פינת הפינות

איף

New member
../images/Emo202.gif פינת הפינות

סתם...לא היתה לי כותרת מספיק מגניבה.
טוב, מה דעתכם על : שער הרחמים ? נכון שזה שיר יפה ומרגש?
אני מניחה שאתם מסכימים. אז לאיזה משפט (או שניים אם אתם ממש מתעקשים
) אתם הכי מתחברים בשיר הזה? ולמה? אם בא לכם לדבר על כל השיר בכלליות, זה יתקבל בברכה.
לפי סיקורי ההופעות שלכם, כולכם יודעים להתנסח בצורה מרתקת, אז שתפו אותנו.

ms pizza

New member
"חי פעם -רק פעם-יש טעם אין טעם עם כח בלי כח-

שער ברחמים". חזק! אולי זה קצת לוקח את זה מחוץ להקשר אבל ההרגשה שלי שבלי הידיעה שיש את שער הרחמים - ושיש לאן לפנות-אז אין טעם ואין כח. עם שער הרחמים-יש טעם,כח וחיים .

Walk Two Moons

New member
בטח שיר יפה ומרגש

משפט אחד - "איש חולם אני, וכך היה תמיד..." קודם כל, אני אוהב את המנגינה של המשפט הזה, ואת הצורה שבה מאיר מבטא את המילים האלה. וגם, כי איש חולם גם אני. גם חולמני במובן של רחפן קצת, וגם אוהב לדמיין בהקיץ על כל מיני דברים לא הגיוניים שלא יקרו לעולם, כמו ארץ לעולם-לא למשל
ומשפט שני - "בתוך ליבי יש צעקה, והיא גדולה... הראו לי את שער הרחמים." לא נראה לי שיש צורך בכלל לפרט. שער הרחמים מתפרש לי פה כרגיעה, לאו דווקא כמקום ספציפי, לא ראסמי שער - אלא יותר כמצב סטטי, שבו הלב ינוח, תירגע הצעקה, ו"אוווווו לה לה לה לה שלווה גדולה תיפול עליי."

איף

New member
אני כל כך מתחברת לשיר הזה לאחרונה

אבל אני חייבת להגיד שהמשפט הכי חזק בשיר מבחינתי הוא: בתוך ליבי יש צעקה והיא גדולה הראו לי את שער הרחמים הצעקה של מאיר בשיר הזה היא אכן גדולה. ואני לגמרי יכולה להבין (במיוחד לאחרונה) איך זה מרגיש שיש צעקה כל כך גדולה בלב. לפי איך שאני רואה את זה...אז לא משנה כמה נבכה או נצעק ונפרוק עול...הצעקה בלב תישאר כל כך גדולה. מעין תחושה כזו שיש איזשהו כאב או מועקה שאי אפשר להוציא החוצה במלואה. אני לא מאחלת לאף אחד רגעים קשים....אבל אם יש כאלה, אני מאחלת לכולנו למצוא את שער הרחמים כדי שיגאל אותנו מהייסורים שלנו.

למעלה