פרק סופ"ש TNG - Skin of Evil

AKIRA972

New member
../images/Emo202.gif פרק סופ"ש TNG - Skin of Evil

נוסטלגיה.... השיטות של "ארמוס" בפרק להחזיק את דיאנה שבוייה ולא לשחרר מידע מזכירה לי עוד ציר רוע קרוב אלינו ואני לא מכוון לכוכב וגרה 2 - גזרת זד לפידס. המנגינה בפרק המסוים הזה מעבירה בי צמרמורת שמזכירה לי את תחילת שנות ה-90. משפט אהוב בפרק: I do not represent evil, I am evil לצפייה: http://tv-links.co.uk/link.do/1/1922/2775/32731/49463 אגב - בעונה הראשונה לא היה מהנדס ראשי ובפרק הזה אנו רואים איזה מהנדס עלום שם מרכיב את גבישי הדיליתיום ידנית. אני מניח שהמפיקים וגם רודנברי חשבו שבמאה ה-24 בניגוד למאה ה 23 הספינה תטוס לבד וכנראה לא צריך תפקיד מיוחד לכך NOT.

AKIRA972

New member
בשביל לראות לעשות copy paste

לשורת הכתובת ולהדביק אותה לשורת הכתובת בדפדפן אחרת זה מנתב ישר לאתר הבית (לא יודע למה - אבל גם משם אפשר - רק לחפש את זה).

AKIRA972

New member
ווידאו מעניין-אסטרונאוט מדבר על חייזרים לידו

בווידאו יש המון עדויות עקיפות של אסטרונאוטים (לא ישירות-אלא הקלטות שלהם) באחת ההקלטות האסטרונאוט אומר החייזר עדיין כאן ואז ההקלטה נחתכת ועוברת לערוץ המוצפן של נאסא. נאסא לא מאשרת ולא מכחישה. (גם ישראל לא מאשרת ולא מכחישה את קיומה של מתפרה תמימה ליד דימונה) מי שמהאסטרונאטים מעז לדבר על מה שראה לא חוזר לטוס לכן יש קשר של שתיקה בין כולם - אבל לאט לאט ניתן לשמוע את ההקלטות ולא להאמין - זה אמיתי ! אני מאמין יותר ויותר במשפט בני אדם יחוו First contact כאשר ראשי המדינות יחליטו על כך אחרת זה לא משנה מה אנחנו רואים כי הרי לא באמת ראינו את זה. והאמת היא שהציבור לא מוכן לאמת. כל מבנה הכלכלה הדת והחברה המוכרים לנו יכול להעלם בשנייה ולהביא לתוהו או מצד שני לפי תיאוריית מב"כ ההפך הגמור. http://www.youtube.com/watch?v=1mcZPe_RUCY&mode=related&search=

CAT4

New member
???

בעונה הראשונה היה מהנדס האשי ג'ורדי היה הנוות הראשי שזה התפקיד שקיבל ווילי בעונה השניה האדם שמשחק עם הקריסטלים הוא המהנדס הראשי מקווה שעזרתי נ.ב אתר טוב

oblique

New member
אז ככה

היה אחד עם זקן שכנראה לא "עבר מסך" והעיפו אותו בתום העונה הראשונה. וזה ווסלי ולא ווילי.

Deanna2688

New member
שכחת לציין שצריכים לראות את הפרק

עם קופסת טישו צמודה. אני גועה בבכי כל פעם!

AKIRA972

New member
נכון - אגב למה לא עשו לטאשה הלוויה צבאית?

כמו שעושים לכל לובש מדים? כמו שעשו לספוק בסרט וכמו שעשו בוואיג'ר.... למה רק אזכרה בהולודק? היו צריכים לשגר אותה בקפסולה לעבר כוכב כלשהוא.

PILPIL

New member
בדיוק ראיתי את הפרק הזה לפני שבוע...

אחד הפרקים הגרועים של TNG. כמה שאני אוהבת את טאשה ועצוב לי שהרגו אותה, בכלל זה לא מרגש איך שעשו את זה בפרק. אני "גועה בבכי" באופן קבוע ב- DS9: Tears of the Prophets רק תחשבו על זה לשם השוואה, איך עשו את זה בצורה שנותנת כבוד לדמות.

subatoi

New member
את צוחקת, נכון?

טאשה לפחות מתה מידי אויב כלשהו, במשימה, על שטח של כוכב, בתפקיד. בקיצור, מוות מכובד. מה קרה בפרק שהזכרת בח"ע9? דאקס הלכה לתומה למקדש, ואיזה פסיכי אחד (שהיה פעם אויב גדול, נכון, אבל עכשיו הוא סתם פסיכי שדעתו השתבשה) הרג אותה. זהו. זה הכל. הרבה יותר סתמי. לדעתי לפחות.

אבל הדרמה האנושית שם גדולה יותר

הם יותר מעבירים שם את הצער והאבדן של השאר בקשר למוות שלה, עם כל הקטע שהיא הייתה נשואה ובהריון וכו'. אבל זה נראה לי קשור יותר לאופי הסדרה כולה ולא ספציפית לדמות זו או אחרת. DS9 ידועים במתן חשיבות רבה יותר לדמויות מאשר ב TNG.

subatoi

New member
אה, אם מדברים על כל מה שמסביב

למוות, אז אולי כן. בסופו של דבר, טאשה הייתה "איתנו" רק עונה אחת, ולא ממש נקשרה לדמויות מסביב. דקס היתה מלכתחילה חברה קרובה של סיסקו, בת זוג של וורף, חברה של קירה, ובכלל היה שם הרבה יותר קשרים (מטבע הדברים) אחרי 6 עונות. אז אולי מבחינת ההשפעה על הצופה יש הבדל, כן

אני חושב בדיוק הפוך

אויב? איזה אויב? מה שהרג את טאשה היה ג'יפה שחורה ומתוסכלת. המוות הכי סתמי וחסר סיבה שיש. מה מכובד בזה? לא היה שם קרב, לא היה אויב, כלום. סתם מוות באמצע שום מקום. דוקאט, עם כל הכבוד, הוא קצת יותר מפסיכי אחד. הוא דמות מרכזית בסדרה. הוא הרג את ג'דזיה כי היא עמדה בדרכו והפריעה לו להגיע ל- ORB שלו (ויסלחו לי הכהנים הבאג'ורים אם אני לא זוכר את הסצנה במדויק, זה היה מזמן). יש מאבק בין דמויות - ג'דזיה קצינת המדע מול דוקאט הפסיכי המשיחי של הפאריית'. יש פואנטה. יש הקשר. יש דמות שמתאבלת אח"כ כמעט עונה שלמה.

subatoi

New member
אבל אבל אבל

אצל טאשה, זה היה מישהו רע (נוותר על "אויב", נסתפק ב"מישהו רע") שהיה נגד טאשה ועמיתיה, והיא, במסגרת תפקידה כקצינת אבטחה, כמי שאמורה לטפל באיום הזה, היתה צריכה לטפל בו. והוא, שהיה נגד כולם, פגע בה. ברור שזה היה מוות ללא תכלית ממשית, אבל היא מתה במסגרת תפקידה וכו' וכו' וכו'. אצל דקס, היא היתה במקרה במקדש באותו זמן שדוקאט היה שם. היא באה להתפלל או משהו כזה בשביל ההריון, בלי קשר לשומדבר שקשור לסיפור שמתרחש במקביל, ואז הוא הורג אותה כי היא הפריעה לו, בדיוק כמו שאמרת. אבל היא לא הפריעה לו בצורה אקטיבית, אלא פסיבית. היא פשוט היתה שם וזה הפריע לו. למיטב זכרוני זה אפילו לא קורה פנים אל פנים, אלא היא סתם מותקפת ונופלת, אולי אפילו מאחור. זה אולי דוקאט, והוא אולי יותר משמעותי מג'יפה שחורה, מתוסכלת וחד-פעמית, אבל זה עדיין מוות שלא קשור לכלום. מוות ראוי היה אם ג'דזיה היתה מתה באיזה קרב טוב, בין אם קרב פנים אל פנים שהיא הכירה לא מעט (באט'לת'ים וכאלה), בין אם על סיפון הדפיאנט (שהיא פיקדה עליה או "סתם" נכחה בה), או בניסיון להציל אנשים במסגרת תפקידה כקצינת מדע וכו'. משהו טוב ואמיתי. לא סתם למות באיזו סמטה חשוכה מידי שודד שתפס אותה ממש במקרה במקום הלא נכון, בזמן הלא נכון, גם אם יש לו שם מפורסם. דעתי, לפחות
(ואם אני זוכר משהו לא נכון מהסצינות, זה כי לא ראיתי אף אחת מהן כבר יותר מדי זמן
)

PILPIL

New member
אין כזה דבר "מוות ראוי"

השאלה היא לא נסיבות המוות. השאלה היא מה שעושים עם זה. ומאיזשהי סיבה החליטו לא לתת כבוד למוות של טאשה, וחבל. אגב - ב- yesterday's enterprise שראיתי זה עתה (TIVO+SPIKE Rules!!! - הלוואי שכולכם הייתם יכולים להנות מזה) , גיינן מתייחסת למוות של טאשה כ- empty death. זה מראה בדיוק מה חשבו על המוות הזה שנה וחצי אחר כך, כנראה כשהבינו את גודל הטעות...

למעלה