בצק עלים
יש לי הרבה בצק עלים במקרר

../images/Emo203.gifבצק עלים../images/Emo210.gifיש לי הרבה בצק עלים במקרר

אשמח לקבל רעיונות מה לעשות איתו חייבת לסיים ליפני פסח

סיוי 24

New member
בצק עלים- אפשר להכין מגוון מתוקים ומלוחים

מתוקים: אוזני פיל כורכיות/כיסוני במלית תפוחים קרם שניט אצבעות וניל (בצק עלים ממולא בקרם פטסייר). תלתלי שילר (קונוסים מבצק עלים ממולאים קצפת). מלוחים: בורקס גבינה בורקס פיצה מקלות מלוחים עם תבלינים כרוכיות במלית פטריות/תפו"א

רולדות ממולאות בגבינות,

בגבינה לבנה עם צימוקים , קינמון וסוכר, בבשר טחון, בירקות. בסיס ךפשטידה, בורקס. הסטנדרטיים הינם: מלית חציל קלוי וגבינה גבינה בולגרית ופטריות תפוחי אדמה עם בצל מטוגן בשר טחון מעורבב עם תפוחי אדמה המלית שאני אוהבת ערבוב של 2 גבינות כמו פטה ובולגרית, או צפתית וטוב טעם, בולגרית ופרמזן וכו`.... לתערובת הגבינות מכניסים 3 כפות חמאה, בצל ירוק קצוץ או עירית. מתבלים במלח ופלפל לבן. ====== עוגיות אוזני הפיל 1/2 ק"ג בצק עלים 1 כף קינמון 1 כוס סוכר לחמם תנור לחום בינוני. לערבב את הקינמון עם הסוכר. לרדד עד דק את הבצק. להבריש עם קצת מים ולפזר שכבה מתערובת הסוכר. להתחיל לגלגל את הבצק מהקצוות החיצוניים פנימה. לגלגל מעט ושוב לחזור על תהליך המים והסוכר. לגלגל שוב ולחזור על התהליך וכן הלאה עד ששני קצוות הבצק נפגשים באמצע כמו ספר תורה. להכניס למקפיא לאיזה חצי שעה. יותר קל לחתוך בצק עלים כשהוא בדרך להקפאה. לרפד תבנית עם נייר אפיה. לפרוס את הבצק המגולגל ולאפות כ - 12 דקות או עד שהעוגיות מוזהבות. מי שלא אוהב קינמון וסוכר (מי? מי?) אפשר להחליף עם הברשת ריבה וזריית שקדים או אגוזים טחונים. כל המתכונים מהבלוג שלי............... אלינוער

למעלה