הלוזר המוכשר-לדיון

../images/Emo203.gif הלוזר המוכשר-לדיון

"כזה מוצלח, כזה מוכשר.. איך זה שהוא לא מצליח? " בטח שמעתם או אמרתם את המשפט הזה לא אחת. מה קורה כאן? אנשים שהם מלאי כישורים, מלאים בידע, הבנה, דעת, יכולות.. ובכל זאת לא מצליחים להתמקם בעבודה. "היא יפה, מוכשרת, חכמה, נשמה טובה.. לא מצליחה בזוגיות.." האם אתם מזהים מוכשרים שהם לוזרים שכאלה בסביבתכם? האם אתם מכירים את התופעה? מה לדעתכם הגורם ל"לוזריות" הזו אצל המוכשרים האלו?

סוזי10

New member
אני חושבת שהכל מתחיל

בבית הגידול שלנו, וכמובן ממשיך הלאה לתוך חיינו. אצלי זה ככה , ויש עוד כמה סביבי שהבית גידול משפיע. יש כאלה שיגידו שזה מזל או גורל, יש בזה משהו אבל איך אומרים "כמו שאתה מציע את המיטה ככה תישן" אבל לא את כוללם לימדו להציע מיטה. יש כאלה מוצלחים מאד בעבודה נראים טוב מוכשרים אבל לא מחזיקים מעמד בזוגיות. ויש כאלה שיש להם זוגיות טובה אך בעבודה לא מחזיקים מעמד. יש כאלה שגדלו בבית עברייני ובכל זאת מצאו את מקומם בעולם. ויש כאלה שדוקא באו מבתים הגונים והפכו פושעים. שאלת השאלות שאלת , יכולה לתת עצמי ומפחתי כדוגמא. גדלנו 7 אחים ואחיות בבית שנחשב נורמטיבי. בלי בעיות כלכליות בכלל. איפשרו לנוחוגים לימודים וכל השאר, אבל מתוך 7 הפכו 4 למכורים לסמים, והשאר אומנם לא מכורים אבל אף אחד לא הצליח בזוגיות וכולם כולם גרושים וגרושות. אז משהו היה דפוק שם בבית גידול. ולא היתה אלימות כלשהיא במשפחה. אז ........... לא מאמינה שיש תשובה חד משמעית.. ראיתי פעם שעשו מחקר על זוגות תאומים שהופרדו מלידתם ונשלחו לאימוץ , אחד למשפחה נורמטיבית ואחד למשפחה עם בעיות. יש כאלה מהמשפחה הטובה שיצאו לתרבות רעה ואלו שהגיעו למשפחה עם בעיות דוקא כן הצליחו.

הדבר הראשוני

שאני חושבת עליו, זה שבגלל שמשדרים חוסר בטחון,,, הסביבה קולטת מאוד מהר אדם עם בטחון עצמי נמוך , ולדעתי גם המוצלח ביותר, היפה, הכשרוני וכו' מכשיל את עצמו אם הוא מעביר שדר של ספקנות,,, לא יודעת,,נראה לי ככה,,, בוקר טוב

סוזי10

New member
שלא ישמע כאילו אני באה

בטענות ומאשימה,בכלל לא , זה מה שהם ידעו לעשות וכוונתם היתה טובה. זה שדפקו לנו את החיים בלי כוונה. הרי תפקיד ההורים הוא לתת ביטחון לילד וככה הוא גדל, יש הורים שתלטניים שלא מאפשרים לילד להתבטא, מזלזלים בבבקשות שלו , ונותנים לו להבין שהוא לא שווה ועם זה יוצאים לעולם, אני יצאתי לעולם בלי אני שלי בכלל. רק בשנים האחרונות הצלחתי לעשות משהו עם עצמי.

נשמע כמו המשפט המפורסם..

יש לו\לה יצר הרס עצמי..הרבה פעמים שמעתי את המשפט הזה,אני חושבת שזה קשור לאופי שבו התחנכנו ואופי שאימצנו לעצמנו כמו למשל עצלנות.

למעלה