סופ"ש בתפוז
אנשים

../images/Emo203.gifסופ"ש בתפוז../images/Emo43.gifאנשים../images/Emo210.gif

הדוגמן המצליח מייקל לואיס יתארח מחר בשעה 20:00 בפורום דוגמנות. שרשרו לו כבר עכשיו את שאלותיכם בנוגע לעולם הזוהר ולאור הזרקורים: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1502&msgid=78118302
ד"ר אורי שוורצמן, פסיכיאטר למבוגרים, מנהל מרפאה להפרעות קשב ורכוז ולהפרעות התפתחותיות אחרות, יתארח בפורום הפרעות קשב ADHD במוצאי שבת בשעה 21:00 ויענה לשאלות הגולשים בנושא הפרעות קשב במבוגרים. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=201&msgid=78133754

aqz

New member
בום בום בום!! מהפכת האושר...

דמיינו עולם שאתם מתעוררים בבוקר עם חיוך על הפנים, לא סתם חיוך מדומה אלה סיפוק פנימי, אושר כזה ששום דבר לא יכול להפיל. תחושת שלמות מבפנים שלא משנה מה יקרה לכם בדרך אתם יודעים שאיך שהוא הכל יסתדר בסוף. אני לא מדבר על בריחה מהמציאות והתחבאות מאחורי אותה קלישאה שהכל יהיה טוב, אתם מאד מחוברים לעולם ולכל מה שקורה סביבכם מגיבים ומשתנים לכל תרחיש שנקרא בדרככם, מהדברים "הרעים" תלמדו את הטעויות ואת הטוב תפנימו בליבכם ותמשיכו קדימה. אני מדבר על שינוי תפיסתי בצורת החיים. דמיינו כוס מלאה עד חצייה במים. חלקינו נראה את אותה כוס חצי ריקה ונתבאס ומצד שני חלקינו נראה את אותה הכוס ונתמלא שמחה על היותה חצי מלאה והרי זאתי אותה הכוס, אותה המציאות. אז למה חלקינו רואים את הטוב ואחרים לא? למה חלקינו מאושרים ואחרים לא? חלק מהדתות מאמינות שיש חיים אחרי המוות. שנשמות טהורות הולכות לגן-עדן ונשמות חוטאות הולכות לגהנום. אני אומר שאנחנו עכשיו חיים בגן-עדן או בגהנום והכל נמדד בעיני המתבונן. מתי בפעם האחרונה עצרתם לרגע מהמרוץ המטורף של החיים כדי להתבונן על העולם המופלא שמסביבכם? מתי הרחתם את ריחות הטבע? עצרתם להסתכל על פרפר? הקשבתם לרוחות סביבכם? זה הוא הרי אותו עולם וחלקינו רואים אותו בצורה אחת וחלקינו רואים את אותה המציאות בצורה שונה לגמרי. אם כל בוקר תתעוררו עם חיוך ותאמינו באמת שהכל טוב אז הכל יהיה טוב אך לחילופין אם כל הזמן תגידו שרע לכם ותכנסו לדכאונות עצמיים הרי זה באמת מה שיקרה. דמיינו עולם שכולם מחייכים אחד לשני, כולם חיים זה לצד זה כדי לעזור אחד לשני ולא להתחרות אחד בשני. אנשים אומרים חיוך עושה קסמים, תנסו פעם להתעורר בבוקר ולחייך לעולם. אתם לא תאמינו כמה העולם יפה ואיך הוא מחייך אליכם בחזרה. ברגע שאתם שלמים מבפנים אתם מוציאים אנרגיות שמושכות אנרגיות טובות, מעגל הטוב שלכם שאתם יוצרים מסביבכם גדל ומתחבר לעוד אנשים עם אנרגיות חיוביות. אומרים שדברים טובים קורים לאנשים טובים, ואני אומר שזאתי לא קלישאה כי אם באמת תאמינו לזה, זה באמת יקרה. תקראו לי אופטימי, חולמני, תקראו לי מטורף אבל מה שאני אומר זה שאם נשים בצד אפילו לרגע קט את כל הרע שיש בעולם ונתמקד בטוב, שאם נאמין מבפנים, רק דברים טובים יקרו. שוב הכל זהו עניין של פרספקטיבה אבל ברגע שנשנה את צורת המחשבה שלנו ונתרגם כל דבר לטוב, הרי כל דבר יהיה טוב. לעולם הזה יש המון סודות והמון ידע שאנו אפילו לא מסוגלים להבין, ידע שנוגד את ההגיון הבריא שלימדו אותנו אבותינו. ישנם אנרגיות, נשמות, כוחות ודברים נסתרים שאנו לא מסוגלים לעלות על הדעת ולכן הם נעלמים מעינינו. אני אנסה להמחיש זאת בתאורו של ניסוי: לקחו שני קערות שוות לחלוטין ומלאו בכל אחת באופן שווה אורז לבן רגיל ופשוט. הניחו את שני הקערות באותו המקום ובמשך חודש שלם, מספר דקות ביום דיברו אל הקערות. קערה אחת רק קיללו ואמרו דברים רעים, ואילו את הקערה השניה היללו ובירכו במשך אותם הדקות. מלבד דיבור של מספר דקות ביום לא היתה שום התעסקות עם הקערות. פלא שקרה היה כעבור חודש ימים, הקערה שקיללו, האורז בה השחיר, נרקב ונהרס אך לעומת זאת הקערה שבירכו, האורז נותר לבן ומבריק כביומו הראשון של הניסוי. תקראו לזה קסם, פלא, צירוף מקרים משונה. אני קורה לזה אופטימיות. לקערה המקוללת גם ללא ידיעתינו שיחררנו אנרגיות שליליות שפגעו באורז והקערה המבורכת נטעטפה באנרגיות חיוביות שהקנו לה את אורך החיים המפליג. אנו חיים בעולם מורכב מאד. אני לא מנסה לכתוב סדרי עולם שונים וליצור הרמונייה ושלום עולמי, אני פשוט רוצה שכל אחד יסתכל עמוק בליבו ויחשוב אם הוא באמת מאושר. אם כן, מצויין. אך אם אתם בספק, תעשו את הניסוי הבא: במשך שבוע ימים, תשארו אם אותה שגרת חיים ואל תשנו דבר מאורך חייכם מלבד דבר אחד. השלמות הפנימית, האופטימיות הנצחית והאמיתית שלכם. בהמשכם בשגרת חייכם, תחייכו לאנשים ברחוב, תשאלו לשלומם. תעצרו למספר שניות ביום מהמרוץ המטורף ותתבוננו בעולם שסביבכם. כל אחד יכול להרשות לעצמו דקה או שתיים ביום כדי לעצור ולהריח פרח, להסתכל על השמיים, לשמוע שירת ציפורים. לעצור לרגע מהחיים ולהקשיב לטבע, לעולם שסביבינו. אנשים אומרים שזה קורה רק בגן-עדן. אני אומר שאנו כבר חיים בגן-עדן. הכל עניין של פרספקטיבה. אופטימיות מבאיה את ההנחה ש: אני יכול לעשות משהו שישנה את המצב לטובה. ומצידו השני של המטבע ישנה ההנחה ש: כנראה שכל מה שאני אעשה לא ישנה. כמובן שכשאתה אופטימי אתה יותר נכון לעשות דברים שישנו את המצב לטובה, דבר שמגדיל את הסיכויים שדברים אכן ישתנו לטובה. אבל אם אתה יוצא מנקודת הנחה שלא תוכל להשתפר בתחום מסויים, אתה אפילו לא תנסה, דבר שישאיר את המצב באותה נקודה או אפילו יחריף. אספר לכם על ניסוי שנערך בבית ספר יסודי בשכונת מצוקה בארצות הברית. בחנו כיתת לימוד שרירותית ואמרו למורים שעל פי נתוני המבחנים הרמה השכלית של מספר תלמידים עולה בהרבה על שאר הכיתה אפילו שבעצם המבחנים לא הראו שום שינוי ואפילו לא באו לבדוק זאת. אחרי כמה שנים באו לאותה כיתת לימוד ואכן ראו שאותם תלמידים שהמבחן "חזה" את יכולתם אכן נבדלו משאר הכיתה וציוניהם היו גבוהים יותר. המורים שידעו מי מהתלמידים אובחן כחכם על פי המבחן, בתת מודע שינוי את יחסיהם אל אותם תלמידים, שיבחו אותם ובאמת האמינו שהם נבדלים משאר התלמידים דבר ששיפר את הציונים שלהם והרי יש לזכור שהתלמידים ש"אובחנו" כחכמים נבחרו שרירותית ואין שום קשר לתוצאות המבחן. אם תאמינו במשהו, הוא אכן יקרה בצורה זו או אחרת. אם כל אחד מאיתנו ישנה את דפוסי מחשבתו ולא יתעורר לעולם אפור ורע אלה יתעורר לאותו העולם אבל מנקודת זווית טובה, אכן העולם יהייה טוב ודברים טובים יקרו לו. רק תנסו לחשוב בצורה אופטימית. אני לא רוצה לגרום לכם לשנות את צורת חייכם, כל שאני רוצה הוא לפתוח לכם חלון הזדמנויות ולהראות לכם שישנה עוד דרך שבא אתם תהיו, ואפילו לרגע קט, יותר מאושרים. אם תקבלו את דרכי, בורכתי. אך אם לא, לפחות אני יודע שהראתי לכם את הדרך, שאתם מודעים לעוד צורת מחשבה. כל אחד הוא אדון לעצמו ויבחר לו את דרכו לחיות בעולם מופלא זה, אך אמונתי היא לפחות שכל אחד ידע מהם הדרכים העומדות לפניו. ככל שיותר אנשים יבחרו לחיות באושר וטוב, כך מעגל האנרגיה החיובית של העולם יגדל ואז בתקווה כל אחד יהיה טיפה יותר מאושר. אומרים שהשמיים הם הגבול. אני אומור שאין גבולות. מהפכה בסגול.

twigy

New member
הייתי קורא את זה

אבל בחייאת דינק, יש לי חיים !! או שתשלח פה את הגירסא המקוצררת-מנוסרת של זה

../images/Emo20.gif היום ב-../images/Emo43.gif אנשים ../images/Emo108.gif

היום בשעה 18:00 יתארחו עו"ד איילת בן גור כהן ועו"ד אורי זמברג ויענו לשאלות הגולשים בנושא מעמד אישי ודיני משפחה בפורום פרק ב. שאלות ניתן לשרשר כבר עכשיו בשרשור: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=387&msgid=78298878
דרוש לוגו פורום זיהוי שירים מזמין אתכם לעצב לוגו לפורום ולזכות בסינגלים ישראליים. לפרטים נוספים: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/communityEvent.asp?id=45978
תחרות צילום החתולים הגדולה של פורום חתולים נמצאת בשיאה
צילמתם את החתול שלכם בפוזה מגניבה או אומנותית במיוחד? השתתפו בתחרות של פורום חתולים בחסות פורינה פרו פלאן וחברת פייזלי (יבואנית צעצועי petstages) ותוכלו לזכות בפרסים שיעשו לחתול שלכם את השנה
לפרטים נוספים, הקליקו כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/communityEvent.asp?id=45737

למעלה