שרשור סקרנים

../images/Emo203.gifשרשור סקרנים../images/Emo203.gif

כאן המקום לאנשים מיניים שרוצים לשאול אותנו שאלות, להבין טוב יותר מי אנחנו ומה אנחנו. למען הסר ספק:הודעות תוקפניות, אפילו במעט, לא יתקבלו. נא לא ללכלך את הפורום בהטפות כנגד האסקסואליות. הפסולת לסל וחסל. שבת שלום לכולם

כנראה שאני מהסקרנים.. או אולי סתם..

או אולי סתם חסר הגדרה אחר.. אני לא הטרו, לא הומו, לא אה, בי, או סי. לא אממ.. עוד כל מני מילים מפחידות. אין לי זהות מינית, לא החלטתי עוד אם אני נמשך, ולמי. יש לי שאלה: _איך אתם מתרבים???_ איך לא נגמרים אנשים כמוכם בעולם? או לחילופין, איך תוכלו להבטיח את קיום גזע/סוג/צורה/סגנון/אישיות/זהות שלכם גם בעתיד כשכל מה שישאר מגופכם יהיה עוד סלע בבית קברות רב פעמי ומשומש? אולי השאלה שלי קצת תוקפנית, אבל עדין אני מצפה לתשובה, או לאמירה אחרת- מחיקת ההודעה! כך תמיד עשו לאלה ששאלו, ולא הסכימו עם ההמון.

korpiklaani

New member
האמממ

איך מתרבים? כמו שכולם מתרבים במידה והם רוצים בכך- או בשיטה לקיים יחסים רק למטרת הבאת ילדים לעולם <הרי אנחנו מתפקדים כמו כל אדם אחר בעולם> או הפרייה מלאכותית . איך לא נגמרים אנשים כמונו? אמממ... מה זאת אומרת ? זה לא אנחנו מביאים לעולם אנשים כמונו , הם נוצרים כל הזמן - זה לא שהורים סטרייטים בהכרח יביאו ילד/ה סטרייט/ית לעולם - הרי הוא יכול לצאת גם הומו , דו או אסקסואל . כך גם ההפך הוא הנכון- במידה ואסקסואל מחליט להביא ילדים לעולם - לא ייצא דווקא אסקסואל כמוהו , יכול לצאת או דו או הומו או סטרייט, מה שבטוח -ייצא ילד/ה ולא חייזר

לא לא... התכוונתי- למה אתם מתרבים?

ז"א, אני מתרבה כי אני נהנה מהסקס. יהיו לי ילדים כתוצאה מסקס שאני נהנה ממנו. אילולא הייתי נהנה מהסקס, לא הייתי רוצה שיהיה זכר לכך- ילדי. או במילים אחרות- פרט לטבע (שגם לי לרצות) - איזה עוד סיבה נשארה לי להתרבות? כאילו- עליכם הטבע קצת פסח כשהוא הכניס ליצורים (הכוונה במילה "ייצור" אינה דה הומניזציה, אלא הכללתנו- בני האדם בשלל בריאות הטבע) שחיים בתוכו את הדחף הזה לגרום להמשכיות- לכם פשוט אין ת'דחף הזה. חוצמזה, אתם לא מתפקדים כמו כל אדם אחר בעולם- לכם ולי יש דברים שונים שמובילים אותנו. ז"א, כך אני יענה גם לאחד שיגיד שהוא לא רוצה כסף. החברה שלנו מושתת על מספר יסודות ביולוגים- אנחנו חייבים לנשום, לאכול, לתקשר, לישון ועוד. יסוד ההתרבות כבר אינו ייסוד כי חלק לא מקיימים אותו. בכל מקרה- הילד שלכם לא יצא דו, הומו, או סטרייט. הילד שלכם יווצר מחוסר רצון לעשותו. מאיפה הוא יקבל את נשמתו? החברה האנושית קצת לא רציונלית ביחסה לסקס בכלל (יחסית לבע"ח), אבל מי אנחנו שנשפוט את הטבע (או האל) שברא אותנו ככאלה? אני מאמין שאתם הלא נורמלים שביננו- ז"א שונים מהרוב, מהנורמה. גם אני שונה מהנורמה, כמו כולנו למעשה. אבל קיום הנורמה היא מאפשרת לעולם שלנו להתפתח. מקווה להסברים והבהרות.

Femdom

New member
לא כולם מונעים מדחף מיני

גם אנשים שכן יש להם משיכה מינית לא בהכרח יעשו ילד בגלל שהם נהנים מהאקט המיני, אלא בגלל שהם רוצים המשכיות או מסיבה כלשהי אחרת שלא קשורה להנאה מהסקס המיני. הגישה שלך שאתה תביא ילד לעולם כי אתה נהנה ממין היא פרימיטיבית ביותר (בלי להעליב) ואני בספק אם יש לה מקום בחברה מודרנית. למרות שאני בטוח שהיא קיימת ואולי אפילו נפוצה, למרות שאני מקווה שלא.

מקום בחברה המודרנית.

נכון, המון פעמים גם אני מרגיש שלי אין מקום בחברה המודרנית. כמו גם לגישה שהצגתי. עם זאת, איפה האלטרנטיבה לגישה הפרימיטיבית שהצגתי בחברה המודרנית? חוצמזה, יש עוד הרבה מאוד תופעות אנושיות שהן להן מקום בחברה המודרנית (מבלי לרמוז לאף תופעה). החברה המודרנית עשויה מהפרטים שבה, ולכל תופעה ואפילו סטייה יש מקום בחברה שלנו (למזלי). ילד, זה הרבה יותר מסקס. אבל כשאין אפילו ת'בסיס, איך אפשר להתרבות? הצגתי 2 שאלות, מקווה להתיחסות לשתיהן.

זה רק נדמה לי...

או שהרוב המכריע כאן הן נשים
(הרגשה במרכאות כי היא מבוססת על שרשור ההיכרות) 2. האם באופן כללי יש יותר אסקסואליות מאסקסואלים? ואם כן האם לדעתכם יש קשר לכך שאצל נשים מין בדרך כלל יותר קשור לרגש? 3. האם אסקסואליות יכולה להיות בהחלטה מודעת? החלטה של "לא מעניין אותי סקס ואני מתעלם מכך", ובעקבות זאת גם הרצון שלי ינותב לכיוון זה, כמו נבואה המגשימה את עצמה? אני כשלעצמי אדם מאוד מיני, אבל...חייה ותן לחיות
אגב...מישהו מכיר\שמע\חווה הרגשה של "הייתי רוצה "להחזיר בתשובה" איזה הומו\לסבית כדי לטפוח לעצמי על השכם?" אז עד כמה שזה נשמע טפשי ומצחיק עבורי, גם במוחי עברה המחשבה הזו בהקשר לנמצאות כאן בפורום
, ואיני רואה את עצמי כחסר ביטחון אחרת לא הייתי יכול לכתוב את השורה הקודמת.

p019

New member
אין ארבה מחקרים בנושא

כך שאני לא יודעת אם יש יותר גברים או נשים אסקסואלים. ולא ישבתי לבדוק גם מה קורה בפורום הזה. השירשור הקרויות האחרון הוא חלקי ביותר ולא מייצג. חברה שלי תוענת שבעופן כללי על גברים מופעל ארבה יותר לחץ חברתי מאשר על נשים בעיניין מין - כך שיש סיכוי שיותר קשה להם להודות בא-מיניות שלהם (במקרה והם א-מיניים) גם כלפי עצמם. אבל זו רק תאוריה כמובן. בכל מקרה, כל הכוד שעצרת בעצמך מלהטיף לנו

../images/Emo139.gifהמחקרים המעטים שיש בינתיים|גר

מראים שיש יותר נשים מגברים ויותר אנשים מבוגרים מצעירים. סביר להניח שזה קשור יותר לניסיון חיים שהביא אנשים להכרה הזו. כמו שאמרת עדיין אין מספיק מחקר.ומה שאמרת לגבי הלחץ על גברים הוא מאוד נכון. נ.ב. סוף סוך נכנסתי לעסקי הסמיילים.

p019

New member
אני חושבת שיש רק אחד../images/Emo215.gif

עד כמה שידוע לי יש מחקר אחד. ואפילו לא ממש, כיוון שהמחקר היה על משהו אחר והשמתשו במידע שלו. האמת, הייתי רוצה לעשות מחקר יותר ספציפי, לנסות לחפס אזורים במוח שאולי מתנהגים אחרת אצל א-מיניים. לפי כל הדברים ששמעתי כאן ובAVEN ומעצמי ואנשים מיניים מסביבי - ההשארה שלי: יש אזור במוח שאחראי על תחושת המשיכה המינית, ואזור במוח שאחראי על תשחושה של משיכה רגשית. אצל אנשים א-מיניים האזור של המשיכה המינית לא קיים, או כימעט לא קיים. אצל אנשים מיניים, לרוב, האזורים של המשיכה המינית ושלא המשיכה הריגשית יהיו קשורים. האמת - אם התאור שלי נכון, אני מרחמת על מיניים שאין להם קשר בין האזורים הללו. האמת, כנראה לא יהיה מסובך מידי לבדוק את זה בעזרת fMRI, אם נמצא מספיק מתנדבים. ומיד אחרי שתהיה לי מעבדה וכסף למחקר כרצוני, אני אפילו יוכל לבצע את זה.
לכבוד הסופה המתקרבת.

../images/Emo54.gifאני שמחה לגלות

ששתינו מתעניינות בצד הביולוגי של התופעה. אני קוראת ספרות מדעית לחובבים ועושה רושם שהשלב בעוברות שבו נקבע המין הוא השלב שבו נקבעים עוד כל מיני דברים (תכונות שיש להן תאחיזה למין), כמו למשל הזהות המינית והנטייה המינית ועוד כל מיני דברים שמאוד מעניין לגלות שהם קשורים לכרומוזום המין (זה עדיין לא סגור אבל במחקר). אני מאוד ממליצה לקרוא את הספר, שיצא רק עכשיו בעברית, של סיימון בארון-כהן שמתאר את התיאוריה שלו בדבר שני דפוסי מוח: גברי ונשי (שלא בהכרח משוייכים לבני המין הזה) הוא מציג תיאוריה שמאז קיבלה אישושים במחקרים נוספים ונכנסת למיינסרים של המדע, באשר להשפעות של הטסטוסטרון העוברי ונותן תשובה לשאלה שעדיין אין לה מענה, מהו אוטיזם, הוא טוען שאוטיזם הוא מוח גברי מוקצן. הספר כתוב קצת מעצבן ואני לא מסכימה לכל הטיעונים שלו, אבל הוא מעורר מחשבה. ובדיוק עכשיו יצא באנגלית גם ספר של פרופ' בריזנדין על המוח הנשי. ולמה אני מספרת לך את כל זה. כי נראה שלא כל כך מוצאים איזורים במוח לתופעות שבתוכן הייתי מכלילה גם את הא מיניות. לעומת זאת הכיוון של ההתפתחות העוברית נראה יותר ויותר קשור. מסתבר שהטסטוסטרון העוברי אחראי להרבה יותר דברים ממה שאנחנו משערים. קבלי לינק לאתר של בארון כהן עם מחקרים מעודכנים: http://www.holah.karoo.net/baron.htm

queen helen

New member
שאלה:

סיימון בארון כהן קשור במקרה ל: סתם תהיתי... בכל מקרה - נשמע מעניין, תודה!

p019

New member
אין סוף לידע ...

אני כרגע עושה דוקטורט בחקר המוח, כך שאצלי מדובר בקצת יותר ממדע פופולרי. אם כי אני רק בהתחלה, ויש לי עוד דרך הרוקה לעבור עד שיהיה לי מושג על היקף הידע האנושי על המוח (שהוא בכל מיקרה לא כזה גדול). אני חושבת שהדבר הראשון שהבנתי, וקשה קצת לקלוט, שהמוח הוא לא מכונה. זאת אומרת, לא דומה לשום מכונה שאנו מקירים. האמת, למראת שיש לי בעלות על אחד כזה (מוח) והוא בהחלט מאפשר לי לעשות דברים מדהימים, עדין, כל פעם שאני לומדת משהוא חדש זה גורם לי להעריך אותו יותר. וכמובן לתמוהה יותר על איך הוא בכלל מצליח לעבוד.
כיוון שחלק נכבד מהמחקר על המוח מבצוע ע"י בחינה של אנשים מחוץ לנורמה, לדעתי, השוואה של fMRI בין א-מיניים למיניים - יכול לעזור לזהות אזורים כלהלו ואחרים. אני יחפש קצת בספרות המקצואית - אם אני ימצא משהו - אני יוסיף אליו קישור.

queen helen

New member
וואו - מעניין!

סתם שאלה נוספת: למה fMRI? במה הוא שונה מMRI רגיל? ולמה בכלל לא להשתמש בPET?

p019

New member
סליחה עך העיקוב

עד כמה שאני יודעת - MRI רק מראה את הטופוגרפיה של המוח. fMRI - לעומת זאת מחפס עזורים בהם מבוצע חימצון - ככול שיש יותר חימצון- יש יותר פעילות (זו לפחות התאוריה - ובדיוק אתמול ראיתי תוצאות שהראו שזה כנראה נכון). בקשר לכל שאר השיטות לחדור את כליפת המוח - אני לא יודעת. יכול להיות שכמו במקרה של MRI הם לא מראים את עזורי הפעילות. או שיש סיבות אחרות שלא מאפשרות שימוש. שיטה אחרת שמעוד מקובלת היא הEEG - במקרה זה שמים אלקטרודות על הראש ואפשר לזהות פעילות חשמלית - השיטה הזו לא מאפשרת לדעת - איכן בידיוק המקור לאות - אבל היא מעוד מדויקת בתווח של מאיות השניה - בעוד שfMRI - ממצע את התוצאות לאורך זמן - כך שאי אפשר לדעת מה היה קודם ומה אחרכך. אני מקווה שזה ענה לך על חלק מהשאלות.

את את מוכנה לספר

באיזה נושא הדוקטורט שלך? אולי תעשי את הדוקטורט על חיפוש החלק של המיניות. לפעמים אפשר לשנות את נושא המחקר גם באמצע. בכל מקרה, לפי מה שאני קראתי כל הנושא של חשק מיני תלוי בטסטוסטרון. כפי הנראה זה לא תלוי דווקא במדד הטסטוסטרון הרגיל. אבל אולי יש קשר לטסטוסטרון העוברי. דרך אגב גם לקויות למידה נגזרות מהנושא של טסטוסטרון עוברי.לא סתם יש יותר בנים דיסלקטיים מאשר בנות. ובארון כהן מסביר יותר על הקשר הזה בספר שלו. בכל מקרה. בהצלחה. המוח זה נושא מרתק. למרות שכשרואים אותו הוא די מגעיל.

p019

New member
המוח - מכונה שלא תאמן.

עד כמה שידוע לי, דיסלקציה היא בעיקר גנטית. כך שאני לא יודעת מה הקשר לטוסטרון אוברי. כל המנגנון של המוח הוא כל כך מסובח שבהחלט יתכן שחומר כימי מסוים (כגון טסטסטרון עוברי) שיש יותר מידי או פחות מידי בשלב מסוגים ביווצרות המוח יגרום לכל מיני תופעות מוזרות. בכל מקרה - לא ידעתי שיש יותר גברים מנשים דסלקטיים. הדוקטורט שלי הוא בנושא טנועה (motor control) ואני לא יכולה להחליף אותו כי בשביל זה אני צריכה להחליף מנחה. חוץ מזה, עד שלא התחלתי לעבוד על זה, לא היה לי מושג עד כמה ביצוע של תנועה, מה שאנחנו עושים באופן טיבעי כל כך, הוא כל כך מסובך.

לא פלא שאין לך עניין במין

את מתעסקת בנושא שהוא פי אלף יותר מעניין. האם המחקר שלך קשור, או יכול להועיל בעתיד, לפגועי מוח שנפגעו להם אזורים שקשורים לתנועה? מישהו אמר פעם שכסף זה דבר חשוב כשהוא חסר. אז אני מניחה שגילית שגם תנועה היא דבר מורכב כשאי אפשר לעשות אותה. סטטיסטית יש יותר בנים דיסלקטים, וזה נכון לעוד כל מיני לקויות למידה ועוד תופעות, כמו עיוורון צבעים. בשנים הראשונות לחיים בנים גם חולים יותר מבנות. נכון שיש מרכיב תורשתי בדיסלקציה, אבל גם המין (XX XY) הוא גנטי ויש תכונות שעוברות מהאבא או מהאמא יחד עם כרומוזום המין.

למעלה