תשלום בפארק: משרד הפנים הכריע נגד

../images/Emo203.gif תשלום בפארק: משרד הפנים הכריע נגד

ניתן למצוא את ההכרעה הזו היום בכל העיתונים היומיים ואף ב- קול רענן. לא ניתן יותר לגבות תשלום על הכניסה לפארק.

ימאנזה

New member
../images/Emo46.gif

אני חושבת שעבור רעננה זו החלטה אומללה. צפיתי בשידור ישיר בדיון בועדת הכנסת בראשות אופיר פינס ובהשתתפות עוזי כהן.הנימוקים שהועלו שם נגד גבייה לא רלוונטים לרעננה ולדעתי הדיון בכלל לא היה מוכן. עוזי ביקש לדחות את ההכרעה מנימוק שנאמר בלחישה ולא קלטתי מהו ולא נענה. הדיון היה אנמי כוללני ולא ממוקד. רק במהלכו נראה שירד לאופיר האסימון שיש שוני בין הפארקים. הכי הפריע לי שהעלו על נס את הפארקים של הערים הגדולות הפתוחים לכל דיכפין חופשי חופשי, ויצרו משוואה של בשר וחלב. לטעמי (האנין אולי אבל כתוצאה מעידון קטגוריאלי רציונלי) תל אביב היא עיר גדולה בעלת צביון שונה מזה של רעננה. רעננה עיר קטנה ו"משפחתית" משהו שקטה ובטוחה ומנסה לשמור על צביונה. הפארק היפהפה מאפשר למשפחות וליחידים להנות מהשקט הסדר והנקיון ומהקפדה על כללים שמאפיינת אותה. יש מקום מסודר למנגלים ויש הרבה פינות בהן משפחות יכולות לחגוג ימי הולדת מבלי להשבית את אוירת הפארק. המקום נתן בעבר תשובה אידיאלית לתושבי רעננה. . נראה לי שבמהלך ארבע שנים אחרונות חל סחף כתוצאה מכך שתושבי הסביבה "גילו" את הפוטנציאל והציפו את המקום. רעננה עקב גודלה אינה מסוגלת לספוג כמות עצומה של אנשים מחוצה לה. יש למצוא דרך להצבת גבולות לכמות שפוגעת באיכות. אולי אפשר לערער על ההחלטה? אולי אפשר להציב חסמים אחרים? למרות שזה נשמע מתנשא סקטוריאלי או גזעני - אני ממש לא. זו דאגה אמיתית לגורל העיר.

ימאנזה

New member
ועוד

תושבי רעננה ימשיכו לשלם מיסי עירייה ולא יכולים כבר עתה לההנות ממה שהם עצמם מממנים. אני מניחה שרבים החלו או יחלו להדיר רגליהם מהפארק "שלהם" .

לא איכפת לי שזה נשמע

מתנשא, גזעני או לא יודעת מה.... עם כל הכבוד לאנשים- האוכלוסיה פה היא הרבה יותר איכותית ואותי אישית זה די מבאס ללכת לפארק כשכל השכנים יגיעו. יום אחד הייתי בפארק וחשבתי שאני בעזה כי שמעתי רק ערבית סביבי- לא היה לי נעים בכלל ואז חשבתי אם לפחות הייתי מקשיבה בשיעורי ערבית אבל אז התעשתתי ואמרתי שבעצם יותר טוב, לא רוצה לדעת מה הם מדברים.

Liat R

New member
"אוכלוסיה איכותית"

לא היתה מתבטאת בצורה כזאת.

ימאנזה

New member
אני יודעת על מה את מדברת

אבל מבחינתי אוכלוסיה איכותית אינה עניין של דת או גזע או עדה. אני מניחה שכשהגבול אינו פרוץ ויש חסמים, יש גם אפשרות לשמור על צביון מקומי . כשהמקום מוצף חופשי חודשי מאבדים את הרגשת הבית. כדוברת שמונה שפות שנהנית תמיד להקשיב אנונימית לדיבורים סביבי אני מצטערת על כל שפה שאני לא יודעת ביניהן רוסית וערבית שהן חלק מהתרבות שלנו, והדרך שלנו אולי לא להרגיש זרות בתוך המדינה שלנו.

גם מבחינתי לא אבל זה המצב- אם רוצים ואם לא

אז חבל שסתם נתיפייף ולא נודה באמת.

ATAF151

New member
וצריך לזכור שהערבים הם לא אוכלוסיה תמימה

הערבים הם לא איזה מיעוט תמים ומסכן כמו שיש בארצות רבות בעולם. מדובר פה במיעוט שתומך באופן קבוע באויבים שלנו (ובצדק כי הם מאותו עם), ומה לעשות שיש אנשים שלא חשים בנח בקרב אנשים שתומכים באויבים מרים כל כך. ומדובר במיעוט שאחוז הפשע אצלו גבוה בהרבה מבשאר האוכלוסיה.

קרמון1

New member
גולשת שלא לעיניין

מה הקשר שבין התשלום לכניסה של תושבים לא רעננים ללאומניות, פוליטיקה,וגזענות? מדוע צריך להכליל בנושא לא רלוונטי לעיניין את האוכלוסיה הערבית כפושעים? אוהב אותם או לא הם אזרחי הארץ הזאת (שאגב על פי החוק אמורים להיות שווה זכויות לנו), וכמו שלא מגדירים את כל הרוסים,האתיופיים, הארגנטינאים והמרוקאים כמקשה אחת, אפילו שאצל כולם יש הפושעים, טובים ורעים, כך אין להכתים את ערבים. אני רענני, וחושב שזכותה של העירייה לגבות כסף מה-לא רעננים מעצם העובדה שהיא נושאת בכל הוצאות האחזקה ותפעול ותו לא. אני חושב שתשלום סמלי לא היה מזיק לאף אחת מה-לא רעננים בלי הבדל אם הם יהודים או לא.

ATAF151

New member
זה מאוד לעניין

אני בעד גבית תשלום מכל מי שלא תושב כולל היהודים, אבל הבעיה היותר משמעותית היא עם הערבים. בגלל הקרבה לישובים ערביים, אם הפארק יהיה בחינם האוכלוסיה הערבית תציף אותו. וברור שלא כל הערבים פושעים, אבל אחוז הפשיעה אצלם גבוה משמעותית מאצל שאר האוכלוסיה. ולגבי תמיכה באוייבינו, כאן כבר לא מדובר בסתם אחוז גבוה, אלא ברוב מוחלט של הערבים.

ATAF151

New member
כן ניתן לגבות כסף

החוק אומר שניתן לגבות תשלום באישור פרטני של שר הפנים, ועיריית רעננה קיבלה אישור כזה. מה שנפסל הוא הצעת חוק שתאפשר לעיריות לגבות תשלום על כניסה לפארקים ללא אישור שר הפנים. אגב, גם אם לא היה מתאפשר התשלום היה אפשר למצוא פתרונות כגון השכרת המקום לגורם פרטי שהוא יגבה כסף, או גבית כסף על חניה.

ATAF151

New member
קראתי עכשיו בקול רענן

בקול רענן אכן כתוב כפי שחנה כותבת, אני קראתי במקום אחר משהו אחר. בכל מקרה אני בטוח שתמצא הדרך לגבות תשלום כך או אחרת (חניה, השכרה לגורם פרטי, אישור מיוחד של שר הפנים), רק לצערי כל השיטות הללו יהיו פחות טובות מהשיטה הנוכחית.

למעלה