יום היסטורי אצלנו

yedidit

New member
../images/Emo204.gif יום היסטורי אצלנו

שלום לכולם. כתבתי כאן את השתלשלות העניינים עם אמי וההתלבטויות שהיו לנו, ובעיקר לרופא. קשה היה לקבוע לאיזו מחלקה היא מתאימה, סיעודית או תשושי נפש, ובינתיים היא נשארה בבית ופשוט הלכה וירדה מיום ליום. הפסיקה לגמרי לאכול וסרבה גם לשתות, בקושי עמדה על הרגליים וההזיות נמשכו. ראינו שאין ברירה ולפני שבוע גמרנו אומר שהיום, יום ראשון, עוברים למחלקת תשושי נפש. ובכן, הבוקר התחיל רע מאוד. היא "גלשה" למטפלת מהידיים ושכבה על הרצפה חסרת אונים. המטפלת ואני לא הצלחנו להרים אותה אז קראנו לבחור שעבד בחוץ בכיסוח דשא. לאחר שהחזרנו אותה למיטה היא לא ידעה בכלל איפה היא (תחזירו אותי למיטה, איפה הבית שלי, איך קוראים לך). בשעה עשר התארגנו לנסיעה למחלקה - אמרנו לה שנוסעים לראות רופא כי היא מאוד חלשה וצריכה תרופה. המעבר היה קשה טכנית, אבל היה פחות בעייתי ממה שהערכנו. במחלקת תשושי נפש היו מוכנים לקראתנו וקיבלו אותנו די בסדר. עשו לה בדיקה רפואית וראו שהיא מיובשת ומדורדרת גופנית ונפשית. (כאילו שלא ידענו...). אמא כמובן סרבה בתוקף לאכול ארוחת צהריים והם הכניסו לה עירוי של נוזלים. קודם היא נרדמה. נסעתי קצת הביתה להתקלח ולהתאוורר ותכף אחזור לראות מה שלומה. אני יודעת שזה לא יהיה קל, אבל מקווה שהם יצליחו לשפר במשהו את מצבה. וחוץ מזה, יש לי היום יומולדת... אז מזלטוב לי ולכולנו. אני מאחלת לעצמי ולכם ימים של שקט ושנדע לראות את התכלת גם כאשר יש עננים והאופק קצת מעורפל.

ronnyw

New member
yedidit, יישר כוח

ממה שהתרשמתי ממסריך בפורום, עשיתן את הדבר הנכון !!! זה קשה וכואב, אבל זה הטוב ביותר גם לה וגם ליתר המשפחה. אני בטוחה שהם ייצבו אותה - זה מקצועם וזה עיסוקם 365 יום בשנה. מה שכן - הייתי ממליצה על מתנות יום-הולדת יותר מהנות !! שיהיה לך ולאימך כל טוב, מקסימום נוחות ושלווה והרבה הרבה בריאות !! (כמי שמבלה כבר שבוע בבי"ח, רואים כמה הקלישאה הנדושה הזו נכונה: העיקר הבריאות !!)

../images/Emo140.gif../images/Emo212.gif../images/Emo65.gifמזל טוב ליום הולדתך

קבלי ליום הולדתך
צנוע ברכות - רפואה שלימה לאמא,שה' יקל עליך את הטיפול בה,ויתן לך משאלות ליבך לטובה וברכה חיזקי ואימצי, בשורות טובות

נילי41

New member
../images/Emo20.gif ../images/Emo49.gif לידידית ../images/Emo65.gif

יקירתי, מזל טוב לך ליום הולדתך. קיבלת מתנה לא כל כך משמחת ליום ההולדת, אישפוז של אמא במחלקה לתשושי נפש, אבל נראה לי שעשיתם את המעשה הנכון היחידי שיכולתם לעשות. תראי באיזה מצב אמא הגיעה למחלקה, מיובשת ותשושה נפשית וגופנית גם יחד. ברור שלא יכולתם להמשיך להחזיק אותה בבית. תודה לאל שהצלחת לאשפז אותה בזמן. ואולי בעוד שנה מהיום תוכלי לחגוג ביחד עם אמא את יום הולדתך ושנה לכניסתה של אמא למחלקה, אולי אם היא תהיה תחת השגחה רפואית שתצליח להביא אותה למצב גופני טוב יותר, היא תתאושש ותתחזק במקום ותהיה מסוגלת לחגוג אתך ביחד את יום ההולדת הבא, אם ירצה השם... אולי קצת נסחפתי אבל הלוואי... אז איחולי מזל טוב שוב ליום הולדתך, קבלי חיבוק אמיץ וחם ובאמת שיבואו ימים של שקט...

yedidit

New member
../images/Emo51.gif על כל אלה

תודה חמה על הברכות. שמחתי בהן. הן חיממו את לבי ביום הלא-פשוט הזה. אכן, יומולדת די מבאס "חגגתי" היום. מצד אחד באמת הגענו ממש ברגע האחרון (ואולי חבל שלא עשינו זאת קודם) ואני באמת חושבת שישפרו שם את מצבה של אמא ולו במעט... אבל מצד שני העיניים העצובות של אמא שורפות לי את הלב עוד עכשיו, אחרי שהיא הלכה לישון ואני כבר נסעתי לביתי. התמונות האנושיות המתגלות למבקר הטירון במחלקה לתשושי נפש יכולות להטריד גם את שלוותו של מי שהכין את עצמו וידע מראש לאן הוא הולך... בערב זה כבר נראה לי כואב אבל פחות. פחות אבל כואב. לילה טוב לכולנו ושוב תודה על הפורום התומך והמבין הזה. ושמחר באמת יהיה בוקר טוב.

לילה טוב ידידית

ידידית יקרה , אחרי היום הקשה שעבר עליכם מגיע לך גם לחשוב על יום הולדתך וגם לחגוג אותו אולי בעוד יום יומיים. הלואי שמחר בבוקר תמצאי את אמך במצב הרבה יותר טוב והלואי שהמבט בעיניה יעיד על כך שטוב לה . כי מה שנותר להם זה המבט הזה בעיניים שכל כך קורע לנו את הלב. שולחת לך המון איחולים לימי הולדת משמחים ועליזים וכמובן שאמא לא תסבול יותר מדי. חיבוק ענק ממני וכל טוב, טובה

zs1957

New member
../images/Emo65.gifמזל טוב ידידית

שפע איחולים לבביי ליום הולדתך. אני חושבת שמצאתם לאמא את הסידור הטוב ביותר. בהתחלה זה מאד קשה גם לה ולכם. הזמן עושה את שלו והיא תתרגל למחלקה לתשושי נפש. היא תקבל טיפול מקצועי מצוות מיומן ובהדרגה תתרגל לאווירה ולצוות במחלקה. שנשמע רק בשורות טובות. זהבה שחם

פנטזי1

New member
ידידית שלום

אני מאוד מבינה מה שעובר עליך,היום בדיוק לפני שנה הכנסתי את אבי למוסד לחולי אלצהיימר,התהליך היה לי קשה מאווד,התיסרתי המון עד שעשיתי את הצעד הזה אבל היום לאחר שנה אני רוצה להגיד לך שאני לא מצטערת שעשיתי את זה אלא להיפך,הוא מטופל כמו שצריך,נינוח וטוב לב,לא כועס עלינו(כפי שחששתי) מצב רוחו לרוב טוב,משתף פעולה עם הצוות ואפילו מבדר אותם עם חוש ההומור שלו שנשאר לו עוד קצת ,נכון,יש ימים יותר טובים ויש פחות אבל באופן כללי אנחנו מרוצים והוא לא סובל, תראי שעם הזמן מצבה של אימך יתיצב והיא תתאושש ,היא תאכל יותר טוב ויטפלו בה כמו שצריך,יש מצבים שאין ברירה וחייבים לעשות את הצעד הזה.

ענתי44

New member
מזל טוב ידידית../images/Emo140.gif

באיחור, אבל, מקרב לב זר ברכות לבביות ליום הולדתך!!!!
ובקשר לאמא, עשיתם את הטוב ביותר, או כמו שרוני שלנו אומרת: "את הפיתרון הגרוע פחות". אומרים שכל ההתחלות קשות, לנו, קל וחומר לחולי דמנציה. יקח קצת זמן, אבל אמא תתאושש ותהייה בטוחה ומטופלת.

yedidit

New member
../images/Emo9.gif המון תודה מכל הלב

מכל מברכיי הסמקתי... את היומולדת נחגוג כאשר הלב יהיה יותר פנוי לשמחות. בינתיים אמא ואנחנו מתאקלמות בבית הסיעודי. הצוות מאוד אמפטי וקשוב, אבל זה קשה. קשה לנו לעמוד בפני התחינה "רוצה הביתה", לראות שהאוכל לא טעים לה ושהחברה מסביב - איך לומר - זרה ולפעמים מוזרה. אנחנו מנסות ללמוד מהניסיון ולהגיע לביקור בשעות הביניים, לא בזמן הארוחות או ההשכבה, כדי לאפשר לצוות ולאמא להכיר זה את זה ולהסתגל למצב החדש. לפעמים אנחנו גם מטרידות ומנדנדות - אבל זה טבעי לא? וגם מתקבל בהבנה וברצון טוב. והתקווה הקטנה שבביקור הבא לא יהיה יותר רע (כך למדתי אצלכם פה) כנראה תמשיך ותלווה אותנו כל הזמן.

למעלה