../images/Emo204.gifאז---
המשכנו לצעוד זה בצד זה בשתיקה, בזמן שדאגי ודני רצו וצעקו וצווחו אחד לשני, מדי פעם ערימת חציר נופלת מהמילוי של דני, והוא מתכופף כדי לתחוב אותה חזרה לבגדיו. טוטו רץ סביבו, נוגס בעקביו ותולש ממנו עוד מילוי, שאותו דני המשיך להחזיר פנימה. זה גרם לי לצחוק. כשהגענו ליער קודר למראה, נעצרתי. "דני, דאגי, הארי, חכו רגע." השלושה עצרו והביטו בי במבט שואל. "היער הזה לא מוצא חן בעיניי," הודיתי. "הוא חשוך וקודר, ודי מזכיר לי את היער על הכוכב של יודה, איפה שסקייווקר הצעיר התאמן. די קריפי. חוץ מזה," הוספתי, "לא אכלנו כבר הרבה זמן. רעיונות?" דני קימט את מצחו, והבעת כאב עלתה על פניו. "איי, זה כואב," הוא מלמל, משפשף את מצחו. גלגלתי עיניים, ודאגי אמר, "יש כאן יער, מה שאומר שמן הסתם יש שם אוכל. בואו ניכנס פנימה. מקסימום נחזור חזרה." החלפתי מבט מהיר עם הארי ושנינו משכנו בכתפינו. לא היו לנו ממש עוד ברירות. נכנסנו פנימה, מתקדמים בזהירות דרך הענפים הנמוכים ומשתדלים לא למעוד על שורשים גבוהים. השמיים קדרו, והדרך נראתה כהה יותר ויותר, מקבלת גוון חלודה. היינו באמצע היער כשלפתע דאגי הצביע על מטע תפוחים שהיה בצד השני, "תראה, טום! תפוחים!" הוא עמד לרוץ אל העצים ולקטוף תפוחים, כשתפסתי בידו בחוזקה. "אתה לא זוכר את הסרט?" הצלפתי. "העצים האלו חיים! חכה רגע—" התקדמתי קדימה בזהירות. "הלו?" קראתי בקול. "אתם יכולים לשמוע אותי? אנחנו רוצים לקחת תפוחים!" דני סובב בידו על רקתו, כמסמן, 'הוא נהיה קוקו על כל הראש' לדאגי, ודאגי צחקק. התעלמתי משניהם וחיכיתי שהעצים יגיבו. הם לא. רק הרוח נשבה בין הענפים במין אוושה מבשרת רעות. התקדמתי עוד קצת קדימה, מושיט את אצבעותיי אל תפוח סמוך, כששמעתי את טוטו נובח באזהרה וענף נסגר סביב לפרק כף ידי. מצאתי את עצמי פנים אל מול פנים של עץ זקן ומרושע למראה. "באיזה רשות באת לקטוף את התפוחים?" שאל העץ בקול חורקני. לעזאזל. "ניסיתי לבקש רשות," הסברתי. "לא ממש ענית לי." העץ שקל את זה לרגע. "הייתי מקבל את התשובה שלך, אבל מצד שני זה מחשיד עוד יותר שבכלל ידעת שאנחנו יכולים לדבר. לא מקובל עליי. עכשיו נשבור את היד שלך ואז נהרוג אותך! מוהאהאהאהאהאהאהא!" הוא פלט צחוק מרושע וצרוד והחל להדק את אחיזתו סביב ידי. יכולתי לשמוע את המפרקים מתפוקקים. טוטו נבח בהיסטריה. "לא!" קראתי בבהלה. "אתה לא יכול לעשות את זה! אני צריך לנגן!" "לנגן?" העץ הרים גבה – או מה שנחשב אצלו כגבה. שלושת הבנים העיפו מבטים ביני לבין העץ, עוקבים אחר דו-השיח, מרותקים. "כן, לנגן – ארבעתנו להקה מאד מפורסמת מאיפה שאנחנו באים – למרות שהדחליל הזה לא קשור אלינו עכשיו, הוא השתגע כשהגיע לכאן – ואנחנו מנגנים. אם תוריד אותי אני אדגים לך." העץ הוריד אותי בזהירות למעט ושילב את ענפיו על גזעו. "קדימה," הוא הורה. "אם זה ימצא חן בעיניי אני אתן לך ללכת, ואולי גם אתן לכם תפוחים." "ואיך אתה הולך לעשות את זה?!" הארי שאל בעצבנות, מעיף מבט אל העץ הזדוני למראה. "שכחת שאין לנו כאן לא גיטרות ולא תופים?" "אבל לדני יש את המפוחית," הסברתי. "ואני התאמנתי עליה כבר כמה חודשים. דאגי – תשיר. אני אנגן. הארי – תתופף על משהו. ברכיים, כתפיים, דני. לא יודע." נשפתי במפוחית של דני בניסיון, ומספר תווים מתוקים התנגנו באוויר. הארי נאנק, אבל עשה כדבריי. כשסיימנו לנגן לעץ את Hypnotised, הוא הרכין את צמרתו בהרהור. למשך רגע ארוך מאד הייתה דממה, ואז הוא הזדקף, ענפיו משמיעים פצפוצים כשהוא שלח אותם לעברנו. נסוגונו בבהלה לאחור. "זה בסדר," הוא הרגיע. "זה היה נחמד מאד. אתם מקבלים את התפוחים, ואני משחרר אתכם. אם אתם חוזרים, תוכלו לעשות את זה שוב? אנחנו לא מקבלים הרבה מאד בידור באזור." "מעניין למה," מלמל דאגי לעצמו בסרקסטיות, נוגס מתפוח ברעש. "נשתדל," אמרתי בזהירות. "תודה רבה." לקחנו את התפוחים, הבאנו אחד לדני – שהביט בו בשאלה, לא מבין מה לעשות איתו, ואז בנו – והסתלקנו מהמקום במהירות הבזק. ~ חריקה מצמררת נשמעה. "דאגי פוינטר, זה ממש לא מצחיק!" נזפתי בנער הבלונדיני, שהבעת מצוקה נשפכה על פניו. "תפסיק לחקות איש מפח ותבוא כבר!" טלטלתי את ראשי ברוגז. במשך חצי השעה האחרונה קיבלתי את אותה חריקה צורמנית. דאגי נאלם דום והתאבן בין שלושה עצי אשוח, במין חצי צעד – כמו ג'ים קארי בסרט "המסיכה", כשאמרו לו "פריז" – ולא הסכים לזוז. או לא יכול היה לזוז, אחד מהשניים. ניסיתי לדובב אותו ולנסות להכריח אותו לזוז, אבל הוא לא יכול היה לדבר; חריקות היו הדבר היחיד שיצאו מפיו. עיניו התמלאו דמעות. "אנחנו נלך בלעדיך!" איימתי. חריקה חזקה יותר, ואז צווחה מלאת ייאוש. "אני חושב שהוא רוצה שישמנו אותו," הציע דני. "אתה? חושב? שכחת שהראש שלך מלא קש?" שאלתי בעוקצנות. "חוץ מזה, מאיפה נמצא עכשיו פח שמן?" "די, טום, תפסיק להיות כזה," הוכיח אותי הארי. "הינה, פה יש פח שמן. קח, תשמן אותו." "זה נשמע כל-כך רע—" מלמלתי לעצמי, ניגש אל הפחית ומרים אותה בידי, ואז הולך לכיוון דאגי המאובן. "וזה רעיון כל-כך גרוע!" טפטפתי עליו מעט מהשמן, בחיבורי המרפקים, הברכיים, הצוואר והמותן. בחריקה מלאת הקלה הוא החל לזוז. "עכשיו אתה תריח משמן," עיקמתי את אפי. דאגי התעלם. הוא ניגש אל גרזן סמוך שלא שמנו אליו לב והניף אותו אל כתפו, גורם לכולנו להתכופף בבהלה, והתכוון ללכת כשדני אמר בעלבון, "אתה לא מתכוון להודות לנו?" דאגי רק משך בכתפיו. "לאן אתם הולכים, בכלל?" הוא שאל. "ארג!" רקעתי ברגלי בתסכול. "דאגי לי פוינטר, זה כל-כך לא מצחיק! אתה יודע שאנחנו הולכים לקוסם בעיר הברקת, תפסיק להוציא מעצמך אידיוט!" "כן, הקוסם הזה יחזיר אותו הביתה," דני הצביע עליי. "ולי הוא ייתן מוח!" "אז אולי לי הוא ייתן לב?" התהרהר דאגי. "טוב, בסדר, אני בא איתכם." "לפחות לו יש שכל," הארי מלמל באוזני, ואני חייכתי בשעשוע. חיוך שנמחה מיד כשדאגי טיפס על אבן והחל לשיר בקול את "לו היה לי לב", מוסיף תנועות חורקות ונפנופי ידיים. אטמתי את אוזניי בחוזקה והעפתי מבט אומלל בהארי, שמשך בכתפיו, אוזניו אטומות גם. כשהוא סיים לשיר, הוא קיפץ ממקומו בקלילות, כיתף את הגרזן והזדקף. "אז לעיר הברקת!" הוא הכריז. "כן, לעיר הברקת," מלמלתי. ~ היער הלך והחשיך ככל שהתקדמנו בתוכו. עד מהרה, לא נותר כמעט אור, וגיששנו את דרכנו בחושך. "די, תעצרו!" אמרתי אחרי כמה רגעים. "אנחנו צריכים אור." הארי חיטט בכיסיו. "מצאתי את זה בבית של דני," הוא התוודה כשאור צהוב ורך נדלק כמה סנטימטרים מפניו, וראיתי שהוא מחזיק פנס כיס. "החלטתי לקחת את זה ולשים את זה במקום – זה היה בתוך המקרר." נשאתי תפילת הודיה מהירה על השכל הבריא של הארי, והמשכנו ללכת. "אתם יודעים, בטח יש חיות פרא ביער הזה," אמר דאגי בידענות לאחר עשר דקות של הליכה שקטה ומהירה. "למען האמת, אנחנו לא יודעים, אבל תודה על העידוד", נהמתי. דני נראה מבוהל. "אילו חיות פרא?" "בטח אריות, נמרים ודובים," הצלפתי בחוסר-סבלנות. היער הזה לא גרם לי להרגיש טוב; הוא גרם לי לחשוב על דארת' וויידר ועל אנאקין אחרי שנהיה רע, וגם על מכשפת המערב, שכשחושבים על זה לא הופיעה במשך הרבה מאד זמן. נאנחתי. "אריות נמרים ודובים? Oh my!" קרא דני בפחד. דאגי הצטרף אליו: "אריות, נמרים ודובים, oh my!" לאט-לאט זה הפך לקריאה אחידה וקצבית: "אריות, נמרים ודובים, oh my!" "אריות, נמרים ודובים, oh my!" "אריות, נמרים ודובים, oh my!" "אריות, נמרים ודובים, oh my!" "אולי תשתקו!?" תבעתי, כשלפתע הארי השמיע נהמה חרישית, וזינק עלינו. "לעזאזל! הארי, מה אתה חושב שאתה עושה?!" "זה אריה!" זעק דני בבהלה, והתחבא מאחורי דאגי, שהסיר את הגרזן שלו מכתפו ועמד בעמידת קרב שבטח לקח מאיזה סרט גלדיאטורים סוג ד' שראה פעם. טוטו עמד מול שניהם וגרגר באיום. "זה לא אריה, זה הארי!" אמרתי בחוסר-סבלנות. אבל כשהארי עמד ושאג, מכה על חזהו, כבר לא הייתי כל-כך בטוח. אם דני הפך לדחליל, דאגי לאיש הפח ואני צריך להיות דורותי, אז הארי נשאר להיות האריה. נאנחתי והרמתי את ידי באזהרה, צופה באחרון מתכווץ באימה. "בבקשה אל תעשה לי כלום!" הוא התחנן. "אני מפחד!" "אריה פחדן?"