נעים מאוד! יש לי שאלה

../images/Emo204.gif נעים מאוד! יש לי שאלה

שלום לכולם, האמת, אני בטוחה שהשאלה הזו נשאלה כבר לא מעט פעמים, אבל אני מקווה שיש לכם סבלנות לענות (כי היה לי קשה למצוא תשובה ברורה). השנה נרשמתי לב"ש ולא עמדתי בסכם הדרוש. הסכם שלי- 760 (פסיכו' 743 ובגרות 105). מה כדאי לי לעשות כדי לנסות להתקבל בשנה הבאה? רצוי לציין שאני בת 24 בקרוב, השעון מתקתק לי ואני מאוד רוצה ללכת ללמוד. המחשבות על לימודי רפואה צצו רק לפני כשנה וחצי ועוד לא יצא לי לשפר ציונים (חשבתי שהסכם יספיק לי השנה). אני מאוד רוצה להתחיל ללמוד כבר השנה... מה אתם ממליצים? תודה

Dr Carter

New member
ברוכה הבאה לפורום!!! :)

נעים מאוד! אמנם קטונתי...ישנם אנשים מדהימים בפורום הזה שמבינים יותר ממני בנושא,אבל כרגע יש תקופת מבחנים ועומס ובקיצור אני אשתוק ואנסה לעזור.. יש לך אחלה פסיכומטרי,כבוד! לדעתי את צריכה להתמקד בשיפור קטן של הבגרויות..אם תוכלי לרשום את היחידות והציונים שלך,אושרית המלכה תוכל לסייע לך בעניין. בכל מקרה המון בהצלחה!! רועי.

תודה רועי. הנה הציונים שלי:

מתמטיקה, 5 יחידות 93 פיזיקה, 5 יחידות 86 אנגלית, 5 יחידות 90 (יכולה לשפר) קולנוע, 5 יחידות 91 אזרחות, 1 יחידה 90 ספרות, 2 יחידות 90 תנך, 2 יחידות 89 הבעה עברית, 2 יחידות 87 (שיפרתי ציון בחיבור מ-81 ל-87 ואני לא יודעת מה הסיכום של זה) היסטוריה, 2 יחידות 88 סה"כ 29 יחידות. אני רוצה ללמוד שנה הבאה באוניברסיטה (כרגע רשומה לפיזיותרפיה). מתלבטת אם לשפר ציוני בגרות בזמן השנה הזו. האם שנה אקדמאית תפגע בסיכויים שלי לקבלה? תודה!

Dr Carter

New member
תודה!

אז ככה..אני אשאיר את עצות השיפור לאושרית,לדעתי אולי יגידו לך ל"שדרג" תנך,היסטוריה או ספרות לחמש יח"ל על מנת לקבל בונוס.. לגביי שנה אקדמית,לדעתי זה לא פוגע כי א.את מקבלת מליון פטורים! ב.את יכולה להציג לאונ' ציוני בגרות כתנאי קבלה במקום ציון אקדמי.. בבקשה!

kontsy

New member
מסכימה

לשדרג את ההומניים ל5 (אפילו רק אחד מהם) צפוי שירים לך את הממוצע, הבעיה היא שאפשר לעשות את זה רק בקיץ מה שכבר די מאוחר לשנה הזאת ושנה הבאה זה לא ייחשב לשנת הלימודים... בחורף אפשר לעשות רק מקצועות חובה, תנסי לראות במחשבון מה שיפור אנגלית יעשה לממוצע.

dimiorr

New member
שלום לך

את יכולה "לשחק" עם מחשבוני ציונים כמו שיש באתרים של האוניברסיטאות או באתר "מידעת" כדי לראות איזה שיפור בבגרות יגרום לאיזה שינוי בסכם שלך. לגבי שנה אקדמאית באופן כללי - התועלת העיקרית, מעל לכל דבר אחר, היא פשוט מאוד הידע והלמידה (מאוד תלוי בתואר אבל גם במקרים הטובים "מקבלים מליון פטורים" זה קצת אופטימי). התועלת של ציוני שנה א' כעזרה לקבלה מתגמדת לעומת זה. בנוסף, וזה שיקול חשוב - לימודים בשנה א' הם עמוסים וקשים. יהיה קשה (אבל לא בלתי אפשרי) לשפר ציוני בגרויות באותו זמן. עדיף לך להסגר על כיוון פעולה אחד.

dimiorr

New member
עוד לא היה ../images/Emo122.gif

לקבוצה שלנו יש ביום חמישי....ממש עכשיו אני יושב וסובל עם זה...ולכן אני בודק איזה מאה פעם ביום את הפורום... איזה כיף לך שכבר סיימת עם זה!

זה בטח לא יהיה אותו מבחן

אבל המבחן שלנו לא היה קשה מדי. כמה טיפים: שים דגש על דחיסה אלדולית, ציקליזציה עם אמינים, אוזונוליזה, סטריאוכימיה, מנגנונים של אלקילהלידים-לדעת מה יהיה התוצר העיקרי, ראגנט לוקס והכוונה של מתמירים על תרכובות ארומטיות. בנוסף, מאוד מומלץ לדעת טוב את התיאוריה, לקרוא אותה פעם אחת לפחות. יאללה, עוד קצת וזה נגמר, ויהיה לך סופ"ש בלי אורגנית

ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo140.gif

בבגרות אין לך הרבה מה לשפר חוץ מהמקצועות המורחבים, ולבגרויות האלה אפשר לגשת רק במועד הקיץ. זה בעייתי כי האוניברסיטאות לא מחכות לציונים של מועד הקיץ, מה שאומר ששיפור בגרויות לא יעזור לך כמעט לשפר את הסיכויים שלך להתקבל לשנה הבאה, אלא רק לעוד שנתיים. מה שכן, אם האנגלית שלך טובה, כדאי לך לשפר את הציון כמה שיותר. את יכולה לגשת כבר במועד ב' הקרוב ואם יהיה צורך, לשפר שוב במועד החורף. כדי להקפיץ עוד יותר את ממוצע הבגרות שלך, את יכולה להרחיב שתיים מבגרויות החובה ל5 יחידות עם ציון של 90. זה יביא אותך לממוצע של סביבות 110, אבל שוב, ייקח לך שנתיים לעשות את זה כי יש את הבגרויות האלה רק במועד קיץ. לא אמרת את ציון הפסיכומטרי שלך, אבל לפי הנתונים האחרים נראה שהוא בסביבות ה740, נכון
אם כן, הייתי מנסה לשפר אותו למעל 750 ורצוי כמה שיותר גבוה ל800, זה רק יעזור לך. רקע אקדמי לא יכול להזיק ברוב המקרים, אבל לא כדאי לתכנן שיפורי בגרויות תוך כדי הלימודים, אולי רק בגרות באנגלית, אבל לא יותר מזה. לסיכום, איך שאני רואה את זה, יש לך שתי אפשרויות: 1. להחליט שאת משפרת בגרויות, מה שאומר שאת משקיעה בזה שנתיים ומתקבלת לרפואה ב2008. 2. להחליט שאת משקיעה את כל מה שאת יכולה בלימודים באוניברסיטה כדי להוציא ממוצע של מעל 90 ורצוי אפילו מעל 95, ומתקבלת עם רקע אקדמי. האופציה של הבגרויות היא האופציה הבטוחה והמומלצת יותר. הרבה יותר קל להוציא ציונים גבוהים בבגרויות מאשר בלימודים באוניברסיטה, וכל שיפור של בגרות מתקבל בכל האוניברסיטאות. האופציה של הרקע האקדמי יכולה לחסוך לך שנה, אבל תעלה לך בהרבה יותר לחץ ואנרגיות, ובנוסף, יש תארים שמאוד קשה להוציא בהם ציונים גבוהים, אז צריך לבחור מסלול נכון שתוכלי לעבור ממנו לרפואה. פרטים מדויקים על קבלה לאוניברסיטאות עם רקע אקדמי את יכולה לקרוא כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ForumFAQAnswer.asp?id=1523&QID=16825 זהו בינתיים, אם יש לך עוד שאלות, את מוזמנת לשאול. אושרית.

תודה לכל העונים ../images/Emo20.gif

מדהים אותי, כל פעם מחדש עד כמה ההחלטה הזו מסובכת. אני חושבת לנסות לשפר פסיכומטרי (יש לי 743) באוקטובר הקרוב ולשפר אנגלית בחורף. ולהתחיל ללמוד באוקטובר. לפחות תהיה לי תמונת מצב... לגבי הסיכויים, לגבי הרצונות שלי... בכל מקרה בהצלחה לכולם ושוב תודה

itsish

New member
לדעתי

לא הפסיכומטרי מהווה בעיה ואין צורך שתיגשי לשפר אותו...מעבר לזה שהכנה לפסיכומטרי, והמבחן עצמו הרבה יותר מתישים מ2-3 שאלוני בגרות...אני הייתי במקומך משפר קצת בגרויות בחורף

../images/Emo204.gif ל- itsish ולכולם כאן בפורום

itsish, אני עדיין חושבת על הפסיכומטרי בעיקר כי יש לי הרבה זמן ללמוד (אני עובדת עד אחה"צ ויכולה ללמוד בקלות שעה-שעתיים ביום עד אוקטובר). ומוכרחה להגיד לכולם כאן: אני לא מאמינה שלא גיליתי את הפורום הזה מממממזמן. באמת מדהים לגלות כמה אנשים נמצאים באותו המצב - לטוב ולרע. וזה בהחלט יקל עליי בעשיית ההחלטה הגורלית הזו. לכולם בהצלחה!!!

תאמין לי

שגם 743 אפשר לשפר, אני עשיתי את זה בעצמי באוקטובר האחרון ושיפרתי ל761. זה הוריד ממני לא מעט לחץ השנה בביולוגיה. חוץ מזה שלפסיכומטרי יש משקל גבוה יותר בירושלים ובטכניון, ויש לה שנה שלמה לעבוד על ציונים, אז למה לא לנסות לשפר גם את הפסיכומטרי

לטינית

איזה כייף, את הראשונה שאומרת לי את זה, שאפשר לשפר את הפסיכומטרי. את הציון הנ"ל קיבלתי במבחן הראשון שלי ובאמת תהיתי אם זה אפשרי (כי למדתי טוב והיה לי הרגשה טובה במבחן). אם יש לך טיפים לגבי השיפור, אני אשמח לשמוע

יש הרבה טיפים, אבל הטיפ הכי טוב

הוא שאת צריכה לעשות לעצמך תכנית למידה שמותאמת לך אישית, מותאמת לסיבות שבגללן עדיין יש לך טעות פה ושם.

בבגרויות חורף את יכולה בקלות להקפיץ

את הסכם! אנגלית תשפרי עם שאיפה ל97 פלוס היסטוריה תשפרי בשאיפה ל95 אם תנ"ך או ספרות זה לא סיוט בשבילך ןתשפרי כל אחד מהם באיזה 5 נקודות את בפנים שנה הבאה! זה יוצא 3-4 בגרויות תחשבי שכל נער בן 16 עובר אותם.. עכשיו תצאי החוצה סתכלי על הנערים בני ה16 מסביבך ותביני למה את יכולה לעשות את זה:) ענבר

למעלה