שיוויון

סיר חע

New member
../images/Emo204.gif שיוויון

מדוע בו זמנית - אנו שואפים לשיוויון - כל אחד רוצה להיות מיוחד בדרכו שלו?

הזדמנויות

אני ואני מאמין שרוב שאר האנשים לא שואפים לשיויון אבסולוטי . אלא לשיווין הזדמנויות ולשיווין בעני "האחרים". לא הכוונה שלכולם יהיה אותו שכר שווה בלי קשר לעבודתם אלא בשיוויון בעני החוק , המעביד ובכלל שיוויון הזדמנויות מלא. ו"מיוחד בדרך שלו" .. זה כבר ענין אחר , אבל הוא לא מפריע לשאיפה.

סיר חע

New member
הבעיה היא שזה די סותר אחד את השני:)

אתה מה שאתה מביא איתך (ואני לא מדברת רק על חומרניות), כלומר, מן הסתם אין מצב שלכולם יהיה שכר שווה, כפי הדוגמא שציינת, ולכן יתייחסו לכל אחד שונה. גם בבתי משפט שהחלטת הדין נתונה בידי השופט, ההחלטה נובעת מיחס אישי. כלומר, לדעתי לא יהיה מצב שבו יהיה שיוויון בשום דבר, אבל זה אבסורד מעט ששואפים לשיוויון (כשזה לא באמת מציאותי), אך מצד שני, תחשוב על זה, אתה לא באמת רוצה משכורת כמו של ביל גייטס.

דווקא היה מתאים לי שכר כזה ../images/Emo6.gif

נכון לגבי שאר הדברים שציינת . אני חושב ששיוויון הזדמנויות הוא לא שיוויון מהבחינה שאת מתכוונת אליו . השיוויון שאת מדברת עליו היה יכול להתקיים רק בשני מצבים : 1. הכל היה מנוהל ע"י מערכות ממוחשבות. 2. כולנו היינו אותו האיש בדיוק . כך בעצם שופט לא מפעיל איזה מניע אישי או משהו . כשאני מדבר על שיוויון הזדמניות משמע להתחיל באותו קו . זאת אומרת שלכולם תהיה את אותה הזדמנות לעשות דבר מסויים . יותר מזה , עבורי שיוויון הזדמנויות הוא חינוך לכל , מזון לכל , דיור בסיסי לכל (ולא משנה עכשיו התנאים כן עובדים\לא עובדים וכו') בקיצור עמדת זינוק שווה . מי שיצליח יותר .. כל הכבוד לו וזהו . עולם שווה לגמרי היה יכול להתקיים רק אם כולנו היינו אותוט האיש . ככה לכולנו אותו האופי , המראה , דרך לקיחת החלטות וכו' . מצב כזה לא יכול להתקיים , הרי כולנו נולדים שונים מההתחלה . עדיין כל מה שאמרתי לא סותר את ה"רצון להיות מיוחד" שעליו את מדברת.

סיר חע

New member
../images/Emo204.gif

זה כן, כי נניח שאתה רוצה שייתייחסו אלייך כמו שמתייחסים לכולם, אבל רק בחלק מהדברים. (כי יכול להיות מצב, שבדברים אחרים, יתיחסו יחס רע לאותו אדם או משהו.
). ההנחה שיצאתי ממנה, היא שאנו שואפים לשיוויון בכללי, כלומר בכל תחום אפשרי, אך מצד שני איש לא רוצה לאבד את ה"אני" שלו, על מנת להשיג זאת.

אני לא חושב שאנחנו שואפים לשיוויון כללי

אולי הקומוניסטים כן . אולי ההנחה שיצאת ממנה שגויה . יש בין שיוויון לבין שיוויון הזדמנויות.

כי אנחנו מפגרים ונאורים ../images/Emo13.gif

אין דבר כזה שוויון אנחנו שואפים לשוויון אבל אין דבר כזה לדוגמא הגבר תמיד ומעולם היה חזק יותר מהאישה פיזית כמובן, ולכן בחוזק הפיזי הגברים נעלים מהנשים אין מה לעשות, זאת המציאות ומבחינת הלידה, הנשים יכולות ללדת ויכולות להביא חלב הם עליונות מאיתנו בקטע הזה, אנחנו לא יכולים לעשות זאת ואין לנו רחם אנחנו ממש לא שווים, גברים ונשים אבל אנחנו מנסים לחנך לשוויון, ובעצם משקרים לעצמינו העיקר שאנו "נאורים", מה שמביא אותנו לסרטים במחשבה שלנו... וכמובן אף אחד לא שווה לשני לכל אחד יש יתרונות וחסרונות משל עצמו אדם שלמד מכונאות רכב עליון ממשהו כמוני שלא מבין כלום ברכבים הכל אינדווידואלי, וזהו... זאת המציאות, אין "שווים"

למעלה