שלום

../images/Emo204.gif שלום ../images/Emo13.gif

בעקבות ויכוח ביני לבין בת משפחה, עלתה השאלה- מה עדיף מבחינת הבריאות, שמן קנולה או מרגרינה? בשמן קנולה ישנם 92 גרם שומן ואילו במרגרינה 82, בשניהם אין שומן טראנס. אם כך, מה עדיף? תודה רבה!
 
שמנים ושומנים

© השומנים הרווים קשורים בהעלאת רמת הכולסטרול בדם וביתר לחץ דם ובכך מגבירים את הסיכון להתפתחות טרשת העורקים. © רצוי להימנע ממרגרינה ושומן מוקשה המכילים שמן שעבר תהליך תעשייתי של הפיכת שומן רב בלתי רווי לשומן רווי, ולכן יש להימנע ממזונות המכילים מרגרינה כמו בורקס, מלאווח, וופלים ,עוגות מבצק פריך , חטיפים שונים וכו'. © חשוב ומומלץ לצרוך שומנים חד-בלתי-רווים המצויים בשמן זית , זיתים, שמן קנולה, אבוקדו , טחינה , שקדים ובוטנים , והם מרכיב חשוב בדיאטה הים-תיכונית. קבוצת שומנים זו מסייעת לשמור על ערכים תקינים של HDL ומומלץ שתהווה את סוג השומן המרכזי בתפריט היומי בהתאם לכמות השומן היומית המומלצת.
 

dafnasalan

New member
אז מה?

אז מה? זה עדיין שומן מוקשה ורווי ולכן תמיד עדיף שמן קנולה
 
אז זה לא שומן מוקשה.

עכשיו השאלה כמה שומן רווי יש שם. ומכיוון שאני לא מתמצאת בערכים של מרגרינות למיניהן, יעזור אם היא תכתוב כמה שומן רווי יש שם מתוך סה"כ שומן.
 
שומן מוקשה = שומן רווי

במרגרינה כ 80% שומן 30%-40% ממנו הוא שומן רווי/מוקשה ז"א- 24-32% שומן רווי להשוואה נקניק מכיל 15%-30% שומן 30%-40% ממנו הוא שומן רווי/מוקשה ז"א - 7% שומן רווי בממוצע
 
שומן מוקשה הוא אכן רווי

אבל הוא שומן בלתי רווי שהפך לרווי, וזהו שומן הטראנס. שומן מוקשה הוא רווי, אבל שומן רווי הוא לא שומן מוקשה. הקשר פה הוא לא דו כיווני כמו שאתה מציג. האם את הערכים הללו הבאת ממרגרינה רגילה, או כזו שאינה מכילה שומני טראנס? ולגבי נקניק - האם כתוב עליו שומן מוקשה? או כתוב רווי? מוצרים מהחי מכילים שומן שהוא רווי באופן טבעי, ופחות מזיק משומן מוקשה (שומן טראנס).
 

dafnasalan

New member
שומן רווי

1. מסכים 2. על פי הטבלאות שהציגו יוניליוור ביום עיון שערכו, במזולה יש 34.7 גרם שומן רווי ל-100 גרם. על אריזות המשווקות באחרונה מופיע הנתון של 15 גרם שומן רווי ל-100 גרם תבחרו מה שתירצו
 
למעלה