Find Your Freedom in the Music

Coralulu182

New member
../images/Emo204.gifFind Your Freedom in the Music../images/Emo204.gif

הגיע הזמן לנצל את המוזה שבאה אליי ולדון על...
So Happy I Could Die
בריאיון לMTV ליידי גאגא ציינה כי בכל שיר מהאלבום The Fame Monster יש 'מפלצת', והמפלצת בשיר הנ"ל זה הפחד מהתמכרות; התמכרות לאלכוהול, לסמים, לצריכה אובססיבית של הדברים האלה. גאגא אמרה שהאלכוהול לוקח אנשים למקומות שמחים, נטולי כל דאגות ובעיות, ורק לרגע הם מרגישים כל-כך מאושרים. ואז ברגע אחד, הבטן מתהפכת וצוללים עמוק למטה. היא אמרה כי אלו הם היחסים שלה עם צריכה. היא מדברת בשיר על הפחדים האלה.
אז אחרי שהבנו את משמעות השיר, מה אתם חושבים עליו
אני חושבת זה שיר אישי מאוד, כמו רוב השירים באלבום המופתי הזה. אתייחס קודם להפקה המקסימה, שבפזמון (ובעיקר בסוף) מתגנבים אליה צלילים רכים ועמוקים...אפילו מעט כבדים. הטונים לא מקפצים יותר מידי ולא גסים. הצלילים מעבירים לי הרגשה אישית וחמימה. השיר נותן לי תחושה אופורית קלה - אני מציינת את זה כי אני חושבת שזו הייתה הכוונה בהפקה. במהלך השיר לא ברור אם היא מדברת בגוף ראשון ואל עצמה, אל מישהי אחרת, או על מישהי אחרת. אני חושבת שהכוונה אליה - מחזקת את עצמה דרך השורות ומזכירה לעצמה מה טוב ומה רע בצריכה של אלכוהול וסמים ולמה היא מפחדת מזה ולמה מצד שני היא מרגישה שהיא צריכה את זה. יש אהבה עצמית בשיר. לא בהכרח נרקיסיזם, אלא ביטחון והערכה עצמית, שאולי היה חשוב לה לציין, כי כשאדם אוהב ומעריך את עצמו הוא לא יפגע בעצמו בעזרת אלכוהול וסמים, ובשיר היא מדגישה את זה לעצמה. אהבה עצמית יכולה להתבטא ב"I touch myself" שהיא מציינת פעמים אחדות במהלך השיר, שמקבל משמעות שונה בהתאם להמשך המשפט. בבית הראשון, אני לא בהכרח חושבת שהיא התכוונה לאוננות אבל לא אהיה מופתעת אם כן. זו הרי ליידי גאגא, היא כנה ואמיתית ולא מצנזרת מה שהיא מרגישה ורוצה לומר, בעיקר לא במוסיקה שלה. אבל היא בהחלט נוגעת בעצמה - עוטפת ומחבקת - " I touch myself and it's alright". היא גם מעודדת ומרגיעה את עצמה, "I touch myself 'till I'm on track". אז אפשר לומר בביטחון שהנגיעות העצמיות לא הולכות ישר לכיוון המיני. השורות הראשונות של השיר יכולות גם להיות רמיזה לנטיות המיניות שלה כלפי נשים, "I love that Lavender blonde" וכו'. לליידי גאגא יש פאות עם גוון סגול בהיר ועדין על הבלונד-צהוב, אז אפשר להסיק שהיא מדברת על עצמה. אבל אפשר לקחת את השיר לכמה כיוונים וזה מה שיפה בו - יכול להיות שהיא מדברת על התאהבות בחברה טובה או משיכה לבחורה מסוימת. "Through all the tears and all the lies, I touch myself and it's alright". שורה כבדה יחסית לשיר שבהתרשמות ראשונה אפשר לחשוב שהוא על אלכוהול ומועדונים? אפשר למצוא הקבלה בחלק מהמילים לJust Dance השטחי - תתפלאו, לא כזה שטחי אחרי הכל. הנה שורה: "Control your poison babe, roses have thorns they say..." שם אפשר לפרש את הרעל לאלכוהול ואת העובדה שגם בדברים יפים יש סיכון; קוצים בוורדים. So Happy I Could Die הרבה יותר אישי, עמוק ומעט אפל. גם פה היא משתכרת, נהנית, נמצאת ב"היי", מאושרת עד הגג (וטוב לה כך
)...ועדיין ההבדלים עצומים, שיר עם משמעות דומה שהוא בדיוק ההפך. אז זו דעתי והפרשנות שלי. מה איתכם מפלצות קטנות?

Nens333

New member
בזמן האחרון שמעתי את השיר הזה המון...

ומשפט אחד משך את תשומת הלב שלי: "...That glass is empty...". אין לי מושג למה, אבל הוא גורם לי להרגיש משהו חזק לשיר... אין לי מושג למה, אולי אני משוגע
השיר באמת נעים מאוד באוזן ובכללי עושה לי טוב. ולא ידעתי שזה על התמכרויות ועל אלכוהול! אז תודה על המידע!

Coralulu182

New member
צודק, זה משפט חזק כזה.

אין על מה, בשביל זה הפינה
לדון על המשמעות, לפרש ולנתח את השירים.

Nens333

New member
ברור שזה בשביל הפינה...

אבל עדיין חידשת לי, אז.......... תודה!

LilyKat

New member
כי ביקשת :]

דבר ראשון אגיד שזה אחד השירים האלה, שבשמיעה ראשונה יכול להשמע מוזר, תלוש, לא קשור ומטומטם. אבל אחרי שמתעמקים בו מבינים את המשמעות הנסתרת. אני לקחתי את המשמעות של השיר, בשונה מקורל, למקום האפל של ההתמכרות. חפירה לפניכם. הנה הפירוש שלי לכל חלק בשיר: I love that lavender blonde The way she moves The way she walks I touch myself can't get enough איך שאני רואה את זה, את השורות אלה "אומר" האלכוהול - הוא מדבר על גאגא, הוא אוהב אותה כמו שהיא אוהבת אותו - היא אוהבת את הטעם שלו, הוא אוהב את השיער הבלונדי. היא אוהבת את ההרגשה שהוא גורם לה, הוא אוהב את הדרך בה היא זזה. זאת אהבה והתמכות הדדית. בקשר לקטע של touch myself, אפשר לקחת את זה כאילו גאגא אומרת שהיא נוגעת בעצמה, אבל אם ממשיכים ברעיון שאלכוהול "מדבר מפיה", אז אחרי שהיא שתתה אותו - הוא בגוף שלה, הוא חלק ממנה, ולכן היא והוא ביחד נוגעים בעצמם - AKA הגוף של גאגא. (ישמצב שלא תבינו, סיבכתי ת'עניינים XD) And in the silence of the night Through all the tears And all the lies I touch myself and it's alright הרגשות שגאגא מרגישה, הדמעות, השקרים, כל מה שהיא אומרת בהשפעת האלכוהול, מה שיוצא החוצה כשאין שליטה על מה שאומרים, כשהיא והאלכוהול הם אחד, הכל יוצא באותם רגעים. Just give in Don't give up baby Open up your heart and your mind to me האלכוהול רוצה שגאגא תכנע, תתן לו להשתלט עליה, הוא רוצה להכנס לה לראש וללב. זאת בעצם מהות ההתמכרות, לא? Just know when That glass is empty That the world is gonna bend האלכוהול מזהיר את גאגא - כשהוא יגמר, כשהכוס תהיה ריקה, העולם יהיה מוזר, לא ישר, לא נכון.. הוא יראה לא טוב. זה גם בעצם מה שמכורים מרגישים - כשהם לא שותים, הם מרגישים רע, סובלים מתופעות לוואי, מרגישים כאב וצער - דברים שהאלכוהול גורם להם לשכוח. Happy in the club with a bottle of red wine Stars in our eyes ‘cuz we're having a good time So happy I could die Be your best friend Yeah I'll love you forever Up in the clouds We'll be higher than ever So happy I could die And it's alright גאגא והאלכוהול אוהבים להיות ביחד, הם שמחים ביחד במועדון, יש להם (שימו לב שהיא אומר our - שלה ושל עוד מישהו), לה ולאלכוהול, כוכבים בעיניים מרוב שמחה - כיף להם ביחד, הם שוכחים מהצרות. כ"כ טוב להם ביחד -בלי להרגיש רגשות רעים, כשהם בורחים אחד אל השני, הם מאושרים כ"כ ביחד . עכשיו, כולנו יודעים שהרבה אלכוהול יכול לגרום למוות, נכון? זה ברור. גאגא מאושרת עם האלכוהול, כ"כ כיף לה איתו שהיא אפילו "יכולה למות" מצידה, כי קשה בלעדיו, הוא עושה הכל יפה יותר, קל יותר, ורוד יותר. האלכוהול אומר שהוא יהיה החבר הכי טוב שלה ויאהב אותה לנצח, הוא בחיים לא יאכזב אותה או יעזוב אותה או ישבור את ליבה - הוא החבר והמלווה האולטימטיבי, שישאר איתה לנצח, ותמיד יגרום לה להרגיש בעננים, ב"היי". I am as vain as I allow I do my hair I gloss my eyes I touch myself all through the night כשהם ביחד, האלכוהול גורם לגאגא להיות חסרת מעצורים, והוא משתחצן באיך שהוא שולט בה. הוא "מטפל" בשיער שלה, הוא "מבריק" את עצמו (האלכוהול בא בתוך בקבוקי זכוכית\כוסות זכוכית, זוכרים?), הוא "מתמזמז" עם גאגא כל הלילה - הם כל הזמן ביחד, נוגעים אחד בשני כשהיא שותה אותו והוא נכנס לגוף שלה. And when something fall out of place I take my time I put it back I touch myself Till I'm on track ושוב, כשהדברים לא מסתדרים - כשהיא חווה אכזבה או כאב או כל רגש רע, היא חוזרת לאלכוהול, והוא גורם לה לשכוח מהכל - היא"נוגעת בו" (כמו שאמרתי, שותה אותו בעצם)עד שהואגורם לה לשכוח ולהיות שמחה וחסרת דאגות. לסיכום, אתם לא חייבים להסכים עם הפרשנות שלי, לקחתי את השיר למקום הכי אפל שיש, שבו גאגא והאלכוהול הם אחד שתלויים אחד בשני כ"כ שאפילו לא אכפת לה למות כשהיא איתו, מרגישה כ"כ טוב. ברור שאפשר לקחת את השיר גם בצורה פחות עמוקה,ולא חייבים לחשוב עליו ככה... אבל אם אני מתעמקת בשיר, זה בעצם מה שאני רואה בו. מי יודע למה גאגא התכוונה

CoralP

New member
יואו, מדהים!../images/Emo181.gif

אהבתי אהבתי אהבתי, ושוב אהבתי. נוראנוראנורא. קבלי ח"ח ענקי
בד"כ אני בכלל שונאת לקרוא נקודות מבט של אנשים, ובטח שלא חפירות, אבל זה כל כך... טוב! שקראתי הכל ונהנתי. למרות שיש לי עוד כמה דברים להוסיף... אבל אני אכתוב אותם בהודעה נפרדת, כי זו הודעה שמטרתה לפרגן לך! אז, ח"ח!

Coralulu182

New member
פרשנות עמוקה ומפורטת! ../images/Emo45.gif

אני כל-כך אוהבת לראות איך אפשר למצוא כל-כך הרבה פירושים ומשמעויות בשיר אחד.
ממש אהבתי את נקודת המבט שלך על I touch myself, כי בדר"כ אנשים לוקחים את זה למובן המיני המוגזם שהיא מאוננת על עצמה או משהו בסגנון, ואת לקחת את זה לכיוון של האנשה לאלכוהול, שבמובן מסוים באמת האלכוהול משתלט כמו בנאדם הרסני. אנשים במצבים קשים שמתמכרים לאלכוהול וסמים מוצאים נחמה רגעית במשהו שתוך כדי גם הורס אותם, הם מתמכרים אליו והוא בעצם מזיק להם. הם יודעים שהם צריכים להפסיק עם זה, ומצד שני הם לא יכולים בלעדיו. מה שעושה את השיר הזה כל-כך מיוחד זה שהוא מלא בכל-כך הרבה רבדים, רבדים שונים אפילו, שמתחברים ביחד למרות השוני. כי אפשר לחלק ותוך כדי לשלב בשיר אהבה, התמכרות אפלה לאלכוהול, לצד ההנאה הקלילה מאלכוהול, וכל אחד ייקח את זה לכיוון שלו, ויראה את זה בצורה שהגיונית לכולם גם אם הפרשנות שלו נראית לו הכי הגיונית, וזה בעצם מה שעשית לי - גרמת לי להיפתח לעוד פרשנויות. וזה בעצם מה שאני רוצה - כי אני לא מחפשת הסכמה, אני מחפשת אתגר, ומשהו שיוכל להאיר לי את השירים בצורות שונות, אז תודה אוראל! ברגע ששמעתי את האלבום בפעם הראשונה, לא במלואו - העברתי דקות כדי לקבל התרשמות לגבי השיר והסגנון - DITD וSHICD היו הראשונים שבאמת הפסקתי להקפיץ דקות, ושמעתי והתרכזתי בהכל. למה? כי יש משהו כל-כך אפל וכבד במלודיה של שניהם, שפשוט מושך אותי פנימה. ואז יודעים שזה לא שיר קליל שנועד להקפיץ את כולם וזהו. אני כל-כך אוהבת את האישה הגאונה הזו, שכמו שאמרתי בחפירה על BR לפני כמה שבועות - בשירים שלה יש קלילות ועומק בד בבד. מה שהופך את טלפון לשיר שמנפנף איזה גבר ומצד שני היא משתמשת בטלפון כמטאפורה לפחדים, זו המפלצת בשיר. וגם בטלפון, כמו בSHICD יש רמזים לאלכוהול - ואפילו, בTEETH. ואני הולכת לחפור על כל אחד מהשירים האלה כאילו החיים שלי תלויים בזה!
כי כל האלבום מתחבר ביחד בסופו של דבר. אז עד כה שמעתי על אנשים שחושבים לפי השיר שגאגא התכוונה לנרקיסיזם, שהיא התכוונה לאוננות, שהיא התכוונה לליידי סטארלייט...הפרשנות שלי היא פחד מאלכוהול וחיזוק עצמי תוך כדי, ושלך זו פרשנות שמתארת מערכת יחסים הרסנית בין ליידי גאגא לאלכוהול. אפשר לקחת את השיר בצורה הכי עמוקה שיש ובכלזאת לראות בו משהו פחות אפל, זה מה שאני אוהבת בפרשנויות! ואני כל-כך מתלהבת מכל זה!%$#&%$#

Nens333

New member
ואולי כל ההאנשה הזו לאלכוהול היא בעצם גבר?

חתיכת פרשנות הבאת פה... סחטיין!

limors2

Active member
ממש אהבתי את הפרשנות שלך!../images/Emo45.gif

לא חשבתי על השיר בצורה כ"כ אפלה עד עכשיו, אבל מעכשיו אני כבר לא אשמע אותו באותה צורה כמו פעם.

limors2

Active member
אני חייבת להודות שלא השקעתי בשיר הזה מחשבה

רבה מדי. עד עכשיו. ויש לי ראש כחול כמו שאולי ידוע לכם אז תמיד חשבתי על השיר רק במובן לא טהור במיוחד
עכשיו אחרי שקראתי את הפרשנות שלך ושל אוראל לשיר אני כבר לא אשמע אותו באותה צורה חפפנית ולא מתרשמת כמו פעם. הוא תמיד היה שיר טוב, אבל עכשיו הוא שיר טוב עם משמעות. תודה לכן!

shahar310

New member
פרשנות טובה!

זה כאילו כתבת כמעט בדיוק מה שאני חושבת D: אני חושבת שבשיר היא מדברת על עצמה מנקודת מבט אחרת, מנקודת מבט של אדם אחר או מדברת אל עצמה. אני חושבת שבשיר היא מדברת על כך שהאלכוהול גורם לה להתחבר אל עצמה ולהיפתח אבל מצד שני היא מפחדת להתמכר לתחושות האלה ולאלכוהול. אני רואה בשורה "I touch myself..." נגיעה מנטלית בעצמה ולאו דווקא פיזית, כאילו היא נוגעת בנפש שלה ומתחברת לעצמה. אפשר לראות את זה גם בשורה "Open up you heart and your mind to me" לדעתי היא מדברת אל עצמה ומתחברת אל עצמה ואל הנפש שלה. בהתחלה לא כלכך אהבתי את השיר הזה אבל אחרי שהקשבתי למילים זה הפך לאחד השירים האהובים עלי ואני ממש מתחברת אליו, המוזיקה שלו נותנת תחושה מאוד מרגיעה. זה כל מה שרציתי להוסיף, תודה על הפרשנות הטובה וההשקעה :)

Coralulu182

New member
אני שמחה לשמוע!

כל הכבוד שאת מדפדפת בארכיון ומתעדכנת, דרך אגב
תודה ואין בעד מה, אני שמחה שהתחברת! זה ממש אחד השירים האהובים עליי ביותר, הוא מקסים ומרגיע.

למעלה