עניינים של פרטיות

tlingit

New member
../images/Emo205.gif עניינים של פרטיות ../images/Emo60.gif

יש ימים שבהם אנחנו קובעים אימונים בזה אחר זה, ונדמה לי שלא אטעה אם אומר כי בדרך כלל אנחנו מרווחים ביניהם כך שיהיה לנו זמן להתאוורר ול"אסוף" את עצמנו לקראת האימון הבא יחד עם זאת המתאמנים עשויים להגיע מוקדם מעט למקום האימון, משיקולי ניהול זמן שלהם, או, מהצד השני, מתאמנים עשויים להתעכב מעט באיזור לאחר האימון, מכל מיני סיבות. כך או כך, כתוצאה יכול לקרות שמתאמנים יראו זה את זה, או בכל אופן יראו מי עוד מתאמן אצלנו. בטיפול פסיכולוגי אני יודעת שזה נושא משמעותי, ושמטפלים משתדלים למנוע מקרים כאלה, איך זה נראה בעולם שלנו? ואיך אתם מתייחסים לנושא הזה בהקשר של אימון אישי? האם אתם רואים בכך בעייתיות? נראה לכם שחשוב למנוע מקרים כאלה או שזה לא כזה סיפור?

shosh arie

New member
עניינים של פרטיות

ניהול זמן הוא נושא לא פשוט עבור אנשים מסויימים ועבור חלק לא מבוטל מהמתאמנים שלי, בעלי הפרעת קשב וריכוז. מצד שני, הניהול העצמי שלנו כמאמנים, גם הוא נושא לעבוד עליו עם עצמנו ולהקפיד על הגבולות של הזמן שלנו. מהסיבות שציינת, אני נוהגת לאמן ברווחים של 30 דקות בין האימונים. כאמור, מתוך קשיי ניהול הזמן של חלק מהמתאמנים שלי, יש לי ניסיון במפגשים חפוזים בין מתאמנים. משום כך, בפגישת ההכרות שלנו, אני שואלת את המתאמן, משהו בניסוח הזה: "מסיבות שונות עלול להיווצר מצב שבו תפגוש בדרכך החוצה את המתאמן הבא אחריך להתאמן אצלי. נא סמן את המשפט שמייצג את דעתך בנושא: א. אין לי התנגדות / בעיה לפגוש את המתאמן הבא ב. אני לא מוכן לפגוש את המתאמן הבא אחרי". לרוב, מסמנים את משפט א' . יש לי השערות לכך, אבל אלה השערות בלבד כמובן .

tlingit

New member
../images/Emo119.gif../images/Emo133.gif../images/Emo63.gif

מצא חן בעיני הרעיון להעלות נושא זה במפגש ההכרות או יצירת חוזה האימון
אשמח לשמוע גם מהן ההשערות הפרטיות שלך לנושא, -תמיד מעניין אותי לשמוע זויות ראיה של אחרים

shosh arie

New member
השערות

ההשערה שלי היא שהמתאמן, בסיום פגישת ההכרות ותכנון דרך עבודתנו המשותפת, מבין את ההבדל בין אימון לטיפול, מבין שבאימון עובדים על הכוחות הפנימיים שלו, על החוזקות שלו וכו' - הבדל שמעצים אותו כאדם ולא מחליש אותו - וככזה, בעצם, מה אכפת לו שיראו אותו? השערה נוספת: מאד נחשב היום ללכת למאמן אישי, גם אני הולך - אני בחברה טובה.

tlingit

New member
../images/Emo13.gif

כלומר את חושבת שבעצם למתאמנים עצמם לא כל כך אכפת ובעצם אולי אפילו מעורבת מעין תחושת גאווה בעניין (אבל כן חשוב שאנחנו נפעל לשמירת הפרטיות המועדפת על המתאמן) על האפשרות הזו לא חשבתי קודם
תודה

מרווח זמן הגיוני

יצירת מרווחי זמן הגיוניים מונעת את האפשרות לפגישה לא מתוכננת בין המתאמן. כל מאמן מכיר את דפוסי העבודה שלו. ישנם שמקפידים על 60 דק' עגולות ואז מרווח של מחצית השעה בין מפגש למפגש מהווה טווח בטחון וגם מאפשרת התרעננות הכרחית למאמן. מי שנוטה לגלוש במידה ניכרת מעבר לשעה המיועדת, רצוי שיקבע מפגשים במרווח של שעה ובכך ייעבה את מרווח הבטחון. למרות שאני מבינה שלחלק מהמתאמנים (או אולי לכולם) אין בעיה להיתקל במתאמן נוסף, אפשר למנוע את המצב כמעט לחלוטין על ידי שולי בטחון עבים יותר ובכך להסיר ספק מהסוגיה.
ענת

tlingit

New member
אני מבינה מזה

שגם את חושבת שחשוב למנוע מקרים כאלה. אשמח לשמוע על אילו סיבות את חושבת

Rוני

New member
אני מעדיפה למנוע מפגשים

למרות שקרה לי לפני שבועיים שמתאמנת שהגיעה ממרחק רק, אחרה בגלל בעיות תנועה ומתאמן שהגיע לפני הזמן נפגשו על יד שער היציאה אבל כיוון שהיו שם עוד כמה אנשים אני מניחה שזה עבר בקלות אולי הם אפילו לא הבחינו במה שאני ראיתי

מהצד של המתאמנת

זה דווקא מסקרן לראות מתאמנים אחרים. לא יצא לי להתקל אצל מאומנים. אצל פסיכולוגיות לפעמים נתקלתי ואז הסתקרנתי לגביהם, מי הם, למה הם פה. זה גם מסקרן מבחינה של האם אני המאומנת היחידה של המאמן? כמה מאומנים נוספים יש לו או היו לו? ככל שיש יותר זה מצביע על ניסיון. שורה תחתונה- לא הייתי מתנגדת לפגוש מאומנים אחרים. אני גם חושבת שלפעמים מאומנים יכולים לעזור אחד לשני, בקשרים וכאלו, אבל זה כבר עניין נפרד.

אני מונעת את המצב שמודרכים

יפגשו אחד עם השני. זה קרה לי פעם אחת ששתיים נפגשנו כי קבעתי אחת אחרי השנייה (אחת ב-10:00 השנייה ב-11:00). אני מקפידה על מרווח של 15 דקות בין אחד לאחד בימים שיש הרבה אנשים שרוצים להיפגש בדיוק בטווח של כמה שעות, ובימים יותר מרווחים אני משאירה מרווח של חצי שעה.

oldfield

New member
שאילו יהיו הצרות שלנו...

ומה עם הפרטיות של מי שמקבל תרופה בבית מרקחת או קופת חולים ועוד עשרה אנשים בתור שומעים מה התרופה שהוא מקבל? זה נראה לי הרבה יותר בעייתי מהמקרה שתיראת.

tlingit

New member
אכן...

אבל זה לא בתחום האחריות המקצועית שלנו
אני שאלתי לגבי ההתנהלות שלנו בתחום שאותו אנחנו מנהלים באופן כללי אני בהחלט מסכימה איתך שבארץ בכלל נושא הפרטיות אינו נמצא במקום גבוה במודעות - לא של מוסדות ולא של אנשים וחבל, משום שזה חלק מנושא הכבוד האישי וההדדי שאינו נמצא בעדיפות בחברה שלנו

למעלה