איבוד הכרה לשניות,שחוזר-מה עושים?

N u k

New member
../images/Emo206.gifאיבוד הכרה לשניות,שחוזר-מה עושים?

שלום רב אישה בת מעל שמונים עומדת במקום, ומגלה את עצמה על הריצפה.נפלה ולא ידעה. לא ברור כמה זמן עבר בין שני המצבים, היא אינה יודעת. שני אירועים כאלה קרו בהפרש מספר ימים-שבוע וחצי. כרגע נודע לי, ואין לי מושג מה עושים, למי פונים... יש לצייין שהיא מאד עקשנית, ולא רוצה לפנות לרופא. איך שוברים את ההתנגדות הזו, במידה וצריך? היא נמצאת בדיור מוגן, יש שם אחות או רופא, אך אין ביטחון שלמשך 24 שעות שלמות. נא תגובתכם המהירה ככל האפשר. בתודה!

New member
שתראה רופא בהקדם

ארועים של חוסר הכרה, ובעיקר בגיל המבוגר צריכים לעבור ברור רציני ע"י רופא. בעיקרון ברור כזה יכול להתבצע אצל רופא משפחה טוב, שידע להפנות לקרדיולוג ונויירולוג אם יש צורך. באם לא ניתן להגיע לרופא משפחה בגלל המצב שהזכרת, ניתן לבצע ברור שכזה גם באשפוז, בשביל זה צריך לקבל הפניה לבית-חולים ע"י רופא המשפחה. ניתן לקחת את ההפנייה גם ללא נוכחות החולה. אבירם

יום.

New member
אולי ניתן לקחת הפניה

אבל לא ניתן לאשפז את החולה בכפיה, אלא אם תוציאו צו אשפוז בכפיה או שמישהו מבין בני המשפחה יהפוך להיות האפוטרופוס שלה. מעבר לזה אני מסכימה עם הכותב מעלי בגיל הזה, זה יכול להיות אלף ואחת דברים וזה בהחלט מצריך בירור רציני יותר ע"י רופא

amitp

New member
../images/Emo45.gif

המצב המתואר מצדיק בירור רפואי מקיף, אותו לא ניתן לבצע דרך פורום ברשת. מכיוון שאני מניח שהשואל הוא בן משפחה - הדרך לשכנוע היא הדרך הישנה והטובה - להתעקש... לא נראה לי שיש מקום לטיפול כפוי במקרה כזה אולם אני מניח שניתן יהיה לשכנע את הגברת להבדק.

N u k

New member
תודה רבה לכולכם.

בעיקר- הרגעתם אותי. משום מה, אישפוז מיידי נראה לי הדבר הנכון לעשות, הייתי משוכנעת שמייד מייד, וזהו. הרופאה במקום היא אידיוטית גמורה (וסליחה שאני כותבת זאת בפורום מקצועי- אבל יש מכל הסוגים, אתם יודעים:)), וכבר גרמה נזק לה ולשכניה למקום באבחנות כושלות וטיפולים לא מתאימים... האם יש אפשרות לגשת לנוירולוג ישירות? בכולופן, נתחיל להזיז עניינים:) המון תודה ויומטוב:)

New member
יש אפשרות, אבל לא רצוי

בישראל כיום, כל אזרח יכול לגשת לרופא מומחה ללא הפנייה , רק ע"י הזמנת תור. א-ב-ל, א. כנראה שבמקרה דנן, אמך תצטרך גם בירור של קרדיולוג, ולא רק נויירולוג. ייתכן שאולי גם רופאים נוספים בהתאם למצב הקליני. ב. אם היא תגיע לרופא המומחה ככה סתם, הפגישה הראשונה "תתבזבז" על הפניות לבדיקות. רופא משפחה ראוי, אמור לדעת איזה בדיקות צריך לעשות טרם הייעוץ עם המומחה, כך שכבר בפגישה הראשונה אמך תקבל תוכנית טיפול ו\או הפנייה לבדיקות מורכבות יותר בהתאם לצורך. אם הרופאה היכן שאמך מתגוררת אינה כשירה לכך לדעתך, את יכולה ללכת לכל רופא משפחה אחר שמועסק ע"י קופת החולים שלה. או לחלופין לפנות ישירות, לקרדיולוג ונויירולוג, לכל הפחות. בריאות שלמה, אבירם

amitp

New member
לא מדוייק

זה קצת חורג מנושא הפורום, ובכל זאת: 1. לא לכל רופא מומחה ניתן להגיע ללא הפניה מרופא המשפחה. לנוירולוג, למשל, לא ניתן. 2. מדבריך אני לומד כי אתה מחזיק בדיעה כי רופא המשפחה הוא בעצם "מכונת הפניות" שתפקידו מסתכם בהכנת החולה לביקור אצל הרופא המומחה ולא כך הדבר. רופא משפחה טוב ידע לתת לחולה את הטיפול המיטבי לו הוא מסוגל ורק במידה ויעלה הצורך יפנה לרופא מומחה. בנוסף את התוכנית האבחנתית והטיפולית יתווה רופא המשפחה תוך ייעוץ מומחים כפי הצורך.

New member
מסכים חלקית

1. כנראה זה מתשנה בין קופות החולים, אצלנו (מאוחדת) לא הייתי בעיה להגיע לאף רופא מומחה ללא הפנייה כלל וכלל. 2. הגישה שלי לתפקוד אופטימלי של רופא המשפחה נרחבת בהרבה על הנאמר לעיל. אבל, לצערנו רוב רופאי המשפחה נוקטים בגישה אחרת. מעשיתת בכל מקרה מעבר לקל ביותר רוב רופאי המשפחה יעדיפו "ייעוץ" ע"י רופא מומחה. ואם כבר יפנה החולה לרופא מומחה, רופא המשפחה ישאיר את הטיפול לו, ולא יתערב. זה מנסיוני הלא קצר עם מערכת הבריאות האמבולטורית באזור המרכז. כמובן שיש הרבה רופאים אחרים, שהם באמת Case Managers, כנראה הצעירים יותר שגם עברו התמחות ברפואת משפחה, אבל להערכתי הם עדיין מיעוט. אבירם

d o u g

New member
לחילופין

לא ציינת כאן אנמנזיה מלאה וחסר מידע על ההיסטוריה הרפואית של החולה. אם החולה מטופלת למשל בהקשרים של בעיות קרדיולוגיות ובעיקר לחץ דם, אז הייתי ממליץ לפנות לרופא שנתן את המרשם. לא בטוח שיש קשר, אבל ייתכן והוא קיים והרופא ידע להצביע עליו. רופאי משפחה בהחלט עלולים לפספס אבחנות (כמו כול רופא), עם זאת לתופעה זו יש נטייה להתעצם כאשר מדובר על אוכלוסיות מיוחדות (ילדים וזקנים למשל). אני ממליץ למצוא רופא המתמחה בטיפול באוכולוסיה מבוגרת (גריאטר) ולהעביר את הטיפול באופן מלא אליו. הוא יצליח לאבחן את הבעיה יותר טוב, ולהפנות לרופאים המומחים הרלוונטיים.

למעלה