אנא עזרתכם!!

פלמונה

New member
../images/Emo206.gifאנא עזרתכם!!

שלום רב, בני בן שבועיים ויומיים. לצערי, בימיו הראשונים בבית החולים, לא יכולתי להניקו ולפיכך אכל מבקבוק (מטרנה). גם בימים שלאחר השחרור מבית החולים לא יכולתי להניקו הואיל והיה לי חום גבוה ונמנעתי ככל הניתן מלהתקרב אליו מחשש שאדביק אותו. מאז, הוא אוכל מבקבוק, ונסיונותיי להניקו אינם עולים יפה בדרך כלל. רכשתי פטמת סיליקון, אותה אני מצמידה לשד, אך הפייה של הפיטמה גדולה עבורו, והוא מתקשה לינוק לאורך זמן. (אוכל כמות קטנה ביותר, מקסימום 10 מ"ל) זה המצב נכון להיום. אני מאוד רוצה להניק (אך כמות החלב שלי בשלב זה, בשל אי שאיבה ואי הנקה - זניחה. 10 מ"ל במקרה הטוב). לא אבדה תקוותי ומקווה להיעזר בכן יועצות ההנקה. בנוסף - חשוב מאוד!!: בני סובל בעיקר בשעות הערב מ- גזים. הוא בוכה ולעיתים גם צורח מכאבים. מהי המלצתכם הדחופה - כיצד לסייע להפחתת כאבי הבטן הנובעים מ- גזים? רכשתי סימיקול מבית המרקחת, אך בגלל שזו "תרופה", אני נמנעת בשלב זה מלתת לו אותה. שמעתי המלצות על מתן מעט מים עם כמה גרגירי שומר - האם מותר לתת לתינוק בן שבועיים וחצי מים? רופא ילדים טען שלא נותנים מים לתינוק בן פחות מחודש, אך אני שומעת על אימהות שנתנו מים עם שומר / עם נענע וכו' וזה עזר והפחית את כאבי הבטן שנבעו מגזים. בבקשה ענו לשאלתי בעניין הגזים - מה מומלץ לתת לתינוק בן שבועיים וחצי נגד הכאבים הנובעים מ- גזים? תודה !!

efrat fefi

New member
מים אסור עד גיל חצי שנה אבל,

לנו יש גליכל (תכשיר הומופאטי) התחלתי להשתמש בו לפני חודש בערך תנסי להחזיק אותו על הבטן. יש בשילב גרפווטר משהו כזה שהוא גם נגד גזים. הרבה הצלחה זו תקופה לא קלה. תהיי סובלנית ורגועה ואז הוא יקבל אנרגיות חיוביות וגם יהיה רגוע תנסי עיסויי עדין על הבטן בכיוון השעון. בהצלחה

החזרת חלב

כאשר אימא מעונינת להחזיר את החלב ישנם שני דברים חשובים לעשות בו זמנית. אחד- לשאוב לעיתים קרובות (עדיף שאיבות קצרות מרובות מאשר שאיבות מעטות ארוכות,מינימום 6-8 פעמים ביממה) עם משאיבה חשמלית מאוד טובה, ברמת בית-חולים. שני- לנסות ללמד את התינוק לינוק, או לפחות שיהיו לו בינתיים חוויות חיוביות על השד. יש זמן ללמד אותו לינוק, אבל אין כל כך הרבה זמן להחזיר את החלב.לכן צריך להתרכז במיוחד בשאיבות. עבור התינוק השד יכול להיות כרגע מקום של חיבוק, והנקות הרגעה, וכדאי לשים אותו כמה שיותר, ולהימנע לשימוש במוצץ. אפשר להוריד לו את החולצה, ולאפשר לו מגע עור-לעור על הגוף שלך. מאוד מומלץ לעשות את התהליך בליווי אישי של יועצת הנקה מוסמכת, כך יהיה לך הרבה יותר קל. בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

פלמונה

New member
ל-אורית - אודה בעד התייחסותך!|בבקשה

הי, תודה על תשובתך לפנייתי. יש לי בבית משאבה "לקטינה" של מדלה (מושאלת). הקוטר של המשאבה, אליו נכנסת הפיטמה שלי, גדול הרבה יותר מגודל הפיטמה וההילה שלי (הקוטר הוא בגודל שמכסה לי חצי מהשד!), כך שאני צריכה ממש ללחוץ על השד עצמו כדי שייצא חלב (אגב, החלב עדיין מועט מאוד מאוד ובצבע צהוב. האם למרות שאני שבועיים וחצי לאחר הלידה, מדובר בקולוסטרום?) האם משאבה זו מתאימה לי? (כאמור, הפיטמה וההילה שלי מאוד קטנות). ודבר נוסף - מה זו "משאבה חשמלית טובה מאוד ברמת בית חולים"- כדברייך בתשובתך? האם המשאבה שאני משתמשת בה היא כזו? איך יוצרים קשר על מנת להזמין יועצת הנקה הביתה? תודה!

בעיה טכנית של המשאיבה

המשאיבה של מדלה מסוג לקטינה בהחלט נחשבת משאיבת חלב טובה, ברמת בית-חולים. אבל זה נשמע שיש אי-התאמה של הגודל. את יכולה להתקשר לחברה ולהתיעץ איתם. יש גדלים שונים של חיבורים. שם החברה היא בפקס והטלפון 09-9727600. לגבי יועצת הנקה- איפה את גרה? אורית מדריכת לה לצ'ה

יועצות הנקה באיזור

- מרפאת הנקה של בית-חולים תל-השומר 03-5305000 - מרפאת הנקה בצפון ת"א (מ.מ.ש.) 03-6472411 -זיוה גילת 054-4710167 -דוריס ספרר 03-7394537

tapuza2

New member
גרייפווטר

אנחנו השתמשנו בגרייפווטר כשהיו גזים... אני גם גיליתי שהיו לו גזים כנראה בגלל שאכלתי ענבים.. תנסי לבדוק מה את אוכלת.. תפוזים... פירות הדר... כרוב ברוקולי.... אני גם ממליצה על עיסוי הבטן בזמן הכאב. גם קפיצות על כדור פיזיו וגם אמבטיה חמה הם דברים שעוזרים. בהצלחה!!!

גאזים...

מה שהכי עוזר בנושא כאבי הבטן זה מנשא. לרוב לא מצליחים למצוא קשר בין מאכל מסוים לבים כאבי בטן אצל התינוקות. הרי הם היו חשופים לאותו האוכל גם כאשר היו ברחם, ושם לא כאב להם הבטן. חקרו ומצאו שככל שתינוק נמצא יותר שעות על הידיים (הכי קל זה במנשא) הם בכו פחות. כנראה חסר להם הרגשת התנועתיות של האימא. אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה