בסקירה התגלה - SUA

../images/Emo206.gif בסקירה התגלה - SUA

היי בנות יקרות, אתמול עשינו סוף סוף סקירה מוקדמת, כ"כ חיכינו כבר להיות אחרי זה... אני שבוע 15+3 עם תאומים, אתמול גילינו שזה בן ובת
אבל...לא יתנו לנו רגע דל של אושר ושמחה נטולת דאגות
אז הכל בסקירה היה בסדר, חוץ מדבר אחד: אצל הבן נראה בחבל התבור עורק אחד במקום 2 עורקים.זה נקרא SUA בשפה מקצועית. לפי הרופא זה לא מום אבל זה עלול להוות סמן לבעיה כרומוזומלית, וובמידה ושוללים אז צריך לעקוב אחר קצב התפתחותו ביתר אדיקות. הוא הפנה אותנו לייעוץ גנטי, אני מניחה כדי לשקול מי שפיר. מישהי מכירה/נתקלה בזה? כל אינפורמציה יכולה לעזור, מפלס החרדות כרגע גבוה.. ועוד שאלה: שמעתן על המכשור החדש בבי"ח מאיר - איזשהו מכשיר US שעוקב אחרי זרימות ויודע לאתר מומים בשלבי הריון מוקדמים (או משהו בסגנון אני לא ממש מכירה)
הצילו!!!

מה שהרופא אמר לך מדויק ביותר ../images/Emo45.gif

יש רשימה ארוכה מאוד של ממצאים שיכולים להיות קשורים, בדרגת סבירות זו או אחרת, להפרעה כרומוזומלית כלשהי. הדבר הסטנדרטי לעשות במקרה שממצא כזה מודגם הוא להפנות את האישה ליעוץ גנטי, לאותה מטרה שציינת - לקבל חוו"ד באשר להצדקה לביצוע מי שפיר. יש הטוענים שייעוץ גנטי מפנה תמיד לביצוע הבדיקה, אבל זה ממש לא נכון - אני הגעתי לשם עם תוצאות לא טובות בחלבון עוברי ובכל זאת לא יצאתי משם עם הפנייה. ההחלטה מתקבלת תוך שקילת כל הנתונים שהצטברו מהבדיקות שביצעת עד כה. מה שכן, הממצא הנ"ל בהחלט מחייב מעקבי גדילה צפופים וקפדניים. עם זאת, כדי להבהיר שלא הכל שחור, חשוב לי שתדעי שמדובר בתופעה הרבה פחות נדירה ממה שנראה לנו, ושלא חסרות דוגמאות לקיומה בהריונות מוצלחים. אני מקווה ומאחלת לך בכל לבי שככה זה אצלך.
וכמובן, סקירה תקינה היא תמיד בשורה טובה, ואצלך אפילו 2X. מברוּק!
עתליה

זה די שכיח

ולרוב לא מהווה אינדיקציה לכלום. פשוט מיחייב מעקב צמוד יותר, שקילת מי שפיר ואקו לב עובר. בהמשך גם מעקב צמיחה. לאור זה שזה ממצא יחיד, סביר שמדובר באמת בכלום. את יכולה לשאול גם בפורום אולטרהסאונד של פרופ' צלאל ב www.starmed.co.il (הפנייה ישירה תמצאי בקישורי הפורום).

למעלה