הזוגיות שלי מתפרקת - והחתונה מתקרבת

../images/Emo206.gifהזוגיות שלי מתפרקת - והחתונה מתקרבת

שלום... יש לי חבר שנה ו 3 חודשים, אנחנו אמורים להתחתן בעוד פחות מחצי שנה (אני בת 25 , הוא 28) אני ממש אבודת עצות, כבר למעלה משבוע מתרוצצות לי אינסוף מחשבות בראש על פרידה ופיצוץ הקשר.... נמאס לי .... כל כך הרבה דברים פתאום מתבהרים לי כלא בסדר ואני חנוקה ולא יודעת מה לעשות. ניסתי לדבר עם בן זוגי ולהסביר לו שאני מרגישה שהזוגיות שלנו מתפוררת והכל נהרס אבל הוא טוען שהכל בסדר והכל בדימיון שלי ."הזוגיות שלנו מושלמת .... מה את רוצה ממני ?!?!" איפה מתחילות הבעיות ?!? חבר שלי מאוד עקשן.לא מוכן להתפשר על שום דבר.הוא תמיד צודק ויודע הכל, ואם באים ומסבירים לו שהוא טועה הוא מתעצבן ומתחיל לצעוק .מחמיץ פרצוף וגורם לי להרגיש לא בנוח עם עצמי.הבטחון עצמי שלי היום ברצפה. תמיד עושים מה שהוא רוצה, יושנים כשהוא רוצה, קמים כשהוא רוצה, הולכים רק לחברים שלו ,צריך ממש להתחנן אליו לללכת לחברים שלי או למשפחה.את המשפחה שלי הוא לא סובל.מאז שאנחנו יחד, הוא היה אצל המשפחה שלי בהגזמה 10 פעמים , וכל פעם למקסימום שעה. הוא לא מוכן לבוא לכאן הרבה,כי ההורים שלי פרמיטיבים והוא לא אוהב את הצורת התנהלות בבית שלי.בתחילת הקשר לא היה לי טוב בבית וסיפרתי לו הרבה על מה שהולך כאן. היום מסתבר שזאת היתה טעות - הרחקתי אותו רוב הזמן אנחנו בבית שלו.אחרי הלימודים / עבודה אני באה אליו, אחרת אני בקושי אזכרה לראות אותו.סופי שבוע איתו. הוא קבע שאחרי החתונה נגור שנה אצל ההורים שלו ואין ברירה.אם אני לא רוצה אני יכולה להמשיך לחיות אצל ההורים שלי. הסיבה : מעוניין לחסוך כסף. אין לי שום דבר נגד ההורים שלו אבל לא מתאים לי לגור שם.אני רוצה לחיות את החיים שלי יחד איתו לבד ולהכיר אותו לבד ולא להסתמך על הסגנון חיים של המשפחה שלו. לא רוצה שנהיה תלויים בהם נקודה. אחרי החתונה הוא רוצה שנקנה דירה בעיר מגוריו ולא מוכן להתפשר על אף מקום אחר.אין לי החלטה בעניין. יש לי הרגל של לישון כל שישי שבת צהריים - ויתהפך העולם. בשבתות אנחנו רוב היום בבית, או שהוא בבית ישן ואני לומדת .אנחנו לא יוצאים לטיולים (כי זה רחוק), לא הולכים לים, בריכה, פיקניקים ,משפחה - לא רוצה סגנון חיים כזה ! לאחרונה אנחנו רבים המון , כל השיחות שלנו נהיינו יבשות , היי , מה נשמע ? מה קורה? אין תוכן אין בשר. שאלתי אותו לא פעם אם לא מעצבן אותו לאחרונה שהשיחות שלנו יבשות - הוא אמר לי קחי כוס מיים ותשפחי עליהם. כשאני אומרת לו שאני רוצה שנדבר על כל הבעיות שלנו הוא אומר שאין בעיות , הכל מושלם - וגם שהוא לא בן אדם של דיבורים .הצעתי לו שנלך לטיפול זוגי - הוא צחק עליי ואמר לי שאני משוגעת. שאני לא יודעת להעריך מה שיש לי ושהכל טוב. אני כבר לא יודעת מה אני מרגישה. אני מאוד אוהבת אותו וקשה לי להפרד ממנו. אתמול היה לנו עוד שיחה שנגררה לריב, הוא טען שהכל בסדר, אני טענתי שלא. הוא מבחינתו לא רוצה שניפרד כי טוב לו בקשר איתנו, הוא שאל אם אני רוצה שנפרד ולא יכולתי לענות .... השתתקתי.... למה כל כך קשה לי להיפרד ממנו ? אני יודעת שהוא אוהב אותי מאוד. הוא גם כל הזמן אומר לי שאם הוא לא אוהב אותי הוא לא היה איתי ולא היה מתחתן איתי. לחבר שלי יש המון יתרונות : הוא יודע לנקות , לבשל, לעשות כביסה, הוא מאוד עצמאי, יש לו ידע רב בתחזוקת בית, שיפוצים, מכוניות . הוא זה שכרגע דואג לי מכל הבחינות הללו. אני לא יודעת לבשל ,לעשות כביסה.אין לי ידע במכנאות ואני צריכה אותו. היום אני אתקע באמצע הכביש עם האוטו (וזה קורא המון)אכלתי אותה. אין לי מושג אין מחליפים גלגל, או מה עושים כשנתקעים. בתקופה האחרונה הייתי בכמה משברים שקשורים ללימודים, לעבודה והוא הקשיב לי ותמך בי. הוא דואג לי מאוד למרות שלפעמים הדאגה שלו והאהבה שלו כלפיי חונקת, מלווה בצעקות , בדיבורים לא יפים . בנזיפות . לא פעם אמרתי לו שאהבה לא מתבטאת רק במילים אני אוהב אותך, אלא ביחס, בחום , באהבה פרגון והקשבה שלו. היום, אין לי הרבה חברים, הוא מרכז העולם שלי, הכל סובב סביבו.אנחנו כל הזמן עם החברים שלו, ויש לו המון ... אם אני יעזוב אותו אני ארגיש כל כך בודדה.אני לא כל כך בקשר עם המשפחה שלי, ככה שהפרידה ממנו תהיה קשה לי מאוד.קשה לי בלימודים, בעבודה והוא היחדי שאיכשהו מקשיב לי. אני מפחדת להכנס לדכאונות אם נפרד. לא פעם הייתי בדכאונות שקשה לי לצאת מהם. אני מאוד מפחדת גם שאחרי שאני אפרד ממנו אני לא אמצא אף אחד אחר - שאהיה רווקה לנצח.הוא מכיר את כל החסרונות שלי ואת כל השגעונות שלי , ואני מפחדת שאדם אחר לא יקבל את זה . המשפחה שלי פרמיטיבית יחסית, לא מסכימים לישון אחד אצל השני לפני החתונה, לא לצאת לנופש יחד, לא לגור יחד - ואני מפחדת שזה יקשה עליי את המציאת בן זוג האחר שיענה על כל הדברים שכרגע חסרים לי . עליי לציין שזה הקשר הראשון הרציני שהיה לי כל החיים. מפחדת בכלל מהמשבה שאצטרך להכיר מישהו חדש, כל התהליך הזה של ההכרות, המשחקי כבוד, לא בנוייה לזה. היום אני יודעת שחסר לי כבוד, הקשבה, תמיכה, שיתוף פעולה עם החבר ,הרגשת אהבה.אני יודעת שהוא אוהב אותי, אבל בדרך שלו. ומה אם לא אמצא מישהו אחר שיואהב אותי ? אני בנאדם ששונא להיות לבד, וצריך המון תשומת לב יחס והבנה. אני כבר ממש חסרת אונים, משתגעת מרוב מחשבות על ביטול החתונה .שבוע שלם כבר בוכה, לא מתפקדת , לא אוכלת , לא ישנה , מנסה להבין מה קורה עם החיים שלי.החתונה מתקרבת ואני לא רוצה להמשיך בהכנות כל עוד ואני לא יודעת מה קורה איתנו. לא רוצה להתחתן איתו ולהיות אחר כל אומללה או להתגרש.ההורים שלי אמרו לי שהם לא יקבלו אותי אחר כך בחזרה. בבקשה תעזרו לי .....

doingood

New member
אם מותר לי

להביע את דעתי, אני חושב שכל הבעיות הללו באות לעורר אותך. הקשר שלך עם הבן זוג לפי מה שנשמע ממה שכתבת, הוא מאוד פונקציונלי. יש איזושהי נוחיות בקשר, וקשה לך לראות את עצמך בלעדיו. לדעתי כדאי לך מאוד ללכת לטיפול כלשהו ולהתחזק בפני עצמך! יש לעבוד על הדימוי העצמי שלך לפני שאת בונה זוגיות בריאה ומוצלחת, ומסוכן מאוד להשלים עם מציאות כמו שבן הזוג הנוכחי שלך מכתיב. ממה שסיפרת עתיד הזוגיות הזו לא נשמע משהו משהו. עלייך להיות אמיצה מאוד ואחראית כלפי עצמך והאושר שלך, החופש שלך, ההזדמנות שלך לחיות את החיים שלך לפי ראות עינייך. אני מבין שאת כנראה חושבת שאת לא "מציאה גדולה", ואת צריכה להודות על כך שבכלל יש לך בן זוג. לי נשמע שאת כן מציאה גדולה, רק שקודם כל עלייך למצוא את עצמך, ולהכיר בערכך האמיתי. בנושא כזה כדאי ורצוי גם להיוועץ באיש מקצוע. אם את אוהבת את העצות של ורדה רזיאל ז'קונט ברדיו נראה לי שהיא תוכל לעזור לך, ונשמע מה יגידו המומחים פה בפורום. בכל מקרה שיהיה בהצלחה ואל תמכרי את עצמך בזול. חג חירות שמח

שום דבר לא דחוף

את מציירת תמונה מאד ברורה של זוגיות לא מאוזנת שבה את מבטלת את עצמך עוד לפני החתונה אחרי החתונה תצטרכי לשתוק או שתקבלי מכות מה שאת צריכה זה לרכוש את המיומנויות שאין לך בכדי שלא תצטרכי לו תלמדי לבשל, לכבס, לגהץ אפילו מינימום של מכונאות את יכולה ללמוד בקורס לנשים להישאר איתו בגלל סיבות כאלה זה מאד מאד נמוך. נמוך יותר מים המלח.... בגיל 25, פנויה וזורמת עם החיים, את ממש מתנה לעולם הגברים אין שום סיבה שלא תמצאי מישהו יותר טוב לבלות איתו את יתרת חייך. חבל שתקברי את עצמך כבר בהתחלה. יותר קל לבטל חתונה מאשר להתגרש. זה גם יותר זול.

כל כך מסכימה עם קודמיי

תשמעי מתוקה אם תתחתני עם הבחור הזה צפויים לך חיי אומללות שלא יתוארו ואם כרגע הדימוי העצמי שלך נמוך אחרי החתונה ים המלח כפי שכתבה קודמתי יהיה גבוה לידו. אם תתקעי עם האוטו מבטיחה לך ש 10 גברים יעצרו כדי לעזור לך את נשמעת מתוקה אמיתית כך שחברים את תמצאי בקלות זה שהמשפחה שלך פרימיטיבית לדברייך לא אומר שאת לא שווה ושאת צריכה להגיד תודה לכל מתעלל שירצה אותך. לכי ליעוץ מקצועי העלי את הדימוי העצמי ומצאי לך גבר שיהיה החבר הכי טוב שלך. את צעירה כל החיים לפנייך אל תהרסי אותם כי עם בחור כזה זה או חיי אומללות או גירושין אחרי חיי אומללות ושניהם זה לא פיקניק. מחזקת אותך, צאי לדרך וחזקי את עצמך ובני לך מערכת זוגית בריאה.

אם יורשה לי

לפעמים יש רגעים בחייו של אדם שבהם הוא צריך להביט במראה ולקבל החלטות קשות תשאלי את עצמך האם את רוצה להתחתן ולאחר מכן להתגרש חברך מנסה לבודד אותך מכל חברייך וממשפחתך כדי שתהיי תלויה רק בו בשביל כביסה ותיקון אוטו לא הולכים להתחתן כדאי מאד שתדעי לעמוד על שלך ובודאי שחברך חייב לכבד אותך ולדעת להקשיב לך בכל מקרה מאחל לך בהצלחה

ירחמר

New member
צוות המומחים עונה

בטלי את החתונה אם זה מה שהזוגיות גורמת לך להיות חנוקה עצבנית ובוכיה (לא נראה לי מאושר במיוחד) אז למה לך? המלצתי לכי למועדון חשפנות ובלי ערב בסגנון חופשי זה יקל עלייך. אני לא רוצה לחשוב מה יהיה אחרי החתונה ועוד בבית הוריו אחותי תקני הרבה נייר טישו את תבכי הרבה. צאי מזה תרתי משמע

ירחמר

New member
ואגב

את כנראה הראשונה שמתחתנת כי מצאת מי שיחליף לך גלגל ולא יכולה לוותר.....

נ ו נ נ י

New member
הזוגיות שלך לא מתפרקת היא אף פעם לא הייתה שם

את הסבל שתעברי או תגרמי עכשיו כתוצאה מביטול החתונה הוא רק הקצה של הקצה של הסבל שתסבלי תגרמי לאחר החתונה ילדה תלכי משם קדימה ומהר.

אופיפה

New member
זוגיות זה לא פיקניק.

בן זוג הוא בד"כ כלל דמות מנוגדת לנו בצורת החשיבה. ההפך המשלים שלנו. ללמוד לחיות עם הניגוד שלנו זה הסוד להצלחה. טוב שאת מתחילה עכשיו לשאול שאלות ולחפש תשובות ופתרונות לפני החתונה. בהצלחה.

sodya

New member
את לא מודעת לכמה את חזקה באמת.

מתוך המקצוע שלי אני אומרת לך בוודאות! עשרות נשים היו קודם אליך בתחושה הזאת, אבל הן לעומתך.. לא השכילו להבין שיש פה בעיה!! אז כמו כל החברים, זה ברור שאין לך זוגיות, יש לך תלותיות!!! וזה ילך ויחמיר עם הזמן.. יתחיל להתבטא בסממנים פיזיים, כאבים, חוסר שקט..חרדות ועוד.. לא ציינת אך יתכן שזה כבר מופיע! כל כולך יודעת שאת לא במקום הנכון. ויותר מזה אם את לא יודעת להיות לבד!! אז כל קשר שתכנסי אליו יהיה בעייתי. לכן קודם תלמדי ומהר עצמאות, עצמאות עצמאות!! וזה לא משנה דבר. האוט נתקע יש ביטוח, יש גרר, יש מוסך. יש מוניות ויש תחבורה! זה פשוט טיפשי לראות את התפקוד שלו כיתרון.(כביסה, כלים, תיקון רכב..) מול אהבה, חברות,עניין שיחות, שהייה בטבע ועוד.. די לפחד!! הגרוע מכל יצפה אם לא תפעלי עכשיו. היי אמיצה הקשיבי לליבך. האל יהיה בעזרך. חג של דרור וחרות שמח.

אחרי מבול של תגובות ../images/Emo7.gif

שאני קוראת כבר יומיים שלמים ולא מסוגלת להגיב , מהפחד שכל מה שנאמר כאן בפורומים נכון ואמיתי, ואני פשוט עיוורת שלא רואה מה קורה סביבי החלטתי להגיב.... לא האמנתי שאקבל כזאת כמות של תגובות , וברוב התגובות נאמר באופן כמעט חורץ שאני צריכה להיפרד ממנו ולהתחיל חיים חדשים.... זה קל להגיד אבל קשה לבצע...... אני כבר שבוע לא אוכלת, לא שותה, לא ישנה, לא מרוכזת בכלום.... הולכת כמו זומבי עם עניים נפוחות מבכי . כל הסביבה מנסה לפקוח את עניי ואני מפחדת ממה שיהיה אחרי שאגיד לו ביי.... חשוב לי לציין שחבר שלי לא בן אדם רע כמו שאולי משתמע מהדברים שכתובים כאן. הוא עשה הרבה למעני , אני בטוחה שהוא אוהב אותי ודואג לי.יש בטוחה שיש בו עוד הרבה יתרונות שלא ציינתי, אבל שפשוט כרגע קשה לי לראות אותם. כולם מייעצים לי לכתוב על דף את היתרונות והחסרונות של הקשר, אבל אני פשוט לא מסוגלת.מפחדת להגיע להחלטה שאני אתחרט עליה . אתמול, אחרי שאני מתלבטת וחושבת עם עצמי , קוראת בפורומים תגובות נסערות , ולא מפסיקה לבכות החלטתי ללכת לדבר עם אמא שלו , שמאוד אוהבת אותי.כל המשפחה שלו אוהבת אותי וקשורה אליי , והחלטתי שאם אני אחליט להפרד ממנו זה לא לעניין שהם לא ידעו מה גרם לי לקום וללכת, כי בכל זאת הייתי חלק מהחיים שלהם בשנה וחצי האחרונות.... רציתי לשתף אותה במה שעובר עליי ולראות מה יש לה לומר בעניין. ידעתי שהיא לא תהיה אוביקטיבית אבל רציתי לפקוח את עניה ולראות שמשהו לא בסדר. באתי אליה ודיברנו. תחילה הסברתי לה כמה הם חשובים לי ויקרים לי וכמה אני מעריכה כל מה שהם עושים למעני, סיפרתי לה כל מה שמפריע לי בקשר.לא הסתרתי דברים. סיפרתי לה מאירועי השבוע האחרון , היא ישבה והקשיבה. מידי פעם התחלתי לבכות מרוב כאב , וראיתי שהעניים שלה מלאות בדמעות. היא כל הזמן אמרה לי שהיא מצטערת שהבן שלה עושה לי אוול , ושהיא מתביישת בזה אבל שהיא לא יכולה לעשות שום דבר. שהיא לא מתכוונת לדבר איתו ולהתערב לו בחיים ,לקלקל לו את הקשר, כי הוא ילד מספיק גדול והוא אחראי לתוצאות . הוא זה שיחייה את החיים איתי או בלעדיי , היא אמרה לי שהיא מבינה אותי ואת המצוקות שלי ושלא מגיע לי לחיות בפחד, להרגיש מושפלת ושהוא צועק עליי כל הזמן.שהיא ובעלה כל הזמן אומרים לו שזה לא בסדר איך שהוא מתנהג אליי אבל שקשה לו להשתנות . היא אמרה שהבחינה שבזמן האחרון התרחקתי ממנו וכמות הביקורים שלי קטנה, שהיא הריחה שמשהו לא בסדר אבל היא לא יכולה להתערב.היא אמרה לי שזה לא קשור לזה שזה הבן שלה או לא, אני צריכה לחשוב והחליט אם אני רוצה חיים כאלו , אמרתי לה שלא,שאני מקווה שהוא ישתנה ושהכל יהיה טוב יותר.היא אמרה שהשתובה נמצאת אצלי ביד אבל אני לא עושה כלום עם זה. שהיא מרגישה את הפחד שלי לנקוט עמדה למרות שהחלטתי.אמרתי לה שעדיין לא החלטתי, ושבאתי לדבר איתה כדי למנוע פרידה ושתנסה לעזור לי - היא אמרה שחוץ מלייעץ,למרות שזה הבן שלה לא יכולה לעשות דבר.היא אמרה לי שהיא לא יכולה להיות אוביקטיבית ושאני צריכה להבין אותה.שאם הוא היה פונה אליה היא הייתה מתערבת אבל הוא לא פונה ולכן לא יכולה לגשת ולדבר איתו על מה שקורה כאן.שהיא לא מתכוונת לספר לו שדיברתי איתה. הסברתי לה שמאוד מפריע לי שהוא החליט שנגור אצלה אחרי החתונה והיא אמרה שהיא לא תאפשר את זה , אבל קודם כל אני צריכה להחליט בכלל אם אני רוצה להתחתן איתו, כי לפי איך שזה נשמע כרגע היא חושבת שהגעתי להחלטה אבל קשה לי לקחת יוזמה ולהוציא אותה לפועל. אמרתי לה שקשה לי לדבר איתו, שהוא לא מקשיב, שהוא טוען שהכל בסדר וורוד ביננו , שאין בעיות .היא אמרה שצריך להיות עיוור כדי לראות שמשהו כאן לא בסדר, שהוא בהכחשה , שהוא מאצו ואין סיכוי שהוא יסכים ללכת איתי לטיפול זוגי. שאני צריכה לחשוב אם זה באמת מה שאני רוצה בחיים שלי , שישלטו בי. אמרתי לה שמפריע לי כל העובדה שהוא לא סובל את המשפחה שלי, שהוא לא מוכן לבוא לשם , ועושה לי טובה שהוא בא לביקור של חצי שעה בלחץ פעם בחודש, שהוא מקלל אותם על ימין ועל שמאל וזה עושה לי רע , ממש רע לראות את הסלידה שלו מכל מה שקשור בחיים המשפחתיים שלי . היא אמרה לי שבאיזשהו מקום זאת אשמה שלי שהרחקתי אותו והרעלתי אותו נגד המשפחה - והיא צודקת, בהתחלה באמת קיטרתי לו שלא טוב לי בבית אבל זאת לא סיבה להתנהג בכזאת בוטות כלפיהם ולקלל אותם על ידי ולומר לי שהוא שונא אותם והמשפחה שלו יותר טובה משלי... זה עושה לי רע..... היא כל הזמן שאלה אותי למה החלטתי לבוא ולדבר איתה, ואמרתי לה שזה המוצא האחרון, וחשבתי שהיא תוכל לסייע, שמגיע להם לדעת מה קורה עם הבן שלה , שתדע למה התרחקתי ואם נפרד אז למה.כל הזמן אמרתי לה שאם אני אסיים את זה שאני רוצה שנסיים את זה יפה ולא בכאסח ומריבות ואני אזדקק לתמיכה שלהם להבנה ופרגון.שבכל זאת לא עשיתי להם רע.והיא באמת אמרה לי שאין לה שום דבר נגדי ושהיא אוהבת אותי ושאני ילדה טובה וממושמעת , עם חינוך טוב ושאני לא צריכה לקחת החלטות בגלל שהם אוהבים אוי וקשורים אליי ואני מפחדת להתנתק מהם.הם היו המשפחה שלי בשנה וחצי האחרונות.
לפני שיצאתי משם, אמרתי לה שאני מצטערת אם עשיתי לה רע, ושאני מקווה שעשיתי את הצעד הנכון שסיפרתי לה מה עובר עליי. חיבקתי אותה והרגשתי שאני יודעת מה אני צריכה לעשות. לקום וללכת - אבל איך ?!??! איך עושים את זה ? יצאתי משם בתחושת הקלה, שסיפרתי מה עובר עלייבהרגשה רעה, בהרגשה של פחד מלנקוט עמדה.ידעתי שאני עלולה להתחרט. כשנסעתי הביתה שמעתי ברדיו שיר ,"אוהבת אותך ,עוזבת אותך" של דפנה ערמוני http://www.mp3music.co.il/Lyrics/4392.html שעשה לי צמרמורת בכל הגוף, שגרם לי לבכות .... שגרם לי לרצות לקום וללכת ..... אבל אני לא מסוגלת... אני כותבת את הדברים , ורע לי.... כל הגוף שלי צמרמורת , רעידות, הבטן שלי כואבת.....,כל הלילה בכיתי..... לא עצמתי עין.... מה עושים ? איך מתמודדים? רק המחשבה של להיפרד, לסיים הכל , הלבד, עושה לי תהפוכות בבטן.... מי יתקשר אליי לאחל לי בוקר טוב, לילה טוב, לשאול אותי מה אני עושה ? מי יחבק אותי ?ינשק אותי ? ילטף ? איך אני אתרכז בלימודים? בעבודה? אני אוהבת אותו,אני מפחדת מהלבד אבל יודעת בתוכי שזה מה שאני צריכה לעשות..... אני צריכה הרבה תמיכה עכשיו ....

sodya

New member
די קשה קשה החלטת תתחילי לחזק את עצמך. אז..

זכרי שבני אדם הם יצורים ברי חלוף!! אין בהם שום דבר קבוע, ההוכחה, מתים מתחלפים... את מחפשת חוסן בקרבת בני אדם! וזו טעות! החוסן יגיע אליך מאמונה בעמצך ובאלוהים, הקוסמוס, האור הגדול בעולם. להאמין שהוא יהיה איתך לאורך כול הדרך, אם רק תאמיני. תרגשי אותו קרוב.. אסור לך להיכנס מיד לקשר.. כי אז שוב תיהיה תלותית, ותמשיכי אליך אותו טיפוס. מי יחבק את תחבקי את עצמך! מנסיון זה לא נורא כלל!! הפסיקי לחפש עצות. אנשים טובים יגיעו אליך לבד. תחשבי רק מחשבות טובות, תמשכי רק טוב!! ותראי שיבוא רק טוב. די עם הבכי השלליות.. נוחי קני רסקיו!! זה יעזור לך לעבור את התקופה. תמצית פרחי בך נהדר נמכר בסופראם! ודי.. היי חזקה כי את כן!! אל תדברי על זה, אל תחשבי יותר מדי כי את מחזקת ומושכת צער!! בהצלחה מכולם

הנה נפתרו כל בעיותיך

מאחר והבעיה מסתכמת ב"מי יגיד לי בקר טוב" אני מתחייב לשלוח לך ברכת בקר טוב בכל יום לתקופה הקרובה עכשיו ברצינות: כולם אומרים לך שתיפרדי וגם את עצמך יודעת שזה הדבר הנכון לעשות המבוגרים ממך יודעים, מרגישים, מריחים, מבינים שאם תתחתני תסבלי פי כמה וכמה מאשר תקופת סבל ואבל קצרה של פרידה. תאמיני בעצמך, תגידי לעצמך שאת טובה מדי בשבילו ותסגרי ענין. מאיתנו כאן תקבלי מכסימום תמיכה שניתן לקבל באופן וירטואלי. אני מבטיח.

מגי 336

New member
כולם אמרו כבר הכל... אם יותר לי: סיפור בשבילך

ממקום אחר ברשת: דחוף את הפרה שלך חכם אחד טייל עם תלמידו הנאמן ביער כשמרחוק הבחין במקום בעל מראה דל ביותר. הוא החליט לבקר שם לזמן קצר. בדרך הוא דיבר עם תלמידו על חשיבותם של ביקורים המאפשרים להכיר אנשים ועל הלמידה שרוכשים מחוויות כאלה. כשהגיע, הוא ראה את הדלות של המקום ותושביו. בבית הישן וההרוס התגוררו זוג הורים ושלושת ילדיהם כולם יחפים ולבושים בבגדים קרועים ומלוכלכים. החכם התקרב לאיש, שהניח שהוא אב המשפחה ושאל אותו: "בסביבה זו אין מקורות עבודה וגם לא מרכזי מסחר, כיצד אתה ומשפחתך מצליחים לשרוד?" האיש ענה לו בשקט: "חבר, יש לנו פרה קטנה. היא מניבה כמה ליטר חלב בכל יום. חלק מהתוצר אנו מחליפים עבור מזונות מסוימים בעיר הסמוכה, בחלק השני אנו מכינים יוגורט, גבינה וכד' לעצמנו וכך אנו שורדים." החכם הודה לו על המידע, הסתכל סביבו מספר רגעים, בירך לשלום והלך. באמצע הדרך פנה לתלמידו וצווה לו: "חפש את הפרה הקטנה, קח אותה לתהום שם ממול ותדחוף אותה". התלמיד המבועת התנגד למורו, התווכח עמו וניסה להניעו מבקשתו, הרי הפרה הקטנה הייתה אמצעי המחייה היחיד של אותה משפחה. אבל החכם הלך משם ולא ענה לו. התלמיד המדוכא ביצע את פקודת מורו. הוא מצא את הפרה הקטנה, הוביל אותה עד לתהום הקרובה דחף אותה וראה כיצד היא מתגלגלת בין האבנים ומתה. המראה הזה נשאר חרוט בזיכרונו... כעבור מספר שנים, אכול רגשי חרטה, הצעיר החליט לעזוב את מורו ולחזור לאותו מקום כדי להתוודות בפני המשפחה ולעזור להם. כסף לא היה לו, הוא החליט שיעבוד חינם בשבילם כדי לעזור להם לקנות פרה קטנה חדשה. ככל שהתקרב למקום ראה שהסביבה השתנתה, העצים פרחו, הבית היה יפה ונקי והילדים שחקו בחצר. הצעיר הרגיש עצוב ומאיוש. הוא היה בטוח שהמשפחה הענייה נאלצה למכור את ביתה כדי לשרוד. הוא החיש את צעדיו. כשהגיע לבית התקבל על ידי איש מאוד אדיב. הצעיר שאל על המשפחה שהתגוררה בבית לפני מספר שנים. ענו לו שהמשפחה ממשיכה להתגורר במקום. הוא לא הצליח להבין מה התרחש, הסתכל על הילדים והכיר אותם, הם נראו יותר גדולים ובריאים, אבל הם היו ללא ספק אותם ילדים שביקר אצלם עם מורו מספר שנים קודם. הוא שיבח את מה שראה ושאל את האיש (את בעליו של הפרה הקטנה): "כיצד הצלחת לשפר את המקום ולשנות את חייך? " האיש השיב לו בהתלהבות: "הייתה לנו פרה קטנה שנפלה לתהום ומתה, מאותו רגע היינו חייבים לעשות דברים אחרים ולפתח מיומנויות חדשות שקודם לא ידענו שאנו מסוגלים להן, ככה הצלחנו להגיע להישגים שהינך רואה". לכולנו מאתנו יש "פרה קטנה", שמגבילה אותנו ועושה אותנו תלויים, שאינה מאפשרת לנו לפתח את כישורינו ויכולתנו. אנו נוטים להסתפק במה ש"הפרה הקטנה" מייצרת. וכך אנו מנציחים מצב של בינוניות, שאינו מאפשר להסיר את הכיסוי ולהגשים את יכולתנו האדירה. מהי הפרה הקטנה שלך? כיצד תדחוף אותה לתהום ?

סיפור מקסים....

אהבתי אותו מאוד.... אם אני מבינה נכון, את טוענת שהפרה הקטנה היא החבר שלי ואני צריכה להיפטר ממנו ? אני אפילו לא יודעת מאיפה להתחיל לומר את כל מה שעובר עליי ומה שאני מרגישה.... אני כבר ממש מבולבלת מכל מה שקורה לי אני יושבת וקוראת את כל התגובות שקיבלתי, וקיבלתי המון, לא ציפתי לכזה גל של תגובות , אבל כנראה המצב חמור ואני לא מבינה בכלל עד כמה.... נאמרו כאן המון דברים חכמים, אני רוצה להגיב לכל אחד ואחת כאן ולומר תודה רבה על הזמן שאתם מקדישים לענות לי ולעודד אותי קיבלתי כל כך הרבה תגובות ולא יוצא לי להגיב על כולן, כי אני לא יודעת איך לומר כל מה שעל ליבי, אבל אני קוראת את הכל , מנסה להפנים, מנסה להבין דברים ולראות איך זה בא לידי ביטוי כקשר שלי..... אבל..... אני מפחדת שהגזמתי, שתיארתי סיפור לא מציאותי, שאולי הצגתי את חבר שלי בפני אדם לא טוב, אגואיסט אבל בעצם הוא בחור מקסים שאני לא יודעת להעריך מה שיש לי ביד.אני בטוחה שיש בו עוד הרבה דברים טובים חוץ מזה שהוא יודע לבשל, להחליף גלגל ,לתקן לי את האוטו (כן, הוא האחראי על כל מה שקורה לי באוטו, האוטו שלי כבר עייף וכל יומיים נתקעת בכביש, והוא תמיד מחלץ אותי מכל מקום שאני נמצאת) , הוא דואג לי מבחינת הכל , יש לו קומבינות בכל מקום , הוא מכיר אנשים מכל התחומים ומכל הסוגים, כל בנאדם שאני שאולת אותו על חבר שלי אומר לי שמצאתי בחור זהב ואומר לי שאני לא יעיז לוותר עליו, נשמה טובה. שהוא תמיד מוכן לעזור לכולם, ושהוא נותן את הנשמה , ואני רואה באמת את כמות החברים המסחררת שיש לו , כל מקום הוא מכיר אנשים ואני רואה שכולם אוהבים אותו. אז איך זה יכול להיות שהם רואים דברים שאני לא רואה. הוא עזר לי המון בתקופה האחרונה, הוא מעודד אותי ללמוד , למרות שמאוד קשה לי , אני כל הזמן רוצה לפרוש מהלימודים כי ממש קשה לי , קשה לי בעבודה, אני לא מרוכזת , והוא כל הזמן אומר לי שאני חכמה ואני אצליח ובגדול . הוא אף פעם לא היכה אותי, או הרים עליי יד, אבל כן, הוא צועק ומתעצבן מהרבה דברים, לאו דוווקא שקשורים רק אליי ואיליו. אני לא מבינה למה כולם טוענים שאני אישה מוכה, המילה הזו עושה לי ממש רע. אני מפחדת שהכנסתי לעצמי מלא שטויות לראש שהם בכלל לא נכונות, שאני מנסה לחפש אותו בשבוע האחרון על כל דבר קטן ולראות איפה הוא לא בסדר, ולהצדיק הרבה דברים שנאמרים כאן בפורומים. הוא בעצמו אמר לי שהשתנתי בשבוע האחרון והוא לא מבין מי מכניס לי שטויות לראש ומרעיל אותי. השבוע האחרון היה קטסטרופי בעניי. בגלל שחשבתי המון המון על כל מה שקורה לי ועל כל הקשר ביננו , אני מרגישה שהתרחקתי ממנו , בניסיון להבין מה קורה , השיחות הפכו להיות עוד יותר יבשות , נפגשו כמה פעמים והמפגשים היו קרירים , לא כמו קודם. אני מפחדת שהרעלתי את עצמי. אני מפחדת שאני הורסת את הקשר שלי במו ידי. יש ימים ממש טובים בקשר שלי איתו, שהוא מפנק אותי , מעניק לי , מחבק מנשק דואג.... אני יודעת שהוא עושה הרבה דברים למעני ואיכפת לו ממני , אבל יש ימים שאנחנו רבים על כל דבר, ואולי ככה זה גם בקשרים אחרים. אף פעם לא הייתי בקשר רציני אחר אז אין לי מקום לעשות השוואה. ניסתי לברר עם אנשים אחרים על מה הם מדברים עם בן זוגם ביום יום, ואם השיחות שלהם גם יבשות כמו שלנו בתקופה האחרונה, והרבה אמרו לי שגם להם אין כל כך הרבה על מה לדבר ולפעמים יש שתיקות . אני מפחדת שאני בלחץ בגלל שהחתונה מתקרבת , ואז אני מכניסה לעצמי פחדים לראש. אתמול היינו יחד כל היום . היו רגעים שהיה ממש טוב, היה רגעים שפחות.הוא ביקשה ממני שנלך לאכול צהריים יחד, כשחזרנו הבייתה אמרתי לו שאני רוצה ללכת הבייתה ללמוד, הוא שיכנע אותי להשאר איתו, ניסתי להתחיל לדבר איתו , לומר לו מה עובר עליי בשבוע האחרון , והשתתקתי , לא יכולתי לדבר, במקום זה באתי לשכב לידו ולהרגיש את חום גופו. ניסתי שוב לדבר, הוא אמר לי שהוא עיף ושנלך לישון . בסוף לא דיברנו. לא הייתי מסוגלת והוא גם לא הראה כל כך נכונות לדבר. רק לישון. הוא נרדם, אני לא. היה לי מלא מחשבות בראש. ניסתי לחשוב חיובי. בערב רצינו ללכת לסרט, הלכתנו לקולנוע ולא מצאנו שום דבר מעניין לראות, הוא אמר שניכנס לכל סרט שיש ,כי כבר הגענו, אמרתי לו שלא בא לי להכנס לסתם סרט כי רקר לשם נשארו כרטיסים, כדי להגיד היינו בסרט, הוא התעצבן ואמר לי שאני החלטית . אולי הוא צודק? אפילו סרט אני לא יכולה לבחור ? אם סרט אני לא יכולה לבחור אז בחור כן ? חזרנו הבייתה עצבניים. כל הדרך כמעט לא דיברנו. הוא רצה שאני אשאר לישון אצלו, התעקשתי לחזור הבייתה. הוא לא אהב את הרעיון ואמר שאני ילדה של אמא ואבא. שגם אחרי החתונה אני אבקש רשות לישון מחוץ לבית .כמעט והתפתתי להשאר לישון שם, אבל חזרתי הביתה. נראה לכם שישנתי בלילה? ממש לא, כל הלילה מחשבות ומחשבות , על כך שהסיפור הזה נמשך עוד יום ועוד יום ואני לא מגיעה להחלוה. החלטתה שחשבתי שהגעתי אלייה לפני מספר ימים, שאני צריכה לעזוב ולקום וללכת, אבל כנראה שהתחרטתי. שניסתי לתת לזה עוד צאנס. אבל משום מה כשאני קוראת את ההודעות בפורום אני בטוחה שזה הדבר שאני צריכה לעשות. כשאני איתו , אני פתאום מתחילה לחשוב ולהבין שאולי זה לא הדבר הנכון . כולם אמרו לי לעזוב אותו ולהתחיל חיים חדשים. אבל אני לא יודעת איך אפשר. אני לא מרוכזת בכלום. תיכננתי כל השבת ללמוד. לא פתחתי ספר ומחברת, ואני בנתיים צוברת פערים. יושבת בלימודים ולא מבינה מה המרצים אומרים. לא ישנה, לא אוכלת. אני מפחדת לשקוע. כולם אמרו לי שאני אמצע בחור טוב יותר שמחכה לי מעבר לפינה, שהוא יגיע. ומה אם לא? ו8מה אם אלא אמצא מישהו שיכבד את הרצונות שלי , מחשבות שלי, וגם איתו לא יהיה לי על מה לדבר, שגם איתו יהיה לי קשה להחליט לאן בא לי ל\לצאת לבלות. שאחכה תמיד לתשובה שלו. שהוא יחליט , שהוא יקבע. אולי לא ימצא מישהו שיואהב את ההורים הפרמיטיביים שלי ויכבד את זה שהם אל מסכימים לי לישון מחוץ לבית? ואז הוא יקום וילך.... לא חסרים אנישם כאלו. אני בכלל לא יודעת איך אמור להראות קשר5 תקין , ומה זו זוגיות טובה. בגלל שאני לא מכירה זוגיות אחרת ממה שיש לי כרגע אני אחזור על אותם טעויות ? או שאולי אלו לא טועיות וככה צריך להיות קשר? כולם הציעו לעזוב את הבית ולשכור דירה, זה לא יקרה כי לא מקובל אצלנו דברים כאלו. אין לי גם כרגע תקציב לזה. אני ממנת לי את הלימודים לבד. אני יודעת גם שלא אהיה מסוגלת לחיות לבד, אני אשתגע מהבדידות . המשפחה שלי אומרת לי שכבר שיגעתי אותם, שאני משגת את עצמי, שהם לא יכולים להחליט בשבילי. אמא שלי אמרה לי הבוקר שאם הייתי איתו אתמול עד חצות , אז כנראה שטוב לי איתו, אחרת הייתי קמה והולכת ממזמן, או שאולי אני מזוכסטית שאוהבת להתעלל בעצמה..... אני כבר משתגעת.... כואב לי הראש ממחשבות, מהתלבטויות , מפחדים...... אני לא יכולה להמשיך ככה...... שוב תודה רבה לכל אותם אנשים מקסימים שמקשיבים, כותבים , תומכים. הלוואי והייתי מכיה כמה מכם באופן אישי, וצוברת לי חברים, כי כרגע אין לי כאלה. שבת שלום

התפנתי עכשיו לקרוא את כל השרשור.

אכן יש פער בן ההודעה הראשונה להודעה האחרונה שלך פער שבעיקר לי השתקף ביכולת שלך להסתכל על ההתנהלות שלו מזווית אחרת. התבוננת על אותן סיטואציות ממקום יותר רגוע בתוכך. האם ישנה אפשרות שתנסי להרפות מהמחשבות, מהתלבטויות, מהפחדים ולהפסיק לנתח ולחקור כל סיטואציה וליהנות? אם כן, איך את מתכננת לעשות את השינוי?

למעלה