עזרה. כאבים עקב הפסקת הנקה

idancar

New member
../images/Emo206.gifעזרה. כאבים עקב הפסקת הנקה

שלום, שמי אפרת, הנקתי את עידן החמוד עד לפני כשבועיים. כשהיה בן שנה וחודש, היה לנו כיף אך החלטתי שאני לא מעוניינת להמשיך, מאחר והנקתי בלילה ובבוקר והפסקתי להניק, כרגע יש לי גוש בשד. ולכן: אתמול סחטתי את השד מעט תחת זרם מים חמים וזה הקל עלי, והיום שוב אני מרגישה את הגוש, עידן כבר לא מעוניין לינוק, אתמול הצעתי לו כדי לפתור את המצב. מה לעשות? ד"א : ישנתי בלילה עם עלה של כרוב וזה לא ממש עזר כי עובדה שאני מרגישה "גוש אבן" ! זה כואב ואני דואגת שזה יגרום לי לבעיה. להשתמש במשאבה של מדלה או לסחוט באמבט תחת זרם מים חמים? תודה רבה ואשמח לקבל גם תשובות של מישהי שחוותה את זה..מקווה שזה לא יגרום לבעיה להנקה בעתיד לילד הבא!

כאבים לאחר הפסקת הנקה

כאשר אימא מפסיקה להניק וגומלת את התינוק, צריך גם לגמול את השדיים מיצור חלב. עדיף להוריד את היצור באופן הדרגתי, בכדי למנוע דלקת. עכשיו זה כבר מאוחר, אבל לידע כללי, היה עדיף במשך כל הימים הראשונים לאחר הגמילה, לסחוט חלב עד להקלה. למשל, בימים הראשונים לסחוט כל יום פעם-פעמיים (כל פעם עד להקלה), אחרי זה פעם ביומיים, אחרי זה פעם בשלושה, וכך זה נגמר. אז מה עושים עכשיו? מפסיקים באופן זמני לנסות ליבש את החלב, אלה עובדים קשה למנוע זיהום בשד. צריך לשאוב או לסחוט עד התרככות השד, לאחר קומפרסים חמים. אם זה לא יעזור ונשאר הגוש למרות טיפולים חוזרים, צריך לגשת לכירורג שד לבדיקה. הרבה בריאות! אורית מדריכת לה לצ'ה לאחר שהשד נרגע וחוזר לעצמו, חוזרים ליבוש

idancar

New member
אורית, הדאגת אותי

לא חשבתי שזה יהיה כך, עכשיו אני דואגת שתהיה לי בעיה , ולא הבנתי איך ליבש את החלב אם אני סוחטת? אני אתחיל לסחוט מעכשיו אבל מקווה שלא אבוד לי ויש לי כבר בעיה עם הגוש הזה, מוזר אבל רק בצד אחד!

עזרה בייבוש חלב

לעיתים שתיית נענע מרווה יכולה להקל בניקוז הנוזלים ובייבוש החלב

למעלה