שאלה

yosiber101

New member
../images/Emo206.gifשאלה

אני לא מאובחנת עדיין לפני חודש היתה לי ירידה בראיה אושפזתי וקיבלתי סטורואידים לוריד כמו כו עשו לי דיקור מותני בשבוע שעבר הרגשתי חולשה במשך מספר ימים והגעתי למצב שאני לא מסוגלת ללכת אני מרגישה עיפות קשה מאוד ואני כבר מספר ימים במיטה בקושי קמה לשירותים השאלה שלי היא: האם התופעה הזאת מוכרת למישהו

ayelety1

New member
אני הרשתי כמו "סמרטוט" כמעט

חודש אחרי סיום עירוי הסטרואידים..חולשה,סחרחורת ועוד.. בכל מקרה,שווה לעדכן את הרופא המטפל בך. הרגישי טוב!

yosiber101

New member
אני עדין לא מאובחנת

כבר חודש מצב בריאותי בירידה נישאר לי לבצע M.R.I+V.E.P במיכתבים מיבית החולים כותבים חשד ל-M.S אבל כשהם מדברים הם נותנים הרגשה של -אולי את בלחץ ? הבדיקות תקינות עד כה! נותנים הרגשה כאילו את מחפשת מחלה . אני רוצה לדעת אם יש משהוא או מישהיא שאובחנה כבר ועוברת מה שאני עוברת בחודש האחרון ??? זה התחיל בדלקת בעצב הראיה שטופל בסולומדרול לוריד שלושה ימים עבר לחולשה שהיתגברה עד למצב של אי יכולת ללכת -הרגלים מסרבות הם כבדות מאוד .יחד עם זה יש רעידות מידי פעם בשרירים שמיתאמצים ועצירות. אני מבקשת עזרה !

יקרה תרגעי בבקשה ../images/Emo140.gif תמיד

כותבים במחלקות בבתי חולים ובמרכזים לטרשת חשד,כאשר לא נעשו הבדיקות העיקריות שגורמות לאבחנה ודאית,בינהן LP ,שהבנתי שעשית,לוקח כחודש עד שיש תוצאות,MRI ובדיקת פוטנציאלים מעוררים,(VEP בשבילך). הרבה חברים וחברות כולל אני,שלחו לפסיכיאטר.(את במתח,את לא רדוגה הכל מהלחץ... לא צריך להתרגש מזה. ברגע שיש לרופאים ודאות,יתחילו הליכים מול קופת חולים לאשר טיפול אחת מארבע הזריקות שיש.זה לוקח זמן הבדיקות והאבחנה. יש צורך בסבלנות . תרגעי,אף אחד מהחברים לא חושב שיש בעייה נפשית.כולנו עברנו את ההליך חלק יותר קל חלק יותר קשה. בריאות וטוב ככל האפשר

yosiber101

New member
נורית תודה

אבל יש לי עוד מיספר שאלות ברשותך. האים מה שאני עוברת כעט זה יכול להיות טרשת נפוצה ? ואם כן כמה זמן יכול לקחת התקף כזה וחוסר תיפקוד?

חמודה אני לא רופאה יש לי פשוט הרבה

ניסיון כחולה בטרשת 11 שנים. זה התיל במספרים של התקפי עצב ראיה שחלפו לבד בין 3 שבועות לחודשיים.בשלב הזה לא הייתי באשפוז ועדיין לא מאובחנת. זה יכול להיות טרשת אבל...גם לא. ע"פ הסטטיקה התקף לוקח 3 שבועות.אצלי לקח הרבה יותר וההחלמה לקחה שנה וחצי עד שנתיים. הכי טוב ,שתחכי לתשובת של דר' קרני ותמשיכי בנתיים בבדיקות.יש כדורים ,שעוזרים נ' התשישות,שיחזיקו אותך מעל המים. לפי ה-LP ,שעברת אני מניחה ,שאת מטופלת בבלינסון,אולי לא.אבל כל נוירולוג יודע איזה כדורים לתת.צרי קשר עם הנוירולוג שלך ותגידי שאת מותשת הוא ישלח מירשם ותוכלי לעבור את התקופה של הבדיקות וחוסר הודאות. נורית

Butterfly86

New member
מה התוצאות של הדיקור המותני?

אני חושבת שזה יכול לפתור לך את הדילמה האם מדובר בטרשת.... כי אם התוצאה חיובית הרי שזוהי הטרשת.

xלה קxרי

New member
סליחה, אבל ניקור מותני חיובי מצביע

על לא מעט אפשרויות, ולא בהכרח טרשת. יש גם לא מעט אנשים שתוצאות הניקור המותני היו שליליות, והאבחנה היתה בסופו של דבר טרשת. לכן MRI, בצירוף בדיקות קליניות נוירולוגיות הוא הכלי האבחוני החשוב והמדויק ביותר. לרוע המזל, לא תמיד ניתן להגיע לאבחנה מדויקת באופן מיידי, אלא התהליך עלול לארוך זמן עד לאבחנה סופית. חבל שמידע לא מדויק יופיע בפורום רפואי שמנוהל באופן מקצועי על ידי ד"ר קרני. גם אם הוא אינו מספיק לענות תמיד על כל השאלות, ובוודאי לא לקרוא את כל השרשורים, אני מציעה שהמילה האחרונה והקובעת מבחינה רפואית תהיה שלו. (בכל זאת הוא הרופא המומחה כאן...). תשובות כלליות יותר, שמתבססות על ניסיון וידע אישי, בהחלט יכולות לבוא מיצר משתתפי הפורום. אבל בוא ניתן לד"ר קרני ולמומחיות שלו את הכבוד המגיע לו.

למעלה