../images/Emo206.gif שלום! מעבר סיווג בטחוני! חשוב...
1. שאלה מס' 17: "האם פנית לקצין בריאות הנפש במהלך שרותך הצבאי?". כן או לא. הסבר הסיבות והרקע. הסיפור הוא ככה, אני מלש"ב ועברתי צו ראשון ויש לי נתונים גבוהים (קב"א 55-56 ע"פ תלפיות וכדו'). לאחר הצו הראשון קיבלתי זימון ובו נכתב כי אני מוזמן למדור ברה"ן לפגישה עם הקב"ן. אני הייתי מופתע לגמרי ועד היום אין לי מושג למה זימנו אותי (הראיון הלך טוב וגם המבחנים הפסיכוטכניים ואפשר לראות את זה ע"פ הנתונים). כשהגעתי לשם נשאלתי שאלות כלליות על מצבי הבריאותי/נפשי ועל משפחתי והכל טוב ב"ה ככה שלא עשו לי בעיות. כששאלתי את הקצינה ששאלה אותי את השאלות מדוע זימנו אותי לפה? היא אמרה לי כי הרופא בצו הראשון כתב לזמן אותי ושאין לה מושג למה. לי ממש אין מושג למה. הזימון לשם לא פגע בי בשום צורה ואין לי מושג מה היתה משמעותו. עכשיו, א. לא פניתי לקצין בריאות נפש אלא הפנו אותי! ב. אני לא במהלך שרותי הצבאי (אני מלש"ב). אז לסמן פשוט "לא"? כי אני ממש לא רוצה להסתבך בסיווג הבטחוני ואני מעדיף לא להיכנס לזה... 2. שאלה מס' 29: "פרט מחלות/פציעות/אישפוזים, וטיפולים רפואיים כולל טיפולים תרופתיים בעבר ובהווה". זה אומר שאני צריך לפרט כל פעם שלקחתי אנטיביוטיקה כי היה לי כאב גרון?! ממש לא נראה לי זאת הכוונה... צריך לכתוב משהו? כי לא היתה לי שום מחלה רצינית או פציעה שדורשת אישפוז וכוד'... 3. פרט אבחון/יעוץ/טיפול/אשפוז בתחום הנפשי ובכלל זה טיפולים פסיכולוגיים, פסיכיאטריים ותרופתיים בעבר ובהווה (בכלל זה יעוץ בביה"ס, אוניברסיטה, יעוץ נישואים וכו'). יש או אין. פרט. קודם כל, אני בריא בנפשי ב"ה ומעולם לא לקחתי תרופות כלשהם בהקשר זה. מה שכן עולה בדעתי זה הדברים הללו: א. לקראת כתה א' אמא שלי לקחה אותי לפסיכולוגית לראות אם אני מתאים מבחינה נפשית לכתה (הכוונה היתה להקפיץ אותי כתה כי הייתי משתעמם בגן ויצא ע"פ בדיקות שאני מחונן אבל הייתי קטן לגילי ביחס לילד בכתה א') - בסוף יצא שאני מתאים, אבל הקטע שאמא שלי לא הקפיצה אותי כתה בסוף
ואין לי בעיה עם זה... צריך לפרט דבר כזה?! ב. פעם נוספת שהייתי אצל פסיכולוג הייה לקראת כתה ז' בערך... היה איזה ילד שלא הסתדרתי איתו והתלבטתי אם ללכת ללמוד בבית ספר שרציתי והוא נמצא שם או בבית ספר אחר. כולה 2-3 מפגשים. * הפסיכולוגים היו *פרטיים* ככה שאני משער שאין תיעוד של זה... האם אתם ממליצים לי לכתוב שלא קיבלתי יעוץ פסיכולוגי (ואני משער גם שאין לזה תיעוד כי זה היה יעוץ פרטי) או שלפרט מה שיש לי ואולי להסתבך עם זה ולהסתכן באי קבלה למסלולים ?! מה אתם ממליצים לעשות ? אני ממש לחוץ... האם לצבא יש תיעוד של הדברים הללו והוא יכול להגיע אליהם בדרך כלשהיא? ושאלה חשובה אחרונה - יש לי אפשרות לברר בדרך כלשהיא אם ישנו תיעוד של המפגשים שלי עם הפסיכולוגים? אני ממש רוצה לעבור את התחקיר הבטחוני הזה ואני חושש שבגלל אי אילו סיבות שוליות אני לא יעבור אותו. ואני אישית חושב שאין לי שום בעיה רצינית והכל טוב תודה ואני מפחד להידפק בסוף... מה לעשות!?
תודה רבה לעונים !!!
![](https://timg.co.il/f/Emo206.gif)
![](https://timg.co.il/f/Emo140.gif)