insane99

New member
../images/Emo206.gif../images/Emo206.gif

אני זקוקה ליעוץ לגבי לימודים אני לגמרי בבעיה אני בהתחלה הייתי בכיון של ריפוי בעיסוק אבל מה לעשות אין לי כאלה יכולות של להגיע לפסיכומטרי מעל 600 נסיתי 3 פעמים ולא הצליח וגם בבגרויות אני לא כזאת גאונה יש לי ממוצע של 85, לאחר שירדתי מריפוי בעיסוק עברתי לתחום הלקויות למידה ולאחריו חשבתי שאני אמשיך לתואר באיבחון דידקטי אבל היום המקום שאליו רציתי להרשם לא מתאים לי מבחינה חברתית (אני דתיה) ועכשיו נוספה לי עוד הגבלה. איזה מכללה או כל מוסד אחר עם תואר B.A אתה יכול להמליץ לי עליו: תואר שקשור לליקוי למידה וזאת ההזדמנות לשאול אם מה ששמעתי זה נכון האם צריך 5 שנות ניסיון בהוראה האם זה תנאי לתואר שני? ואיך הולך תכל'ס המסלול עד לתואר השני? אני מפחדת לפספס עוד שנה אני לא רוצה לפספס עוד שנה. תודה רבה

naama 12345

New member
יש לי רעיון בשבילך.

נראה לי שיש לך קצת "סלט"- אז הרשי לי לעשות קצת סדר: 1. אם הבנתי נכון ממה שכתבת- את כרגע אינך בעלת תואר כלשהו. לפי מה שידוע לי אין מקום לימודים שמקנה תואר ראשון בתחום הספציפי של לקויות למידה, אלא רק תואר ראשון בחינוך מיוחד (שבתוכו לומדים כמובן גם על לקויות למידה). 2. אבחון דידקטי גם הוא אינו תואר- זהו קורס שניתן ללמוד אם יש לך רקע אקדמי בחינוך מיוחד וניסיון של מספר שנים בעבודה בחינוך המיוחד. 3. בקשר להיותך דתיה- זה אומנם עניין אישי אבל אין כל בעיה מהותית ללמוד במוסד שאינו דתי. אני עצמי דתיה ולומדת במכללת לוינסקי שאינה מכללה דתית, ואינני היחידה שם. אני יכולה לספר לך מניסיון אישי ש"לוינסקי" היא מכללה "ידידותית לדתיים", ואת בהחלט יכולה להסתדר ולהינות מהלימודים. אם מה שמעניין אותך זה התחום של חינוך מיוחד ואבחון- אני מציעה לך ללמוד תואר ראשון (B.ed) בחינוך מיוחד ולאחר כמה שנים תוכלי לנסות ולהתקבל לקורס אבחון דידקטי (שגם אותו תוכלי ללמוד בלוינסקי). בין לבין את יכולה ללמוד גם לתואר שני, הרי בכל מקרה יידרשו לך כמה שנות ניסיון עד לאבחון... מקווה שעזרתי לך לסדר קצת את הדברים. אם את רוצה להתייעץ את יכולה ליצור איתי קשר במייל [email protected]

pp90

New member
חינוך מיוחד בבית ברל

כדאי לך להזדרז, כי עכשיו זה שיא עונת ההרשמה. בבית ברל יש מסלול של חינוך מיוחד הכולל בתוכו גם את תחום ליקויי הלמידה. תקבלי תעודת הוראה לחינוך המיוחד, ותוכלי להרחיב את הלימודים גם לקבלת תעודת הוראה נוספת בחינוך הרגיל. ככה את מגדילה את האופציות לעתיד. קיים בבית ברל גם קורס באבחון דידקטי אבל זה יהיה רלוונטי עבורך רק בהמשך הדרך... אולי כדאי לך להתייעץ עם היועצים שלהם והם כבר יכוונו אותך

stu dent it

New member
לא ממליצה על בית ברל לדתיים.

שמעתי דברים מאוד לא חיוביים מסטודנטים דתיים שלמדו או אפילו ניסו ללמוד שם...

pp90

New member
דתיים בבית ברל???

לא ראוי שמי שעובד בלוינסקי יכפיש מוסדות לימוד אחרים....במקרה אני מכירה אותך מלוינסקי, ולכן נראה לי לא מכובד..

למעלה