סקר

כרוני

New member
../images/Emo206.gif ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif סקר ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif ../images/Emo206.gif

שלום לכל הכותבים בפורום. לאחרונה נוצר פה מצב לא נעים של התנצחיות בין אנשים שונים. אני חושב שנתן לאמר שהכל היה שקט ורגוע עד שהתחילו להכתב פה הודעות שהתוכן שלהן היה תיקון טעויות כתיב והתנסחויות לשוניות וכיו"ב. משיחה עם חלק מחברי הפורום גיליתי כי ישנם רבים שלא מעוניינים שהפורום יהפוך לפורום של התנצחויות והודעות תיקון להודעות קודמות. וזאת משום שחלקינו כבר נטשנו פורומים אחרים בשל מצב דומה. כמו לכל פורום גם לפורום זה יש מנהלים, עם יכולת עריכה על כל המתרחש בפורום. ולכן אבקש שתענו על השאלה הבאה על מנת שמנהלי הפורום (וכותביו) יוכלו להסיק מסקנות באשר לאופן ניהול הפורום: אני מעוניין שתענו בפשטות כן
או לא
לשאלה הבאה (בלי ויכוחים ושרשורי מריבות - אדרבא ואדרבא גם לא תיקונים) האם אתם מעוניינים שכל הודעה שהתוכן שלה יהיה תיקון לשוני / מילולי תמחק לאלתר ע"י מנהל הפורום כמו שנתן למחוק הודעות בהן יש תוכן מעליב או לא הולם?

גרי רשף

New member
מיותר לגמרי../images/Emo4.gif

אני מבקש לא להגיב ל"סקר" הזה, ההתעסקות הפומבית בזה לא לעניין, ומדובר בלא יותר מסערה בכוס מים. חבל שהפורום מתדרדר לרמה כזו. מעבר להודעה זו - לא אוסיף אף תגובה בנושא: גם מפני שמנהל פורום אינו דיקטטור שצריך למחוק מה שלא מוצא חן בעיניו (ולכן לא אמחוק), וגם מפני שזה פשוט מגוחך ומעליב להתעסק בזה.

כרוני

New member
מנהל פורום

מתפקידו לענות על צרכי הפורום שלא קיים בלי כותביו !!!! הפורום אכן מתדרדר ולו רק בגלל שקשה לך להתעסק בנושא מגוחלך ומעליב זה.

אלון 58

New member
../images/Emo42.gif../images/Emo186.gifבוקר טוב לכולם../images/Emo70.gif

מחיקת הודעות זה צעד קיצוני שיעשה רק במקרה קיצוני,של דברי-בלע או הצפות מיותרות שלא שייכות לנושא ואם נראה לנכון שיש בהודעה כלשהי שמציקה למישהו אחר,וגם זה לאחר "בחינה מדוקדקת",שגיאות זה דבר שקורה לכל אחד,זו תכונה אנושית,וגם מבחינתי אינה מהוה סיבה להסרה/מחיקה. לגבי תיקוני טקסטים,זה כבר אינדיבידואלי,הבנתי שלהרבה זה מפריע,לי אישית לא,אני רק לומד מזה,אז לרוב הגולשים התבקשנו לא לתקן,גם כשיש משהו שגוי. אני יכול לקחת עצמי כדוגמא "קיצונית" משהו,ואני מזכיר לגולשי הפורום הותיקים והחדשים יותר שלי אישית לא היה קשר כלשהו לארגנטינה,פרט לקשר עם מכרים משם שכבר אינם בחיים,הקשר התחזק לאחר ביקורי שם לפני כשנה,שם פגשתי את הקרובים של המכרים אותם הזכרתי קודם,הספרדית ששגורה בפי היא חלקית מאד,זכור לי שבשני המפגשים עם בני/בנות המשפחה שם תרגלתי עמם/ן את השפה,אני בטוח שגם שגיתי פה ושם,ומידי-פעם התיעצתי עמם/ן אם היו חסרות מילים,והכל היה ברוח טובה,והדיבור עמן/ם היה קולח וזה התקבל בחיוך ובהבנה שלא מדובר אצלי בשפת-אם,ואפילו העריכו אותי על-כך שאני משתדל לתקשר עמם בשפתם,אז ככה עלינו להתיחס זה לזו וזו לזה כאן,לקבל בהבנה גם אם שוגים,וזה ישמור על אוירה טובה.

Joy107

New member
גרי ואלון,

כנראה שאתם לא כל כך מבינים את הענין. זה לא הענין של התיקונים, אף אחד פה לא מתיימר להיות אבשלום קור של השפה הספרדית. זה הענין של הגישה,"טון" הדברים הכתובים,ההתנשאות - אלו הדברים שמפריעים לנו. פרט לכך, בוא נפתח את הדברים גלויות, בעצם חוץ מלתקן להעיר וכמו שאומרים בעברית יפה - להלבין את פני האחר ברבים - הוא לא כותב שום דבר עניני על שום נושא, לא משתתף בשום שרשור, לא מחווה דיעה על כלום - NADAֱ אז אולי לכם זה לא מפריע, כי שניכם מרגישים שהתיקונים עוזרים לכם לשפר את השפה אבל את חלקנו הגדול (ואני יכולה להעיד רק על הגולשים שהתכתבתי איתם במסרים) זה מרתיע, וגורם להרגשה לא נעימה. חלקנו עזב את פורום ספרדית בדיוק מהסיבות האלו. אז כרוני אולי רצה רק לרמוז לכם בעדינות שזה כבר קצת עלה לנו על העצבים וחיפש "דרך עקיפה" - אבל בשבילי לפחות הוא די העביר את רוח הדברים. מקווה לימים יפים יותר בפורום, כיף לנו פה, אנחנו לא רוצים שיהרס.... נ.ב.נדמה לי שאני מדברת פה בשם כמה מחברי הפורום

maozeitan

New member
מילי תודה על התמיכה

את כמו מיקרונזיה באו"ם, שמצביעה בעד מדינת ישראל ותומכת בה למרות שכל מדינות ערב מצביעות נגד בלי להניד עפעף

מילי88

New member
כן אבל

השאלה היתה מאוד כללית.. אני בעד תיקונים, אבל לא בעד שתגזים עם זה או שתתעקש לתקן לאלה ששונאים את זה..

liorlr

New member
../images/Emo45.gif

או כמו חיזבאללה שמנסה להשתלט על לבנון ולדכא את הרוב השפוי והנוצרי. חופש הביטוי הוא ערך עליון למרות שהוא אינו זכות מנויה בחוק יסוד כבוד האדם וחרותו אלא יציר הפסיקה של ביהמ"ש. חופש הביטוי נסוג מפני ערכים אחרים רק במצבים של סכנה וודאית לנזק חמור שיווצר אם יאפשרו אותו. כמקרה דנן נראה בבירור כי הודעות התיקונים המטובלות עם התנשאות, אנטיפתיות וסרקזם מעצבנות ושניתנות למרות שהרוב המוחלט של החברים ציין חזור ואמור כי הוא אינו מעוניין להיות שפן ניסויים של תלמיד שחצן להוראת השפה הספרדית. נראה אם כן כי אכן יש חשש סביר להריסת הפורום כתוצאה מכך ועל כן יש להגבילו מלהפיץ את ניסוחיו הפוגעים.

maozeitan

New member
אין ולא היתה התנשאות !

זה המצאה שלך ! אני רשמתי בכותרת: X אני מתקן לך את השגיאות לא היתה התנשאות מותר לכל אחד לשגות ולעשות טעויות כולם בני אדם אבל כדי שלא לחזור על השגיאות עדיף לתקן.

liorlr

New member
תיקון - זו

המילה המצאה היא נקבה לכן יש לומר: זו המצאה ולא זה המצאה. עברית היא גם שפה עשירה ביותר וחבל שהרבה אנשים כותבים הכל בזכר.. אני מאמין לך שהכוונה לא הייתה התנשאות אך כך הדברים פורשו כנראה מצורת הכתיבה - כך או כך אני מקבל את הדברים שלך ואני מבטיח שלא אתקן אותך שוב כפי ששמתי לב שאתה כבר לא מתקן אחרים. באוירה חיובית זו, אשמח אם כולנו נשאר ידידים וירטואלים :) ליאור.

maozeitan

New member
צודק 100 אחוז !!

ומה תגיד על אלה שכותבים עתיד בגוף ראשון עם י'? אני ילך? אני יעשה? הא? ואלה שרושמים אותכם ויושן?

למעלה