מצאתי למעלה, מי מתרגם?

magic40

New member
../images/Emo207.gifמצאתי למעלה, מי מתרגם?

אז מה לאכול?,,,,, לאכול 55 ומטה? או 55 ומעלה
אז ככה לתזכורת
מצ"ב טבלת עזר (נלקח מידיעות אחרונות, 24 שעות 19.05.03, מאת עדי גודל) שתעשה לכם סדר בבלגן: אינדקס גליקמי נמוך, 55 ומטה: קטניות- פולי סויה, עדשים, חומוס שעועית. חלב ומוצריו - חלב (1%,3%), יוגורט עם/בלי סוכר. פירות - דובדבנים, אשכולית, מישמש מיובש, שזיף, אפרסק, תפוח, אגס, ענבים, קיווי, בננה. לחם - לחם מלא עם גרעינים שלמים, לחם שיפון, לחם שיבולת שועל, פומפרניקל. דגנים - (גרעין שלם ולא טחון): שעורה – גריסים, שיפון, אורז מבושל אינסטנט, כוסמת. פסטה - ספגטי, פטוצ'יני, רביולי, לינגוויני (מומלץ להאריך בבישול – בישול ארוך מוריד באינדקס הגליקמי). ממתקים - עוגת ספוג, עוגת תפוחים, גלידה דלת שומן, שוקולד (זהירות!!! אין זה אור ירוק לאכילה מופרזת של מאכלים אלה מפני שהם עתירי קלוריות!!!) תפו"א – בטטה. דגני בוקר - סובין, אורז, "אול בראן", דייסת שיבולת שועל אינדקס גליקמי בינוני, 55-70: קטניות – אפונה. פירות - מיץ תפוזים, מנגו, פפאיה, צימוקים, מלון, אננס לחם – פיתה. דגנים - תירס מתוק, פופקורן, אורז פרסי, אורז בסמטי, קוסקוס. פסטה – ניוקי. ממתקים - גלידה רגילה, קרואסון. אינדקס גליקמי גבוה, מעל 70: פירות – אבטיח. לחם - לחם מחיטה מלאה טחונה, לחם לבן, בייגל, בגט צרפתי (אינדקס גליקמי 95!!!) דגנים - אורז חום, אורז מבושל 6 שקות ומעלה. ממתקים – וופל. תפו"א - מקולף ומבושל, אפוי בתנור, צ'יפס. דגני בוקר - רוב דגני הבוקר ובייחוד קורנפלקס תירס. טעימה אחת מאוכל ממכר גוררת אחריה טירוף ובולמוסים. נכון אם המשך המשפט היה כזה: "כיוון שעינינו את נפשנו ואכלנו פחות מדי קלוריות שמקורם רק מירקות ופירות". ברור, אם אנחנו מענישים את עצמנו ברור שטעימה אחת מה"חופש" תעורר בנו חשק לברוח מהעונש. סיכמנו כבר שדיאטה זה עונש ולכן אנו לא עושים דיאטה, אלא בוחרים בתזונה מאוזנת ובריאה בתוך אורח חיים בריא. באורח חיים בריא יש גם מקום ל"אוכל ממכר" (וכל אחד פה יגדיר לעצמו את ה"אוכל הממכר" שלו) כשהוא בא במנה קטנה כל יום, ובמינון קצת יותר גדול אך מבוקר פעם ב... בכל יום כדאי לנו להרשות לעצמנו משהו קטן שאנחנו אוהבים ואם אנחנו עדיין מלאים בייסורי מצפון ניתן להפחיתם באמצעות הערך התזונתי של אותם מאכלים אותם אנו מרשים לעצמנו כמו חטיפי בריאות. חטיף אחד כזה ביום כשהוא חלק מהתפריט היומי הוא לא רק טעים אלא גם מזין. מומלץ לאכול את ה"צ'ופר" לאחר פעילות גופנית, כיוון שמאגרי הפחמימות בשרירים מדולדלים, ואז אפילו אפשר משהו עם אינדקס גליקמי גבוה. זאת אחלה שיטה להרגיש שאנחנו לא בעונש אלא בבקרה. כך גם נלמד להעריך את ה"צ'ופר היומי" וליהנות ממנו. אם מדובר במשהו גדול יותר, כמו אירוע או מסעדה, צום לפני לא יעזור במיל' ושבירה טוטאלית אח"כ בגלל הנאחס ותחושת הכישלון הלא מוצדקת לא תעזור עוד יותר. פשוט צריך להתייחס אל זה כאל אירוע חד פעמי שנהנים ממנו ובסופו "חוזרים לשגרה". כמו שיש לנו פעם ביום צ'ופר יומי, יש לנו פעם בחודש "צ'ופר חודשי" (או שבועי למשל) שהוא קצת יותר גדול. חשוב לזכור, שכמו שלא נרזה ביום אחד, לא נשמין ביום אחד. אם נשמין זאת תוצאה נגררת של הרגלים לקויים ולא כתוצאה ממעידה חד פעמית. ברגע שנקבל את כל ה"מעידות" האלה כחלק בלתי נפרד מהחיים, נוכל לקחת עליהם שליטה וליהנות מהם כי נדע, שזה לא ישבור אותנו ויוביל אותנו אחורה ואז ראו איזה פלא – גם נאכל טוב, גם נהנה וגם לא נשמין! עוד צעד באורח החיים הבריא.
 

napopo

New member
למה התכוון המשורר?../images/Emo79.gif

גמני רוצה להבין מה אמורים לעשות עם הנתונים האלה.
 
למעלה