לאור טלפונים ומיילים שמגיעים אליי לאחרונה

(מאז שאני נציגה בארגון אלמנות ויתומי צה"ל
) ובכלל מאז שאני מנהלת את הפורום, אני נדהמת לפעמים מהעובדה שאנשים צעירים פשוט לא יודעים שהם יכולים לקבל מימון ללימודי תואר או סיוע כלשהו ובגלל זה הם פשוט לא הולכים לאוניברסיטה (ממש ככה) או לא יכולים לקנות דירה. יש לי רעיונות אבל אני אשמח לשמוע מה חוץ מקיום הפורום אפשר לעשות כדי להגביר מודעות, כדי שאנשים לא יפנו אלינו בגיל מאוחר מדי? אני אשמח לשמוע הצעות והגיגים

lyor5

New member
היי סיגל,

בעקבות ההודעה שלך ,רציתי לשאול אותך האם עכשיו כשאת נציגה בארגון אלמנות ויתומי צה"ל, אז יוצא לך להיות שם בארגון ולהתעדכן מה קורה שם? משום שאם התשובה חיובית ,אז אני מעוניין לשאול אותך משהו במסרים כדיי להתיעץ איתך לגביי נושא מסוים שבו אני מעוניין לפנות לארגון.

soso_sami

New member
מאוד פשוט

מתיישבים על בסיס הנתונים של ארגון האלמנות והיתומים, מצליבים אותו עם בסיס הנתונים של משרד הבטחון אגף השיקום. מנסחים מכתב יפה, נהיר וברור על זכויות היתומים ושולחים בדואר לכל האלמנות/יתומים. אמנם עולה כסף אך שווה זהב. במכתב יפורטו בראשי פרקים ההטבות והזכויות. דרכי התקשרות איתך, עם העמותה, עם ארגון האלמנות והיתומים, עם אגף השיקום. כתובות אינטרנט ומייל רלוונטיים לרבות הפורום. בהמשך רצוי להיות ב"לופ" של אלה שמתעדכנים על גידול במעגל השכול ובכל פעם שמתברר על יתומים נוספים שנוספו למעגל חו"ח לא עלינו, פשוט לשגר גם להם מכתב. אם תפעלי להפקת חוברת מסודרת מעודכנת ע"י אגף השיקום והפצתה - תבורכי. מאוד פשוט להגדיר - מאוד מסורבל וארוך לביצוע אבל צריך לזכור: לכל בעיה קשה, סבוכה ומורכבת - יש פתרון קל, פשוט ומוטעה!!

ידידי סוסו – משהב''ט אינו נותן לכל גישה ../images/Emo10.gif

ידידי סוסו – משהב''ט אינו נותן לכל יחיד או עמותה לגשת לבסיס נתונים מחמת צנעת הפרט. ואם אנו משחקים בנדמה לי- בוא נניח שיש לנו נתונים אלו, משלוח מכתב ל9400 יתומי צה''ל עולה לא מעט כסף....בול למשלוח בארץ עולה 1.5 ש''ח לא כולל מעטפה הדפסה ונייר המכתבים עצמו. ייחודה של עמותת יתומי צה''ל הוא שמשנת 2000 עברה השמועה מפה לאוזן על ההישגים הנפלאים ותוך כדי עבודה סיזיפית ומסורה של חברי הועד שלנו. אט אט הצטרפו מעל 1000 חברים לעמותה. כל זאת בתקציב ''פרסומי'' זעיר שרובו מודעות ''חינמיות'' בעיתונות ואין ספור כתבות בתקשורת. ראה קובץ מצורף של מודעת החסות הראשונה על תחנות האוטובוסים. (כן, זה עבדך הנאמן, צעיר בשבע שנים).... כמו כן ראה קובץ פעילות העמותה בציבור ובתקשורת כאן ובאתר שלנו שכתובתו: http://www.orphans.org.il

פעילות עמותת יתומי מערכות ישראל וצה''ל

שים לב לשורה התחתונה...מאות יתומים הצטרפו השנה.

soso_sami

New member
עדי היקר,

אנא - חדל! הויכוח בינינו הרי לא קיים. ישנן חילוקי דיעות ואי הסכמה מזה כמה שנים ואני מניח ששנינו כבר הבנו שלא נצליח לשכנע זה את זה. לענייננו: שאלה סיגל: יש לי רעיונות אבל אני אשמח לשמוע מה חוץ מקיום הפורום אפשר לעשות כדי להגביר מודעות, כדי שאנשים לא יפנו אלינו בגיל מאוחר מדי? אני אשמח לשמוע הצעות והגיגים וזאת לאחר שציינה במפורש שהיא נציגת יתומי צה"ל בעמותת האלמנות והיתומים וזאת מעבר לפעילותה הברוכה בפורום ובעמותת היתומים יחד איתך. תשובתי לכן נוגעת לשאלה זו ואינה "משחקת בנדמה לי". משהב"ט משתף פעולה מזה כמה וכמה שנים עם ארגון האלמנות ולכן יש יכולת להגיע לבסיס הנתונים שלהם. אגב, להשכלתך. בשנת 89' כשנאבקתי להשיג אישור להמשך מימון לימודים גם למי שמלאו לו 30 לא נתקלתי בקשיים רבים מדי לפנות לאוכלוסיית יתומי צה"ל הנמצאים בטווח הגילאים 20-30 ושעדיין לא מימשו את זכותם למימון הלימודים. זאת מבלי שהייתי נציג "מוכר" "רשום" או אחר. כנראה שהיו כמה וכמה שחשבו שהעניין צודק והחליטו לסייע לי במשימה. ארגון האלמנות בשיתוף אגף השיקום מדווררים נושאים אלו ואחרים לאוכלוסיית היעד. אפשר ורצוי להצטרף לפעילות הזו ולדיוור הזה וכן להשתמש בגופים אלו כמממנים לפעילות זו. אין בכל האמור לעייל לבטל או לבקר את פעילות עמותת היתומים ועבודתכם המבורכת אך אנא שים לב. השאלה נשאלה מטעם נציגה בארגון האלמנות והיתומים להם יש קשר לבסיסי הנתונים בנוסף לבסיס נתונים משלהם ויש מימון. ברכות ושבחים להתרחבות העמותה ובעיקר על רקע היעדר תקציב

המצב הנוכחי שונה

העניין נידון אף בבית משפט ונדחה כשבית המשפט קיבל את עמדת משרד הביטחון לא להעביר את השמות מפאת צנעת הפרט.

סאמי ידידי, לא הייתי רוצה להיות ראש לארגון

שבו כולם מנידים ראש מעלה מטה. רצוי שיהיו חילוקי דעות מהסיבה הפשוטה שאז יש דעות שונות, לא פעם למדתי והשכלתי מאנשים שחלקו על דבריי. סיגל ענתה לך בפשטות על מה שהחליט בית המשפט. יתרה מכך, לא וויתרנו ובחננו את האפשרות עם משרד המשפטים. בעקבות פניה לשרת המשפטים הסכימו בצעד יוצא דופן לאפשר לעו''ד העמותה ולי להשתתף בישיבת ועדה מטעם המשרד הקובעת האם יש לאפשר גישה לעמותת היתומים לשמות היתומים. סוגיה זו עדיין לא נפתרה... וכידוע לך בישראל...הוועדה תזמן מומחים
(ותשלם כסף רב) ותקיים ישיבות נוספות
(שיעלו כסף רב) ויקיימו נסיעות
למשרד הביטחון בקריית אונו להתייעצות (בעלות זמן ודלק) וממשרד הביטחון יעלו לירושלים
(עיין אותו ערך) ......ובשנת 2010- ועד 2111 ישכחו למעשה למען מה הם פועלים....
הבנת? אלה שאנחנו לא נחים ועושים לילות כימים למענכם, ועד כה חצינו מכשולים בירוקראטיים שאין כדוגמתם בעולם המערבי. ונמשיך.

soso_sami

New member
אני דווקא מניד בראשי מעלה מטה

אבל... אני לא בארגון אז זה לא נחשב
סתאאם... אני ממשיך לטעון דבר ואתה ממשיך לענות לדבר אחר. אתה יודע מה? תמשיך במלאכת הקודש ועזור לכולנו. אבל יחד עם זה נסה לקרוא מה אני כותב ולא את מה שאתה מעוניין לענות עליו. הבנתי שלא נותנים לעמותת היתומים "להינות" ממרשם היתומים והאלמנות במשרד הבטחון. אבל הבנתי גם שכן נותנים לארגון האלמנות "להינות" ממנו. בארגון האלמנות דהיום יושבת נציגת היתומים הלו היא סיגל יקירת הפורום והמנהלת המשותפת לך. ובלוגיקה פשוטה....הנה דילוג מעל מכשול בירוקרטי מורכב. כיוון שהעברת האינפורמציה ע"י סיגל לעמותת היתומים והפצת תכתובת מטעם עמותת היתומים תהיה עבירה על החוק יכולה סיגל להפיץ מכתב יחד עם התכתובת הרגילה של ארגון האלמנות הקורא לאלמנות ליידע את ילדיה על קיום העמותה, האתר, הפורום. להפציר באלמנות וביתומים ליצור קשר על מנת לקיים אפשרות ליצירת קשר והעברת אינפורמציה חיונית. וצר לי שאני לא מצליח להתעלם מהסיפא של דבריך המודגשת בהודעתך: שאפו ותודות על מאמציך הבלתי נלאים אך הגישה הפטרונית של: "לעשות לילות כימים למענכם..." למענכם??? למענכם???? לא נעים לקרוא את זה, עדי. זה משפט פולני ידוע... אחריו צריך להגיע "אני אנוח כבר בקבר". היה הרבה יותר נעים לו היה כתוב: אלה שאנחנו לא נחים ועושים לילות כימים למעננו, ועד כה חצינו מכשולים בירוקראטיים שאין כדוגמתם בעולם המערבי. ונמשיך. ועל כך תבוא עליך ועל העוסקים במלאכה הברכה.

למעלה