ואני אתחיל בהמלצה ראשונה...../images/Emo79.gif
אני מניחה שכולם פה מכירים את איומי האמאסקי - אחת מכוכבות ז'אנר ה-Jpopהמוכרות ביותר, אם לא הפופולארית מבין כולן. אני ממליצה על האלבום שלה - Rainbow, מ-2002.
קצת על הזמרת... איומי היא יהפיפיה יפנית טיפוסית וקטנת מידות - הגובה שלה הוא 156 והמשקל שלה הוא 40 (!). הלוואי על כולנו. היא משנה צבעי שיער בקצב שקשה לעקוב אחריו, ומחליפה לוק בכלל, מאלבום לאלבום...
אני אישית אוהבת את המוזיקה שלה כי הלחנים נוראא קליטים, אבל מצד שני לא פשוטים ומפגרים, אלא מאוד מורכבים. הכל מאוד אלקטרוני כמו שרק יפנים יודעים לעשות, והכל תמיד בא בעטיפה חמודה - גם האלבומים, וגם איומי הממתקית והחמודה בעצמה
. הקליפים שלה תמיד מדהימים ומושקעים. היא לא אחת שאפשר לצפות ממנה לקליפ מעפן מתוך הופעה חיה, כמו חלק מהאמנים העצלנים בארץ או ב-MTV. עוד משהו שאופייני לאיומי, הוא שעל כל אלבום שהיא מוציאה, יוצאים כמה אלבומים עם גרסאות רמיקסים מופרעות. זה הופך את הדיסקוגרפיה שלה למפלצתית מבחינת מספר אלבומים, למרות שהיא בשטח רק מ-1998. לחלק מהאלבומים שלה יוצאים אלבומים עם גרסאות פסנתר של השירים. יפהיפה ומומלץ מאוד!
האלבום... האלבום Rainbow יצא בעיקרון ב-2002, אבל יצא שוב בגרסה מחודשת ב-2003. רשימת השירים: 00 Rainbow everlasting dream 01 WE WISH 02 Real me 03 Free & Easy 04 Heartplace 05 Over 06 HANABI 07 taskinillusion 08 everywhere nowhere 09 July 1st 10 Dolls 11 neverending dream 12 Voyage 13 Close to you 14 independent+ 15 4 סינגלים מתוכו הגיעו למקום הראשון במצעדים ביפן. השירים האהובים עלי ביותר מתוכו הם: Rainbow - שיר קצת מוזר, לא פופ טיפוסי. הוא מתחיל שקט שקט ומדכא, ומתפתח לאט, כשהסוף ממש שמח, מדהים ומפוצץ. הקליפ שלו זה אחד הדברים המגניבים ביותר שנראו. הוא מספר סיפור על בחורה יהפיפיה (איומי, כמובן
), שהולכת ברחובות יפן ומרגישה בודדה. פתאום היא מבחינה במישהי שנראית בדיוק כמוה, אז היא רודפת אחריה ברחובות, עד שהן מגיעות לאיזה פאב, עומדות זו מול זו (יש רגע של שקט) ואז מתחילות לגעת אחת בשניה. ואז מגיע החלק השמח של השיר, ועל המסך רואים את שתי האיומיות מלטפות זו את זו (קטע לסבי או סתם פרובוקציה?
), כשבסוף האיומי השניה נעלמת, והשניה נשארת באפב לבד ותוהה מה הלך פה. מומלץ מאוד להוריד ולהתפעל!!!
We wish - שיר שרואים שהוא נכתב בסביבות התקופה שבריטני הוציאה את האלבום השלישי שלה. הוא מאוד מושפע, אבל לא מועתק - זה מין שילוב בריטני-יפני שכזה, שיוצא איכותי ואין לי מושג איך. Real me - עוד שיר פופ שמושפע מאוד מהמוזיקה האמריקאית באותה תקופה...יש בו כמה מילים באנגלית, למרות שזה נשמע יפנית בגלל המבטא. יש לו גם קליפ מגניב, מומלץ...
Free and easy - שיר מיוחד מאוד. מתחיל עדין, שקט ועצוב, ופתאום בפזמון מפתיע עם מלא כוח ופיצוצים. הקליפ דיי מזעזע - זה סיפור על מישהי בערב הסעודית, שעומדת להיות מוצאת להורג (איומי, כמובן). היא יושבת בצינוק, ומחכה למותה. במשך כל הקליפ מראים אנשים עובדים ומכינים משהו, כשלקראת סוף השיר מתברר שבעצם הם הכינו את ארון המוות שלה
. בקטעים הסוערים מראים אותה תלויה על צלב (בילבלו לגמריי בין נצרות לאיסלאם פה
) ושרה בעוצמה כשהשיער שלה מתנופף ברוח...גם מומלץ, אבל קצת מפחיד. July 1st - שיר חמודדדד לחלוטין. מין פופ-רוק כזה
. בקיצור, זוהי איומי. מקווה שתורידו ותאהבו!
אתם מוזמנים לשרשר עוד המלצות...