התבשיל או המאפה הכי טעים שהכנתם

../images/Emo209.gifהתבשיל או המאפה הכי טעים שהכנתם../images/Emo212.gif

פינה חדשה עולה לאויר. בכל שבוע ביום חמישי אני יפתח את הפינה הזאת ופה תוכלו לספר על תבשיל ו\או מאפה הכי טעים שהכנתם השבוע כולל מתכון ואפשר גם תמונה. תודה קרן
 
פשטידת גבינות ופיטריות של פריגה../images/Emo91.gif

חומרים: 700 גרם פטריות חצויות מטוגנות עם-2 בצלים עד הזהבה - לבדוק שאין נוזלים מוסיפים: 1/2 כוס קמח 4 ביצים 3 כפות שמן קנולה חבילה גבינה "טוב-טעם" 150 גרם גבינה צהובה מגוררת (איזה סוג שרוצים) - אפשר גם 5% משאירים פרוסת גבינה לקישוט למעלה לפני האפיה - או לקשט בירקות מיכל שמנת חמוצה/יוגורט מלח, פלפל, קורט אגוז מוסקט. הכנה: -יוצקים לתבנית מניחים פרוסת גבינה ומקשטים בתבלין פטרוזיליה יבשה ומעט פפריקה מתוקה. אופים בתבנית משומנת מספר 26. תיהנו.
 
../images/Emo209.gifפינה מעולהההההה../images/Emo209.gif ולמתכון שלי:

פשטידת פלפלים: המצרכים: עלה של בצק עלים או של מלוואח, 6 פלפלים מכל צבע, בצל חתוך לקןביות לבלילה: 2 כפות אבקת מרק עוף, 5 ביצים כף שמן, 3 כפות מיץ לימון (לא חובה), כפית אבקת אפייה, רבע כפית אגוז מוסקט מגורר, פלפל שחור. אופן ההכנה: מרדדים מעט את עלה בצק העלים או המלוואח ומניחים בתבנית אפייה, שמים בקערה את כל חומרי הבלילה וטורפים היטב עד לקבלת בלילה חלקה. מוסיפים את הפלפלים, שופכים את כל התערובת על התבנית עם הבצק ומשטחים, אופים בחום של 200 מעלות במשך 45 דקות. פשטידה קלה ויוצאת חבל על הזמן, אפשר להוסיף לה גם פירורי גבינה מלוחה וצהובה ואז זה יוצא מעט מוקרם, בעלי מטורף על הפשטידה הזאת.
 

pirge

New member
קרואסון גבינות שאפשר להכין ממנו גם

לחמניות נפלאותממולאות לפי טעמכם----------- וגם בית לזית
09:26 | 05/06/04 קרואסון גבינה קל לא שמריםו pirge / מתכונים ו לשים בקערה: 200 גרם מחמאה\חמאה\מרגרינה\ בטמפרטורת החדר 3 כוסות קמח תופח 150 גרם גבינה קשקבל מגוררת 150 גרם בולגרית מפוררת גביע קוטג' 5 אחוז 100 גרם פרמז'ן מגוררת ללוש ביחד. ליצור 4 כדורים. כל כדור לרדד (לא דק מדי) על משטח מקומח ל ע י ג ו ל. אפשר להניח צלחת ולחתוך עיגול סימטרי. כל עיגול לחתוך למשולשים. אפשר להניח בכל משולש חצי זית או קובית גבינה בולגרית מגלגלים מהצד הרחב לצד. ומסדרים בתבנית אפיה עם רווח בין קרואסון אחד לשני. מורחים את הקרואסונים בביצה טרופה עם מברשת. ביצה שלמה... עכשיו חשוב ביותר. אופים בתנור כבר חם. מראש. 175 מעלות. רק 14 דקות. הבצק יוצא זהוב ורך,אך מוכן. חשוב הצבע הזהוב.. לא לאפות מדי. אפשר להקפיא. לחמם בטוסטר אובן או בתנור. לא במיקרו. שווה ביותר. ה מ ל צ ה
 
בטוח אבל בטוח אני עושה את

הלחמניות האלה בשבוע הבא, הם נראות טעימות והכי חשוב קלות להכנה. תודה לך מקרב לב
 
היום אפיתי עוגיות מדהימות עם חלווה

אגוזים ותמרים , מאוחר יותר מתכון + תמונה
 

pirge

New member
../images/Emo140.gif לחמניות ג'מבו של פירגה

לחמניות הג'מבו שלי יוצאות רכות כנוצהו pirge [מצורף קובץ jpg] ו 18:36 | 15/10/07 תקראי את המרכיבים וההכנה . אולי תראי את ההבדל. ללחמניות קלות כמו נוצה וטעימות גם אחרי תקופה ארוכה מהמקפיא. והנה המתכון: לחמניות ג'מבו סילאן מתוקות מקור:פירגה. אפשר להכניס תוספות: צימוקים, אגוזים ,שוקולד. לחמניות נהדרות - ע נ ק י ו ת קלות כמו נ ו צ ה.... ורכות מאד. 6 כוסות קמח רגיל 3 כפות סוכר קורט מלח 2 כפות שמרים יבשים (שטוחות עם בטן) כוס צימוקים -- אפשר בלי תוספות. את כל אלה לערבב בתוך קערה ג ד ו ל ה. בכד -כלי קטן שמים: 100 גרם מרגרינה רכה מאד \חמאה רכה (טמפרטורת החדר) כוס מים פושרים כמעט חמים מערבבים עד להמסת המרגרינה ומוסיפים: 3 כפות סילאן מערבבים עם בערך עוד כוס וחצי מים מהברז ויוצקים לקערה. מערבבים בכף גדולה - עד למיזוג החומרים - ועוד קצת. סוגרים את הקערה בניילונית. מכסים במגבת מחכים כשעה הבצק תופח וממלא את הקערה. תנו לבצק התפוח אגרוף קטן להוצאת אויר ושיתפח בנחת עוד כשעה. שמים על השיש 1/4 כוס קמח רגיל ומניחים את הבצק הדביק. ליצור בעזרת מעט מאד קמח - הבצק דביק - לא הרבה קמח – נקניק ארוך מאד ושמן מאד - באורך של 80 ס"מ. לחתוך ל-----11----- פרוסות שוות. מכל חתיכה להכין לחמניה - ולהניח על ניר אפיה בתבנית. תעשו איזה צורה שנראית לכם. להכין בצלוחית קטנה --ביצה טרופה ולהוסיף אליה כף שמן וגם כף סילאן - ועם מברשת למרוח על פני הלחמניות. לשים ליד התנור החם לתפיחה נוספת. הן ממש ממש משמינות בקטע הזה. התנור חם - אז זה לקח 10 דקות. להכניס את הלחמניות ל- 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.. להוציא ולזרזף מעט מים על הלחמניות לאפות עוד 2 דקות. להוציא אותם על רשת לצינון. להשאיר רווחים מאד גדולים בתבנית--הלחמניות תופחות מאד. בהצלחה.
 
../images/Emo51.gifפירגה אנסה מחר בדיוק ג'וליה שלי בקשה

שאלמד אותה לאפות לחמניות ננסה יחד את המתכון הזה
 

litzuf

New member
אני השבוע הכנתי עוגיות טחינה מעולות...

יאאממייי
 
אנחנו ,בנותיי ואני הכנו השבוע

עוגיות שוקולד צ'יפס נתכון של פירגה מומלץ ביותר. בהמלצה נאפים מהר מאד. אפשר להוסיף על כל עוגייה עדשים צבעוניים (לפני האפיה) שמים בקערה: 2\\1 2 כוסות קמח תופח 2 ביצים שלמות חבילה מרגרינה / חמאה רכה כפית סוכר וניל 3 כוסות שוקולד צ'יפס לבן/מריר--כמובן שאפשר להוריד את הכמות כוס סוכר לבן חצי כוס סוכר חום - אם אין חום אז לשים לבן מניחים הכל בקערה ומערבבים לתערובת אחידה. הבצק צריך להיות נוח ליצור עוגיות. אם צריך להוסיף קמח אז להוסיף. אם צריך נוזלים, אז להוסיף מעט מים. יוצרים עיגולים אופים במרווחים בתבנית מרופדת בניר אפיה. לא צריך לשמן את ניר האפיה. 180 מעלות כ-20 דקות תהנו
 

pirge

New member
קרנושי העוגיות שהבאתי מאחת השקיות של אופנהימר

אולי בשינויים קלים . הן מעולות . אני מגוונת אותן בשוקולדצ'יפס מעורב או שוקולדים שבורים בטעם לפי בחירתי. מכינה אותם לפעמים בספלוני ניר ואז מתקבל מירקם שונה-- יותר מלא ופחות קריספי. עוגיות שוקולדצ'יפס משקית שוקולדצ'יפס בקערה: 1 חבילה מרגרינה 200 גרם סוכר לבן(ו כוס) 80 גם סוכר חום דחוס(חצי כוס) 2 ביצים 2 כפיות תמצית וניל 325 גרם קמח(1/4 2 כוסות) כפית סודה לשתייה קורט מלח שקית שוקולד צ´יפס ללוש ולהניח כדורים קטנים במרווחים - רצוי על ניר אפיה. תהנו
 
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifמתכון מנצח

אני שמה 1 כוס סוכר חום בלבד ויצא מעולה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

pirge

New member
דורה, אפשר גם להמיר חלק מהקמח לקוקוס או אגוזי

אגוזים/שקדים לגיוון. בכיף.
 

pirge

New member
כן. עטרות ניר לא משומנות שהכנסתי לתבנית

המאפינס.לא לשים הרבה מהבלילה. בעטרות, יוצא יותר עסיסי ופחות פריך,לפריכות אופים על ניר אפיה. בבקשה.
 
למעלה