התוכנית היומית- 24.8.06

loveyourself

New member
../images/Emo209.gifהתוכנית היומית- 24.8.06../images/Emo209.gif

היום לצערי לא ייצא לי לראות את התוכנית, אז המשימה לכתוב מה היה ולכתוב שאלה מנחה לדיון שתתאים לתוכנית שהייתה מוטלת עליכם, אז אני סומכת עליכם שתבצעו את המלאכה כראוי
.

נמצא בקישורי הפורום ../images/Emo39.gif

להבא נא לשרשר להודעה שתתאים לנושא, ובמידה ולא מוצאים כזו- לפתוח הודעה חדשה. זהו שרשור על התוכנית היומית

brum

New member
למה אנו בוחרים בדרך מסוימת

התוכנית היום יתה על אנשים שהולכים בדרך מסוימת ועושים בחירות מסוימות ולא מצליחים לצאת מהם הראשונה הייתה אשה שכל הזמן נפגעת ופוגעת בעצמה ומסתבר שזה בגלל שמאז ילדותה כנפגעים מקבלים תשומת לב הבאה אחריה הייתה אשה שהבית שלה בלאגן אחד גדול בגלל שהיא לא רוצה לאבד שליטה ואז בא זוג שהבעל מתחיל משימה אך לא מסיים והאשה לא מפסיקה לבקש ממנו לבצע דברים ולתקן דברים שהוא לא תמיד יודע איך לעשות אותם והאחרונים היה זוג ששלושת הכלבים שלהם עושים שמות בתוך הבית והם עדיין לא מצאו את הדרך לחנך אותם או לארגן להם מקום בטוח בחוץ. ד"ר פיל אמר משפט "ממה שאני פוחד אותו אני יוצר", ושהרבה בחירות בחיים שלנו מונעות על ידי פחד (כמו פחד לאבד את מה שכבר יש לנו). האם לכם יש החלטות איתן אתם חיים בגלל שאתם מפחדים לשנותם ? האם אתם חושבים שד"ר פיל היה צריך לעזור להם כפי שעשה ? לעשות את העבודה במקומם ? האם זה מה שיעזור להם להשתנות ? האם הזדהתם עם חלק מהאנשים ? האם גם לכם בעיה של שליטה/חוסר שליטה בדברים ?

brum

New member
ואני גם עונה לעצמי

כרגע לא עולה לי משהו לראש דבר שאני בוחרת בגלל שאני מפחדת לשנותו, יש גם את האמרה אם זה לא מקולקל אל תנסה לתקן אותו. אני חושבת שזו טעות ענקית לתת את המתנות האלו שהוא נתן כי הם (האורחים בתוכנית) לא ילמדו מזה כלום ואני מנחשת שדיי מהר הם יחזרו להרגלים הישנים. חלק מהקבלה של הדברים היא דרך עבודה קשה גם פיזית, האשה הבלאגניסטית הייתה צריכה לקבל אישהו פרס אם היא הייתה מנקה בעצמה ונשארת עם בית נקי לתקופה לא קצרה, או לפחות רק את משאיות הזבל - עם יועץ אחד שיעזור להחליט מה לזרוק. הבעל היה צריך או להזמין בעל מקצוע ולעזור לתקן את הדברים או לשלם על כל התיקונים (ואז אולי ד"ר פיל היה נותן לו איזשהו פרס על ביצוע העבודות) (נגיד ברזים וארון אמבטיה חדשים). לבעלי הכלבים הוא היה צריך רק לתת לו חומר לבניית גדר ואולי מלונה לכלבים ואחרי בניית החצר אולי לתת להם במתנה קורס אילוף או מומחה להתנהגות בעלי חיים. הזדהתי קצת עם הבלאגנסטית כי גם הבית שלי קצת מבולגן ואני מעדיפה לשבת ליד המחשב מאשר לנקות כל היום, אבל אני מקציבה לעצמי יום בשבוע בו אני מנקה יסודי אני בהחלט לא חולת נקיון ולא מבינה את האנשים שהבית שלהם נראה כמו מוזיאון

nkotb

New member
תראי, אני לא חושבת שהכל עניין של

שליטה. יש פה למשל הבחורה הראשונה, יש פה המון דרישה לצומי, רק כשהיא נפגעת נופלת ונפצעת היא מקבלת יחס חם ותשומת לב מהסובבים אותה, ונכון היא לא עושה את זה בכוונה, אבל זה בהחלט כמו שהד"ר אמר, בתת מודע שלה. לגבי הבית עם הבאלגן, זה מסוכן לא רק מבחינת היתקלויות נפילות פציעות וכו', זה מסוכן מבחינת סניטריה והגיינה וזה כבר מעבר לאיבוד שליטה, גם פה יש נראה לי איזה קריאה לצומי, לתשומת לב, נראה לי היא נהנית כי כך היא מקבלת יחס מהבעל שלה, אני לא אתפלא אם הוא עובד הרבה שעות. והאישה המנדנדת, למה למה למה למה הם לא לקחו איש מקצוע?!!! למה ד"ר פיל צריך לעשות להם הנחות ולתת להם פרס? שיחזרו הביתה ויקחו אנשי מקצוע על חשבונם, הם לא נראו לי עניים. ואלה עם הכלבים, מזעזע! אם הם חיים בתת תנאים סניטריים ותת היגיינה כאלה איך יחיה הילד שעוד לא נולד? זה ממש מסוכן בריאותית.

brum

New member
נכון יש כמו ענין של צומי במיוחד ל

שניים הראשונים ואני במיוחד מסכימה איתך לגבי האישה המנדנדת שאין שום סיבה שהם לא יקחו על חשבונם איש מקצוע וזה נכון גם לזוג שאחריהם - ד"ר פיל פשוט במקום לתת להם להתמודד עם הבעיה פותר להם אותה והם בכלל לא ניסו להתמודד כל מה שעשו זה להנהן בהסכמה. אני מקווה שיהיה איזה מעקב אחריהם

brum

New member
ואני גם חושבת שזו הייתה תוכנית מאד

מצחיקה למרות שזה היה ממש רציני לאנשים שהשתתפו, הוא אמר כמה משפטים שפשוט הפילו אותי מצחוק, זה היה במקום לאחר התוכנית של אתמול

loveyourself

New member
כל הכבוד על הדיון ../images/Emo47.gif

יש לי הרבה החלטות שחיה איתם בגלל הפחד לשנות, וזה למשל העובדה שאין לי רישיון נהיגה- התחלתי ללמוד, הפסקתי, התחלתי שוב ושוב הפסקתי כי לא היה לי תמיכה וגב ועכשיו כשכבר רוצה לחזור אין לי כסף לזה. לדעתי לעשות את העבודה עבור המטופלים זאת טעות, צריך לכוון ולתת להם לעשות את העבודה בעצמם ורק ככה הם ישתנו וילמדו מהטעויות שלהם.

למעלה