אז מה אוכלים היום

../images/Emo21.gif אז מה אוכלים היום ../images/Emo35.gif ../images/Emo78.gif ../images/Emo48.gif

לא הרבה מומחי מטבח מבינים גם במאפים מתוקים ועוגות, וגם במלוחים, תפריטים צמחוניים, בישול בלקני, כשר ולא כשר, מאכלי עמים, בישול ים תיכוני ומאכלים על האש. הבשלן בני סיידא לא רק מבין, הוא גם כתב על זה ספרים שנמכרו היטב והכניסו אותו לתודעה הישראלית, בעיקר כמי שמסביר טוב על איך מכינים דברים טעימים-ומהר! בני סיידא יתארח אצלינו היום לארוחת צהרים בשעה 13:30 בפורום מתכונים. אתם מוזמנים כבר להשאיר שאלותיכם!
יום נעים!
 

רותי ב.

New member
מכירים את בני סיידא?

אני נורא אוהבת את הספרים שלו, והוא יודע יותר מקצת על המטבח הבלקני.
שווה לבקר שם. לכבודו ובכלל
 
מי לא מכיר את הספרים שלו?

אוכל פשוט, קל וטעים. רק ש.... הם עוד לא שמעו על דיאטה! הצילו
מתקפה של אוכל עלינו: בעיתונים היומיים במוספי סופהשבוע וובאינטרנט.. נון סטופ דיבורים על אוכל... אולי כדי להרדים את הציבור מהבלגן שבסביב...נקודה למחשבה
 

רותי ב.

New member
הדיבורים על אוכל

זה אולי כדור הרגעה בין קריאת כל הבלאגנים שמסביב....
 

RORGAD

New member
רותי בני סיידא בעצמו מארצות

הבלקן, נדמה לי שהוא טורקי, אגב חונה, יש לו ספר שהוא כולו ירקות,וממולאים שהם בבחינת אוכל דיאטטי, צריך לדעת כמה אורז לשים בתוך הבשר טחון כדי שלא יעלה את הערך הקלורי שאנו צורכים, שהרי מותר לאכול בארוחה חצי כוס אורז מבושל, וגם איטריות, מקרונים, תפוח אדמה, בטטה וכו´... אז אם עושים ממולאים ושמים על חצי קילו בשר חצי כוס אורז, במקום כוס אורז הערך הקלורי יישאר נמוך. גם צריך להתרגל לקנות אוכל דיאטטי, כמו חלב 1%, מעדנים ללא סוכר, הרבה ירקות, וכן מותר לבשל אותם עם מעט שמן, ורצוי שמן זית.
 

Sarika

New member
אפרופו אוכל - פתגם../images/Emo21.gif

"קן סה איצ´ה סין סינאר, לה נוצ´ה אנטרה סילה ווה אין מניאר" מי שהולך ישון מבלי לאכול,כל הלילה ינוע על משכבו.
 

RORGAD

New member
אביאל נראה לי שלא הבנת נכון

מי שנכנס למיטה בלי לאכול, כל הלילה יסתובב במיטה בלי לישון, הרעב יציק לו. מה שנכון נכון.
 

רותי ב.

New member
מתכון של בני סיידא

מהמטבח התורכי (אסור לי להעתיק, לכן מפנה לפורום המתכונים בלינק) חבושים אפויים - שכחתי אפילו איך אומרים חבושים..... אולי במשך הערב אזכר
זה לא בימבריוס, נכון?
 

רותי ב.

New member
רק נחת יש לי מהאיש הזה, בני

סיידא, ומהספרים שלו, כמובן.
אוחחחח היה שווה לקרוא שם.....
 

Sarika

New member
רותי, אני ממליצה גם על ספר הבישול

של רחל טלבי קדמי שנקרא "רשליקה", ספר מקסים מלא ניחוחות ממטבחה של האמא הספרדיה.הספר שוזר בתוכו את סיפור משפחתה של רחל,בנווה צדק ובירושלים את ההוויה והריחות של המטבח הספרדי-ירושלמי עם הצצה אל עולם שהיה ונעלם. נעים לעיין בו ולהזכר במטבח של אמא בעיקר בערבי חג ומועד.
 

רותי ב.

New member
אי אסטה ליברו מי אגרדה, ....

אמה די בני מה אמביזי מונצ´ו מאס.....
 
למעלה