אז מה תאכלו השבת?

../images/Emo21.gifאז מה תאכלו השבת?../images/Emo71.gif

אנחנו ב"ה כבר אחרי שלב הבישולים
השבת החלטנו שתהיה "שבת חלבית" (החצי "צמחוני" ולי לא היה כוח לבשל עוף רק לעצמי) אז מה יהיה על השולחן?
ירקות מוקפצים
מרק בצל
פשטידת תרד
בורקס במילוי תרד+גבינה
גלילי לזניה ברוטב עגבניות אז שתהיה לכולם שבת שלום
|
 

בסג

New member
כמה טוב שיש שרשור "מה תאכלו השבת?"

. . . . . . . . . . כי אם לא היה כזה שרשור שבו אפשר להשוויץ, היא לא היתה מכינה אוכל...
 
ואצלנו השבת:

אחרי הרבה שבתות שלא היינו אצל הורי החצי החלטנו השבת שאנחנו באים אליהם לארוחה אחת, הם גרים 20 דקות מאיתנו באותה עיר אז נלך אליהם בערב ואחרי הארוחה נחזור הביתה. בצהריים נאכל ב
וזה מה שיהיה: סלט חצילים (מחפשת מתכון חדש אם למישהו יש אשמח לקבל) טחינה מרק בצל חמין טעיםםםםם מאד לפי מתכון של חברה של אחותי שהוכן שבוע שעבר וקצר הצלחה ולכן הוחלט לחזור עליו. אם אספיק אכין גם משהו למנה אחרונה יש לי ביסקוויטים אז אולי משהו איתם. שבת שלום
 
3 מתכונים לסלט חצילים:

חציל קלוי עם טחינה: לוקחים חציל עוטפים אותו בנייר אלומיניום ומחוררים תנייר עם מזלג אופים בתנור במשך שעה (או עד שהחציל מתרכך) על חום גבוה מוציאים תקליפה טוחנים בבלנדר,מוסיפים 1-2 כפות טחינה מלח ולימון לפי הטעם. חצילים ברוטב: לוקחים חציל,חותכים לפרוסות, שמים בקערה, בוזקים מעליהם מלח. משאירים בערך שעה כדי שיצאו הנוזלים. מייבשים במגבת ומטגנים ושמים בנייר סופג. לוקחים קופסא שמים בתוכה:מיץ לימון,1-2 כפות רסק עגבניות,מלח,מעט מים ומערבבים טוב. שופכים לבתוך את החצילים ומערבבים. סלט חצילים: לוקחים חציל,חותכים לפרוסות, שמים בקערה, בוזקים מעליהם מלח. משאירים בערך שעה כדי שיצאו הנוזלים. מייבשים במגבת ומטגנים ושמים בנייר סופג וקוצצים דק. לוקחים: גמבה אדומה\צהובה,3-4 מלפפון חמוץ,חצי קופסת פטריות וקוצצים דק. מוסיפים לזה חצי קופסת תירס, מלח, מעט פלפל (אפשר גם 1-2 כפות מיונז) ואת החצילים. מערבבים טוב. בתאבון
 

אביטל62

New member
אצלנו יהיה השבת

בערב:
סלט חצילים ברוטב עגבניות
סלט חצילים בלימון, שום ופטרוזליה
דגים מטוגנים
עוף ביין, דבש ושזיפים
תפו"א או אורז בבוקר: כבד חמין טעים עם ג'חנון! שבת מבורכת ונעימה לכולם!
 
תערובת מענינת...

של אוכל מזרחי עם אוכל מזרח ארופאי.... מאיזה עדה בעלך? את, עד כמה שזכור לי אשכנזית, במקור-מהונגריה, נכון?! החצילים עם הלימון,שום ופטרוזיליה טעימים??? כי הרי זה מה שמוסיפים בדר"כ לטחינה!! מי נתן לך ת'רעיון לעשות אותו דבר עם חצילים? או שאולי זה פרוסות חצילים בכלל ולא חציל על האש שריסקת??!!
 

אביטל62

New member
אני ובעלי אשכנזים

ואני ממש לא מהונגריה!! מאיפה הבאת את זה? אני תערובת של כל מיני ארצות- קנדה, בולגריה, גרמניה ורוסיה... אבל אני וגם בעלי חובבי האוכל המזרחי והחצילים הם מטוגנים- לא מרוסקים! ומאודדדד טעימים- אשלח לך טעימה במסר...
 

אביטל62

New member
אני ובעלי אשכנזים- אך חובבי אוכל מזרחי

אני לא מהונגריה? מאיפה הבאת את זה? אני תערובת של כל מיני ארצות- קנדה, גרמניה, בולגריה, ורוסיה... החצילים הם מטוגינים ולא מרוסקים- מאודדדד טעים!- אשלח לך טעימה במסר...
 
למעלה