טוב הנה.. לא עמדתי בלחץ הבקשות!
בחג השבועות תעשי לו (הגרסה של ב' ידידתי, ממש לא צריך אויבים עם אחת כזו). לבן. לובן, ניקיון וטוהר. צח וזוהר עליך להיות החל מהרגע הראשון בו את מתחילה לפעול היום – בהתחלה בהיחבא, ללא ידיעתו. ערב חג השבועות, חג הגבינות והאסיף של קציר החיטים. את שליוה ורגועה, ברקע ובלבך מתרונן תקליטור אוסף שירי האהבה של ABBA. בשל היותך כבר חברה "קבועה" או אולי די היה שהתראיתם בנוכחות חברים ומכרים "שלו" – מה שנותן לך לגיטימציה מספקת לקבל את המפתח לדירתו (חשוב שזה יהיה הדדי, אל תתעצלי הכיני כמה מפתחות משוכפלים לעת מצוא - הכיני כמה שיותר מפתחות צריך להיות אופטימיים בחיים, לא?). את מוצאת תירוץ מספיק תמים ובנאלי להיעלם לחצי יום אותו תקדישי להכנות ל"מבצע". לא הרבה השקעה וזמן נחוצים אלא המחשבה והרעיונות היצירתיים הם שיעשו לו את זה הכי טוב- מרשם בדוק להתקף לב, כי את הרי יודעת כמה הוא מקפיד על הסדר והניקיון אצלו בבית. הוא הרי אף פעם לא ייתן לך לגעת בבדל כלי במטבח שלו, נצלי את זה שהוא לא בבית, השתוללי כיד הדמיון הטובה עליך. ( פרוט בהמשך) רכשת כמות לא מוגבלת של גבינות לבנות רכות (ההיצע בכל ימות השנה הוא מופלא לא כל שכן לקראת החג). תזדקקי גם ל: חצי ק"ג קמח שתי ביצים שמן, מלח צנצנת ריבה (אדומה ומשובחת – הכי טובה שתמצאי- רצוי אוכמניות, זו משאירה את הכתמים העמידים ביותר) צימוקים קינמון אל תפסחי הפעם על חנות הפרחים ובחרי כמות מסחרית כמעט של פרחי בר, בקשי אותם בכמה יותר זרים שאפשר. טוב תעשי אם תגווני בצרור או שניים של שיבולים, קוצים וצמחים יבשים- כל אלה משאירים אחר כך אלפי שאריות יבשות על הרצפה המפה הספה, בקיצור בכל מקום, שוב, מתכון בדוק להתקף הלב שאת מכינה לו. בקבוק יין אדום (טוב לטעמי לכל מטרה יין "מרלו" יבש ומצוין) ואחד לבן הפעם לא יבש אלא יין קינוח מוסקט (מניסיוני אני ממליצה על מוסקט מיקבי דלתון הגלילית, ולא רק בגלל טעם היין- פרוט בהמשך.) עמוסה בכל הכבודה הנ"ל בצעי חדירה שקטה לדירתו ( סוף, סוף גם לך מגיע פעם לחדור אליו…), והחלי בסידור הבית. זה כולל קודם כל שינוי ב"סדר" המקובל על תושב המקום. הזיזי ושני מיקומם של רהיטים ובצעי מתיחת פנים לתכולת הסלון כמו ציפוי ריפודי מערכת הישיבה בסדינים לבנים או בבד דמוי משי המשמש לבטנה ולכן זול וניתן לרכשו במטרים ולגזור לפי המידה במקום. השתדלי לא להשאיר שום דבר, אבל שום דבר, במקומו המקורי. זכרי, המטרה היא התקף לב מיידי. הזזת רהיטים כזו עלולה לחשוף פינות אפלות בלתי נגישות לשואב האבק – אל תתייחסי לזה, ממילא הוא לא יספיק לשים לב לזה לפני ההתקף, ואת, מה איכפת לך מה קורה בפינות האלה, זה הבית שלך???? גזלי והחרימי כל כלי העלול להיראות אפילו רק דומה לאגרטל, פזרי את הכלים עם מים ועמוסי פרחים בכל פינה אפשרית. תופתעי לגלות שאחד השימושים האפשריים לבקבוק היין הלבן של דלתון הוא לשמש אח"כ כלי קיבול לקוץ, או זר פרחים מיובשים גם להבא. שימושים אחרים כמו ניצול מבנהו המיוחד (דק וארוך) הרי כבר ידועים לך מזמן, ואין צורך להזכיר אותם פה. מי סופר כמה פעמים כבר קנית את הבקבוק הזה ולא בשביל היין?? שולחן הארוחה בפינת האוכל עובר למרכז הסלון, צפי אותו באותו בד דמוי משי (לבן!) דאגי לפריסה רשלנית משהוא, המפה צריכה להיות גלית ומאד לא מתוחה, עליה מפוזרים כלאחר יד מספר אצטרובלים יבשים וענפים קצרים מעץ האורן שבחצר, אל תשאירי הרבה שטחים ריקים בין הצלחות והפריטים האחרים, רצוי גם שחלק יפול בנונשלנטיות על הרצפה. אם שום דבר לא נפל במקרה, הפילי בעצמך. אל תחסכי במאמצים, לא עכשיו כשאת כבר קרובה למטרה. זו התפאורה. כווני את התאורה לעצמה מקסימאלית באזור השולחן הערוך ועמעמי אורות בפינת הישיבה והפינוקים. ועתה למטבח. תעלול ההפתעה מחפה על האוכל הלא מפתיע בחג. העניין הערב הוא אכילת בלינצ'ס מתוק, שתיית יין טוב ועשיית אהבה. באהבה רבה הכיני את הבלילה לבלינצ'ס. כולה קמח (שלוש כוסות) כוס מים ושתי כוסות חלב המתערבבים בקלילות בתוך כלי עמוק – יש למזוג את המים והחלב בהדרגה ותוך כדי בחישה כדי למנוע היווצרות גושים, אם נוצרים כאלו מעכי ופוררי אותם ליצירת בלילה נוזלית. הוסיפי את הביצים והמשיכי לבחוש. קורט מלח ממש בקמצנות יוסיף טעם למרות שזה נשמע לא הגיוני, למי שחסר לה עוד ניסיון בבישול. במצב זה בעוד הבלילה כבר כמעט מושלמת, הכיני את המילוי: לכלי אחר מזגי את הגבינה הלבנה שבחרת (אגב, אל תחסכי בכלים, אם מזגת לכלי שבדיעבד נראה לך לא מתאים, העבירי לכלי אחר וכך המשיכי עד שתרגישי שהגבינה שלך מונחת בכלי הכי מתאים לה), מרקמה הרך והעדין עומד להשתבח בצרופה של הריבה הכי טובה שיש וצימוקים נטולי גלעיניהם. ערבבי היטב לקבלת צבע בגוון אדמדם, בזקי כף אבקת קינמון תוך כדי הבחישה – הסניפי את הריח הטוב הזה מלוא ריאותיך. שמרי בקירור. כחצי שעה לפני הגעתו המשוערת של אדון הבית, את כמעט מוכנה. מחבת עם מעט שמן רותח על הכיריים, נכון, זה כבר המחבת השלישי, כי בשניים הקודמים השמן כבר הספיק להישרף לך, אל תתרגשי, ואל תרגישי לא נעים. צקי את השמן הרותח אל תוך הבלילה וערבבי. באופן כמעט אוטומטי החלי בהפקת החביתיות: מזגי במצקת מרק אל תוך המחבת (כבר ללא שמן) ובצעי שיטוח מהיר של הבלילה לכל היקפה של המחבת, הניעי את הבלילה לכל הכוונים עד לקבלת משטח דק ואחיד. הקפידי להניע את המחבת כל הזמן כדי למנוע הדבקויות. אל תהססי לבצע מספר ניסויים מוקדמים גם לרכישת המיומנות הנדרשת להפוך את החביתית כמו מקצוענית ע"י הקפצת המחבת באוויר. עוד שניונת ועליך להפוך את הבלילה לעוד מספר שניות רק להשחמה קלה (פחות מזו של הצד הראשון). את החביתיה המוכנה הניחי בצלחת וכסי אותה בצלחת נוספת או שתיים, זכרי, זה לא הזמן לחסוך בכלים. אגב, תוך כדי עבודה במטבח, הקפידי גם פה לשנות מיקומם של דברים, למשל, אם הוא שמאלי ונוהג להניח את ה'סקטש- ברייט, בצד שמאל, העביר לו אותו לצד ימין. וחוזר חלילה. אל תשתהי, מחבת על האש ללא בלילה יתחיל להעלות עשן לא נעים, את זה את כבר יודעת משתי המחבתות הקודמות ששרפת. בחשי, צקי, נערי קלות, הפכי והניחי. התעלמי מכל הטפטופים והנזילות של הבלילה בדרכה מהקערה אל המחבת, אי אפשר למנוע את זה וחבל על המלחמה, צריך להיות אופטימיים נכון, מישהו כבר ינקה את כל זה. כעשרים חביתיות נאות ורכות למראה ומגע עומדות לשירותך. האדון הגיע? בעוד פיו פעור ופניו מביעות תדהמה, והוא מניח כבר את ידו על צדו השמאלי של בית החזה – הובילי אותו לחדרו. זכרי, אם הוא יתמוטט ליד הדלת תצטרכי לגרור אותו בעצמך וזה כבד. עדיף שיגיע לחדרו בכוחות עצמו, ושם יתמוטט בזמנו החופשי. אם הוא עוד חי, עשו לכם אמבטיית קצף טובה, לבשו בגדי חג לבנים וקדימה לארוחה. מזגי לו כוס יין, הניחי לו להתפנק לו בעודך מורחת את המילוי ביד נדיבה על גבי הצד החרוך (זה שראה את המחבת ראשון- הוא ממילא כבר לא מרגיש בטעם, ולא ידע שזה נשרף לך) וגלגלי בעדינות לצורת בלינצ'ס ארוכים ויפים. הניחי אותם ארבעה עד חמישה זה בצד זה ואח"כ שכבה שניה ניצבת לראשונה וחוזר חלילה. בסיום הארוחה החגיגית, בשעה שהמוסקט כבר זוחל לאיטו במורד דרכו, פנו לאהבה. הרבה אהבה. זהו הרי חג לאוהבים לא? וחוץ מזה, לא את תצטרכי לנקות את הבית אחר כך, נכון? זו הדירה שלו, שכחת?????