מה אכלנו הערב?

שחמטית

New member
../images/Emo21.gifמה אכלנו הערב?

מנה ראשונה מרק "ויטה"- מרק עם תפו"א, גזר ואטריות, מתכון של אמא שלי, נקרא "ויטה" בגלל שפעם היה אבקת מרק של ויטה וזה מה שנתן את הטעם למרק, מאז נשאר שמו "מרק ויטה" מתכון: לחתוך תפו"א לקוביות לשים בסיר עם מים ולהביא לרתיחה עד שרותח לגרד בפומפיה גסה גזר, לשים במחבת שמן ולחמם, לאדות את הגזר כמה דקות- עד שמזהיב, להוסיף כוס מים ולהרתיח. להוסיף את הגזר לסיר עם התפוחי אדמה לתבלן עם מלח, פלפל אדום ושחור ואבקת מרק עוף ולבשל כחצי שעה או עד שהתפו"א רכים. לקראת סוף הבישול להוסיף חופן אטריות דקיקות/דקות ולבשל עוד כ-5 דקות. מרק טעים וקל!
 

שחמטית

New member
מנה עיקרית

עוף מאודה של גיסתי מתכון: לשים בסיר הרבה בצל (רצועות/עיגולים) רצועות גמבה רצועות עגבניה חתיכות קטנות של שום בצלחת לערבב: פלפל שחור, פפריקה מתוקה, אבקת שום, תבלין לגריל, קצת שמן ומים. לטבול חלקי עוף במשרה ולשים אותו בסיר מעל הבצל והירקות ולשפוך את הרוטב על העוף. לבשל על אש קטנה שעה וחצי אם חסר נוזלים אפשר להוסף מים.
 

שחמטית

New member
תוספת לעוף

צימעס- גזר מתוק מתכון מהספר "ניחוחות שבת וחג" של רות סיירקיס עם קצת שינויים שלי. לפרוס גזר לפרוסות דקות לשים בסיר כף שמן, 2 כפות דבש, קצת מלח וגזר פרוס, לבשל על אש קטנה כ-15 דקות להוסיף מים, 2 כפיות סוכר ולהמשיך לבשל עוד כחצי שעה עד שהגזר רך. אם נגמר המים אפשר להוסיף.
 

שחמטית

New member
וככה זה נראה בהגשה:

הוספתי פתיתים של אוסם טיגנתי בצל קצוץ, הוספתי את הפתיתים ובישלתי. כשהגשתי שמתי רוטב מהעוף על הפתיתים, מאוד מוסיף...
 

ddh1

New member
איזה משקיעניות יש לנו פה......

שחמטית כל הכבוד לך!!!! ותודה על המתכונים. אני מאמצת את המרק והתיבול שך העוף....
דינה
 
למעלה