ציר ירקות

../images/Emo21.gifציר ירקות../images/Emo21.gif

שאלתי בפורום מתכונים ואני מנסה גם פה. אני רוצה להכין ציר ירקות (אני צמחונית) איך מכינים? יש לי סיר לחץ. יש לי בבית- גזרים, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, פטרוזיליה, שמיר, קולורבי, בצל
 

d a p h n a

New member
את ממלאה סיר בכל הירקות שיש לך

רצוי כאלה עם טעם חזק כמו אלה שתיארת, כשהם נקיים וחתוכים לחתיכות גדולות (אין צורך להתאמץ לחתוך קטן). ממלאים מים כך שיכסו את הירקות. מביאים לרתיחה, מורידים את האש לחום בינוני-נמוך כזה (המהדרין בשלב הזה מסננים באמצעות כף מחוררת את הג'יפה שצפה לפני השטח), ונותנים לזה להתבשל עד שלמים יש טעם חזק של ירקות (זה לוקח די הרבה זמן). זה בסיר רגיל. אני לא יודעת איך משתמשים בסיר לחץ.
 

d a p h n a

New member
בתור ילדה אמא שלי סיפרה לי...

כל מיני סיפורי זוועה על סירי לחץ מתפוצצים. אני בטוחה שהיום בונים אותם יותר טוב והם לא עושים את זה אם משתמשים בהם נכון, אבל כתוצאה מהסיפורים יש לי פחד בלתי מוסבר מהם, וסיר לחץ הוא אולי הג'אדג'ט המטבחי היחיד שאני לא מתכוונת לקנות בעתיד הנראה לעין.
 
העניין הוא לטפל נכון בסיר הלחץ, על פי ההוראות

אם נסתם מוצא האדים, אין לסיר ברירה אלא להתפוצץ. וזה עלול להיות מסוכן מאד, כי הלחץ בתוכו גבוה.
 
מינרלים לא נהרסים בבישול בסיר לחץ

ובאופן כללי, בישול בסיר לחץ לא פוגע בערכים התזונתיים יותר מבישול רגיל. טמפרטורת הבישול מעט יותר גבוהה, אבל זמן הבישול מתקצר, והפגיעה בסה"כ די דומה. לגבי הטעם... אני אישית לא מסוגלת להרגיש הבדל בטעם בין מזון שבושל בסיר לחץ לכזה שבושל בסיר רגיל.
 
למעלה