לדעתי (ומנסיוני) זה קטע של התחשבות מינימלית
אני לא הייתי מתעקשת ללכת למסעדה שאין לאחד מהשותפים לארוחה מה לאכול בה, כמו שלא הייתי רוצה שיעשו לי ההפך. אז פעם אחת לא ילכו למסעדה בשרית נטולת מנות צמחוניות, אני בטוחה שיש מספיק מסעדות שמספקות מנות גם בשריות וגם צמחוניות. אני יכולה לספר סיפור אמיתי שקרה אצלי במשפחה לפני כשנה: חגגנו אירוע ובת דודה שלי החליטה שהיא מארגנת אותו. אני חולת צליאק, מה שאומר שאני לא יכולה לאכול סוגים מסויימים של דגנים וקמח בראשם, זה לא מנע מהבת דודה המתחשת להחליט שהולכים למסעדה איטלקית. הודעתי לה שאם ככה אני לא באה וזה הוביל לוויכוח היסטרי מלא בצרחות מצידה, טענה ש"בטח יש להם פסטה מיוחדת למי שאלרגי" (חמודה, אני חיה עם המחלה הזאת ויודעת בוודאות ששום מסעדה איטלקית לא מחזיקה "פסטה מיוחדת" מה גם שחלק מהעניין זה סביבה נקייה). היא המשיכה להתעצבן, אמרה שלא באים למסעדה בשביל האוכל אלא בשביל החברה (אני רוצה לראות אותה באה למסעדה בשביל החברה) ולסיכום אמרתי לה שאם היא לא בוחרת מסעדה אחרת אני לא באה. למחרת היא מתקשרת אלי ומספרת שדיברה עם אחמ"ש באותה מסעדה ששאל אם יש עוד דברים שאני לא יכולה לאכול. עניתי לה שזה ממש מיותר כי אין שום סיכוי שאני אוכל לאכול שם משהו (זה כמו לקחת אדם דתי למסעדה לא כשרה ולטעון שהם יכולים להכין לו משהו כשר). היא שוב צרחה והתעצבנה ואמרה שהיא הולכת לקראתי ואני לא מעריכה את זה. אמרתי לה שאני כבר אתקשר, ומשיחה של 2 דקות עם האחמ"ש (שהבין בכלל ממנה שיש לי בעיה עם פחמימות, שום קשר למציאות) קיבלתי את התשובה שכבר ידעתי - שהם לא יכולים לספק לי שום מנה במסעדה הזאת. אבל, היא צרחה והתעצבנה וטענה שכולם רוצים את המסעדה הזאת ואני סתם הורסת לכולם עם האנטי שלי עד שהתייאשתי וכדי שיהיה שלום בית (היא טענה שאני פוגעת בסבא וסבתא שמתעקשים על המסעדה, מה שנשמע לי מוזר אבל הבלגתי) באתי למסעדה. גם שם היא המשיכה עם ה"ההתחשבות שלה" כשהציעה שאת הדבר היחיד שיכולתי לאכול שם, סלט, נזמין בשותף והתעצבנה שלא הסכמתי כי "אני באה לקראתך ומנסה לעזור לך". כן, היא באה לקראתי בכך שהיא דורשת לאכול חצי מהמנה היחידה שאני אוכלת שם, כשאצלה היה מדובר באחת מהמנות הראשונות לארוחה המלאה שהיא אכלה. אגב, אחרי שעברתי חוויה מאוד מאוד לא נעימה (בסוף התחלתי לבכות ובת דודה שלי עוד ירדה עלי) אמא שלי ביררה קצת עם שאר האנשים ומה התברר? הגברת שיקרה, אף אחד לא התעקש על המסעדה הזאת, זה היה רעיון שלה כי היא אוהבת את המסעדה ואף אחד לא ידע שאין לי מה לאכול שם ואם היו יודעים היו בשמחה הולכים למסעדה אחרת, אבל היא כאמור צרחה והתעקשה וכשמישהו שאל אותה עלי היא טענה את אותן טענות ש"בטח יש להם אוכל מיוחד למי שאלרגי". אחר כך כשאמרו לה שיהיה ראוי שתתנצל בפני היא טענה שאין לה שום סיבה להתנצל ושהיא בכלל לא מבינה למה הייתי כל כך אנטי. הבחורה הזאת כפי שנוכחתם היא שיא הטקט והרגישות, בפעם הבאה שיתוכנן אירוע משפחתי אני שוקלת לברר איזו מסעדה היא הכי לא אוהבת וללכת לשם.