צמחונות ויחסי אחים ואחיות

../images/Emo21.gif צמחונות ויחסי אחים ואחיות ../images/Emo118.gif

אנשים רבים בשנים האחרונות בוחרים להפוך להיות צמחונים ו/או טבעונים וזה משפיע בהחלט על שאר המשפחה, כי זה אומר שצריך לבשל בהתאם, שאי אפשר ללכת למסעדת בשרים כי לא יהיה לצמחוני מה לאכול וזה יכול לגרום למריבות בין אחים כאשר אחד הוא קרינוברי (אוכל בשרים לרוב) ואח אחר צמחוני. מה דעתכם- האם היותכם או היות אחיכם/ותכם צמחוני ו/או טבעוני משפיעה על היחסים בינכם או תשפיע אם דבר כזה יקרה
איך צמחונות וטבעונות תשפיע על המשפחה שלכם או השפיעה כבר
אני מתכוונת להזמין את חברי פורום "צמחונות וטבעונות" לכתוב את דעתם בנושא ובטוחה שהם ישמחו שנערוך דיון על כך.
מזכירה להתדיין בצורה תרבותית ולקבל שלא כולם חייבים להיות באותה דיעה.

sweet148

New member
../images/Emo20.gif אוקיי...

מה דעתכם- האם היותכם או היות אחיכם/ותכם צמחוני ו/או טבעוני משפיעה על היחסים בינכם או תשפיע אם דבר כזה יקרה
אני לא חושבת שזה ישפיע,אנחנו מתחשבים כולם כל אחד מכינים לו בדיוק מה שהוא רוצה אצל המשפחה שלי
איך צמחונות וטבעונות תשפיע על המשפחה שלכם או השפיעה כבר
אני לא חושבת שמישהו במשפחה שלי צמחוני אז עד כה זה לא משפיע/השפיע...

ואם היית ממש רוצה ללכת למסעדת בשרים

שלצמחוני אין מה למצוא בה לאכול, אבל אח שלך נגיד היה צמחוני ולא היה לו שם מה לאכול- איך היית מרגישה לדעתך ואיך היית מגיבה

לדעתי (ומנסיוני) זה קטע של התחשבות מינימלית

אני לא הייתי מתעקשת ללכת למסעדה שאין לאחד מהשותפים לארוחה מה לאכול בה, כמו שלא הייתי רוצה שיעשו לי ההפך. אז פעם אחת לא ילכו למסעדה בשרית נטולת מנות צמחוניות, אני בטוחה שיש מספיק מסעדות שמספקות מנות גם בשריות וגם צמחוניות. אני יכולה לספר סיפור אמיתי שקרה אצלי במשפחה לפני כשנה: חגגנו אירוע ובת דודה שלי החליטה שהיא מארגנת אותו. אני חולת צליאק, מה שאומר שאני לא יכולה לאכול סוגים מסויימים של דגנים וקמח בראשם, זה לא מנע מהבת דודה המתחשת להחליט שהולכים למסעדה איטלקית. הודעתי לה שאם ככה אני לא באה וזה הוביל לוויכוח היסטרי מלא בצרחות מצידה, טענה ש"בטח יש להם פסטה מיוחדת למי שאלרגי" (חמודה, אני חיה עם המחלה הזאת ויודעת בוודאות ששום מסעדה איטלקית לא מחזיקה "פסטה מיוחדת" מה גם שחלק מהעניין זה סביבה נקייה). היא המשיכה להתעצבן, אמרה שלא באים למסעדה בשביל האוכל אלא בשביל החברה (אני רוצה לראות אותה באה למסעדה בשביל החברה) ולסיכום אמרתי לה שאם היא לא בוחרת מסעדה אחרת אני לא באה. למחרת היא מתקשרת אלי ומספרת שדיברה עם אחמ"ש באותה מסעדה ששאל אם יש עוד דברים שאני לא יכולה לאכול. עניתי לה שזה ממש מיותר כי אין שום סיכוי שאני אוכל לאכול שם משהו (זה כמו לקחת אדם דתי למסעדה לא כשרה ולטעון שהם יכולים להכין לו משהו כשר). היא שוב צרחה והתעצבנה ואמרה שהיא הולכת לקראתי ואני לא מעריכה את זה. אמרתי לה שאני כבר אתקשר, ומשיחה של 2 דקות עם האחמ"ש (שהבין בכלל ממנה שיש לי בעיה עם פחמימות, שום קשר למציאות) קיבלתי את התשובה שכבר ידעתי - שהם לא יכולים לספק לי שום מנה במסעדה הזאת. אבל, היא צרחה והתעצבנה וטענה שכולם רוצים את המסעדה הזאת ואני סתם הורסת לכולם עם האנטי שלי עד שהתייאשתי וכדי שיהיה שלום בית (היא טענה שאני פוגעת בסבא וסבתא שמתעקשים על המסעדה, מה שנשמע לי מוזר אבל הבלגתי) באתי למסעדה. גם שם היא המשיכה עם ה"ההתחשבות שלה" כשהציעה שאת הדבר היחיד שיכולתי לאכול שם, סלט, נזמין בשותף והתעצבנה שלא הסכמתי כי "אני באה לקראתך ומנסה לעזור לך". כן, היא באה לקראתי בכך שהיא דורשת לאכול חצי מהמנה היחידה שאני אוכלת שם, כשאצלה היה מדובר באחת מהמנות הראשונות לארוחה המלאה שהיא אכלה. אגב, אחרי שעברתי חוויה מאוד מאוד לא נעימה (בסוף התחלתי לבכות ובת דודה שלי עוד ירדה עלי) אמא שלי ביררה קצת עם שאר האנשים ומה התברר? הגברת שיקרה, אף אחד לא התעקש על המסעדה הזאת, זה היה רעיון שלה כי היא אוהבת את המסעדה ואף אחד לא ידע שאין לי מה לאכול שם ואם היו יודעים היו בשמחה הולכים למסעדה אחרת, אבל היא כאמור צרחה והתעקשה וכשמישהו שאל אותה עלי היא טענה את אותן טענות ש"בטח יש להם אוכל מיוחד למי שאלרגי". אחר כך כשאמרו לה שיהיה ראוי שתתנצל בפני היא טענה שאין לה שום סיבה להתנצל ושהיא בכלל לא מבינה למה הייתי כל כך אנטי. הבחורה הזאת כפי שנוכחתם היא שיא הטקט והרגישות, בפעם הבאה שיתוכנן אירוע משפחתי אני שוקלת לברר איזו מסעדה היא הכי לא אוהבת וללכת לשם.

וואו ממש לא לעניין מצידה ../images/Emo4.gif

איזה אנשים חסרי רגישות יש
זה רק מראה כמה היא לא מבינה את מהות המחלה...

היא לא מבינה את מהות היחסים בין בני אדם

צ'מעי, אחותי סובלת מעודף משקל ומנסה כבר שנים דיאטות שונות. אותה בת דודה בכל הזדמנות אפשרית מביאה לה ממתקים, לא משנה כמה פעמים אחותי ואחרים העירו לה, מבחינתה כל חג, כל יומולדת ואפילו סתם כל חזרה שלה מטיול - הזדמנות לתת ממתקים למישהי שנאבקת עם משקל עודף. בקשר למה שהיה איתי, אני הבהרתי לה במה מדובר והיא בכל זאת התעקשה בהתחלה שיהיה לי מה לאכול ("בטח יש להם פסטה מיוחדת למי שאלרגי", למרות שהבהרתי לה שאף מסעדה לא מחזיקה פסטה מיוחדת) ואחרי זה המשיכה והשפילה את עצמה מול האחמ"ש במסעדה שאני במקומו הייתי מתעצבנת, להתעניין במסעדה איטלקית איזה מנות בלי קמח הם יכולים להכין זה ממש טמטום ודרישה מאוד לא לעניין. אחר כך היא עוד באה אלי בטענות למה אני אנטי במקום להתנצל.

אוחח, אנשים כאלה ממש מעצבנים אותי../images/Emo88.gif

מאכזב לשמוע.. אבל כל הכבוד לך על הסבלנות שגילית. על אנשים כאלה לא מוציאים אנרגיות, תאמיני לי.. כשהם לא נמצאים בתוך "בעיה" הם עיוורים למה שאחרים רוצים ורואים רק את הצד שלהם

sweet148

New member
בכל מסעדה של בשרים יש סלטים ופיתות על האש

ובצל על האש וכאלה וצ'יפס זה מה שאני הייתי עושה אם לא הייתי אוכלת בשר... ואין מצב בחיים שאח שלי יהיה צמחוני... אז אני לא יודעת איך הייתי מגיבה ואם...ואם...ואם...לסבתא היו גלגלים... לא יודעת אין לי דרך להסביר חחח...

יש צמחונים ויש צמחונים

אני אישית לא צמחונית, אבל מכירה כאלו שמפריע להם לראות בשר או כאלו שלא מוכנים לאכול מה שבושל יחד עם בשר, בדומה לכשרות. בנוסף, בתור מי שמוגבלת במזון אני יכולה לספר לך שאין דבר יותר מעצבן מאשר לשמוע "אז תאכלו סלט" כשהולכים למסעדה. סלט זה לא אוכל מה גם שזה לא כיף לראות את כולם אוכלים ונהנים בזמן שאת נוברת בערימת עשבים.

katam

New member
אצלי עבר ללא בעיות

שהפכתי לצמחונית כבר הייתי נשואה פלוס שתיים. כולם מכבדים אותי. בארוחות משפחתיות הורי דואגים שיהיה לי מספיק מה לאכול . מרק העוף הצח הפך למרק ירקות צח בלי שאף אחד אמר מילה. כנ"ל גם לגבי מסעדות יש התחשבות. גם עם גיסי וגיסתי הכל עבר חלק. יש לי המון בעיות עם אחי אבל לשם שינוי כאן זה עבר חלק

ובארוחת משפחתיות וחיות אחרות ../images/Emo3.gif...

זה לא משפיע, בגלל שאי אפשר ללכת למסעדות בשריות כי לא יהיה לך ממש מה לאכול
אני לא חובבת בשר גדולה, לא צמחונית אבל גם לא חובבת בשר ותמיד כשהיו עושים על האש, אני הייתי אוכלת פיתה עם חומוס וסלט וזהו או שהיו מכינים לי משהו במיוחד, וכשהיינו הולכים למסעדות זה היה בדרך כלל למסעדות בשרים כי זה מה שהמשפחה אוהבת ולא ממש היה לי מבחר גדול של מה לאכול. ו... ברוכה הבאה לפורום

katam

New member
אבא שלי ובעלי החליטו שמתחשבים בי

והשאר ישרו איתם קו. מצאנו מסעדה מזרחית ביפו עם ממולאים רק באורז כמובן ן שיש סלטים לאף אחד אין תלונות. בארוחות המשפחתיות ההורים הפולינים שלי דואגים שיהיה לי מה לאכול. בראש השנה בכלל השתכללתי לא התחשק לי ללכת להורים בגלל בעיות אחרות איתם שלא קשורות לצמחונות אז הזמנתי אוכל ואז לכל בני הבית היה מה לאכול. לאחרונה גם הבת המתבגרת הפכה לצמחונית.

Applebite

New member
אורחת מפורום צמחונות וטבעונות ../images/Emo13.gif

אני הפכתי לטבעונית (לא אוכלת בשר, ביצים, חלב וגם לא דבש) במכה, כלומר הייתי אוכלת בשר ואז הבנתי שאני לא רוצה להיות חלק מתעשיות שמנצלות בעלי חיים ופשוט הפסקתי לאכול כל מה שקשור באופן ישיר להתעללות בבעלי חיים (כולל אי לבישת עור, פרווה וכו'). אנחנו שתי אחיות, הבדל של שש שנים בינינו, אני הגדולה. אחותי, שאוהבת בעלי חיים ואכפת לה מהם בדיוק כמוני, הבינה את המעבר שלי וכך גם שאר המשפחה למזלי. (הייתי בת 22 ולכן להורים לא היה יותר מדי מה לעשות חוץ מלשמוח שאני אוכלת יותר בריא ומודעת יותר לבריאות שלי ולמה שנכנס לי לפה). אחותי הייתה קטנה יותר והמחשבה על ויתור על מאכלים שהיא רגילה אליהם ואוהבת נראתה לה קשה. היא אוהבת מאוד אוכל. למרות זאת, לאט לאט היא מצאה את עצמה יותר ויותר מצדיקה את דרך החיים הצמחונית בפני החברים שלה ובשלב מסוים היא עשתה את זה בעודה אוכלת שניצל עוף והבינה את גודל האירוניה. מאז היא הייתה צמחונית. אחר כך היא גם הפכה לטבעונית. זה היה לפני 4 שנים ולא השתנה עד היום. אף פעם לא הושבתי אותה לשיחה ואמרתי לה שהיא צריכה להיות צמחונית או טבעונית, אבל היא כן שמעה אותי מעירה הערות בנושא ומסבירה למה אני טבעונית. בסופו של דבר זה לחלוטין בא ממנה ואני מניחה שלי כן הייתה יד בדבר, הייתי סוג של השראה. קשה לי לקבוע אם יכול להיות שהיא לא היית הופכת לצמחונית או טבעונית אם אני לא הייתי הופכת לכזו, כי באמת אכפת לה מהדברים האלה. זהו, זה הסיפור שלי ושל אחותי

איזה יופי שהיא הבינה בסוף אותך ואפילו

הפכה לצמחונית וטבעונית בעקבותייך בסופו של דבר. אני חושבת שזה יפה שלא הושבת אותה לשיחה וניסית לשכנע אותה אלא פשוט היית את עצמך, והיא למדה ממך והבינה ובחרה כי התאים לה ולא כי את ניסית להשפיע עליה. כל הכבוד לך על זה
. ו.. ברוכה הבאה גמלך לפורום

אצלנו

בגדול יש התחשבות והבנה בגדול. היחסים בין האחים אחלה, ויש הזדהות עם הצד הטבעוני (על אף שאין הסכמה אידאולוגית בנושא למרבה הצער). הטבעונות משפיעה על תכולת הארוחות המשפחתיות, לפעמים יותר, לפעמים פחות.

ויש מריבות על הנושא בינכם כמשפחה../images/Emo35.gif

כי כתבת שאין הסכמה אידיאולוגית.. ברוכה הבאה לפורום

maiky17

New member
זה עניין של פשרות.

אחי צמחוני כבר 10 שנים, בערך. זה התחיל בתור משהו שהתחשק לו לנסות והתפתח לאידאולוגיה. היום זה כבר טבעי. לא מציעים לו בשר, אמא שלי מכינה ארוחות שמתחשבות בו - למדנו לשחק לפי הכללים החדשים [בעצם, הם כבר לא כל כך חדשים]. אם רוצים לצאת למסעדת בשרים - יוצאים למסעדת בשרים, והוא אוכל סלט או משהו כזה. למרות שזה בקושי קורה כי אנחנו יוצאים בשבילו לארומה
בקיצור, זה יכול לעבוד. צריך רק התחשבות מכל הצדדים והמון תמיכה.

למעלה