אביא רעיון קצת חריג
הי חגיתוש, מצד אחד, נכון מאד לגוון הארוחות. מצד שני, ילדה בת שנה וחצי, שהיא אכלנית גרועה, הדבר הנכון ביותר לדעתי לעשות עבורה, להכין לה ארוחת ערב, כמו לכל המשפחה, לשתף אותה בארוחת ערב של כל המשפחה, או לאכל אתה יחד ארוחת ערב, כאשר לפחות את משתתפת אתה בארוחת הערב, והיא תאכל או לא - זו האחריות שלה. נקודת המוצא שלי, שעוברת כ"חוט השני" בכל נושא האכל, היא "חלוקות אחריות" בין מגיש האכל לאוכל. בנוסף לכך, האכל חשוב שיתפס כחוויה (רגשית, חברתית, חושית =ריח, טעם, צבע, מגע וכו´). ברגע שמחפשים מתכונים מיוחדים, הילדה מרגישה שעושים משהו מיוחד מנושא האכל. יש לי נסיון עם מגוון של אכלנים. יש שממעטים לאכל, ויש זללנים. גם הממעטים לאכל, בריאים ומצבם התזונתי תקין. הבעיה מתחילה כאשר מתחילים ללדאוג מכך שמישהוא אינו זללן, אינו אוכל טוב. זה פשוט תענוג להאכיל תינוק שגומר את מנת האכל, וזה בהחלט מתסכל עד לעליית רגשות דאגה ההולכים ותופחים, כאשר תינוק/פעוט לא מגלה התלהבות מנושא האוכל כפי שהיינו רוצים. הנוסחא הבדוקה = הנבואה שמגשימה את עצמה= הוא הופך להיות עוד פחות אכלן. כאשר מרפים, וככל שהגיל צעיר יותר(אפילו תינוקות בני כמה חודשים), הם לאט לאט מגיעים לאיזון האישי שלהם. התמונה זהה אצל ילדים שיש חשש לסובבים אותם מכך שהם שמנים ואוכלים יותר מידי. הם קולטים את העמדות הרגשיות, וכאילו"דווקא" טורפים. גם כאן, חשוב לרדת מהם. איך נשמע לך? תאוריות בוודאי. דסי