המאפה ו\או המאכל הכי טעים

../images/Emo210.gifהמאפה ו\או המאכל הכי טעים../images/Emo209.gif

מהו המאפה ו\או המאכל הכי טעים שהכנתם השבוע ואתם רוצים להמליץ לנו עליו נשמח למתכונים ועם אפשר גם תמונות

השבוע אצלי :אמפנאדס ארגנטינאים:

אמפנדה בנוסח קורדובה {לאפייה בתנור} : החומרים לבצק: 1 ק"ג קמח 300 גרם מחמאה ,מרגרינה, או לחילופין אותה כמות שומן בקר מומס. כפית מלח מים לפי הצורך החומרים למלית: 1 ק"ג בשר בקר טחון 500 גרם שומן בקר טחון 4 בצלים קצוצים דק 6 שיני שום גדולות קצוצות דק 1 עגבניה חתוכה לקוביות דק 1 כף פפריקה אדומה מתוקה ½ כפית פפריקה חריפה 1 כף כמון פלפל, מלח – לפי הטעם 1 כף קמח 2 ביצים קשות חתוכות לקוביות 100 גרם זיתים ירוקים קצוצים 50 גרם צימוקים בהירים {ניתן לוותר, אך מומלץ} אופן ההכנה: מניחים את הקמח במשטח, יוצרים בו גומה באמצע, מוסיפים לגומה את השומן המומס או המחמאה, מוסיפים מלח ומעט מים ומתחילים ללוש, יוצרים בצק נוח ללישה , תוך הוספת מים לפי הצורך. משהים במקרר לכשעה לפחות. בינתיים מטגנים את הבצלים עד הזהבה. מוסיפים את השום ואת הבשר והשומן בקר. מוסיפים את קוביות העגבנייה, ומאדים היטב את כל התערובת על אש גבוהה עד שכל המיצים מתאדים, אך תוך כדי ערבוב מתמיד, כדי שלא יישרף… זהירות. כשהתערובת מתחילה להשמיע קולות טיגון ואין יותר נוזלים זה הזמן להוריד מהאש ולהוסיף את התבלינים . מקררים לחלוטין את התערובת, מוסיפים את הזיתים, קוביות הביצה הקשה, הצימוקים, וזהו. כעת הכול מוכן לרידוד ולהכנת האמפנדס. מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים את הבצק לכמה עיגולים, מרדדים כל עיגול לעובי של כ- 2 ס"מ. בעזרת כוס קורצים עיגולים , מניחים במרכז כל עיגול כמות של כף מהמלית ומקפלים לצורת חצי ירח. מהדקים בקצוות בלחיצות, או ע"י צביטות שיוצרות עיטור,{כמו מניפה} או ע"י מזלג. מושכים בביצה את כל האמפנדס, ואופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש בחום בינוני. אמפנדה בנוסח קריאולי {לטיגון}: 1 ק"ג קמח תופח 200 גרם מחמאה או מרגרינה 1 ביצה שלמה ½ כפית מלח כ-1/2 כוס מי קרח 2 כפות חומץ המלית היא אותה מלית מלמעלה, ואותו אופן הכנה, רק שאחרי יצירת האמפנדס מטגנים אותם בשמן עמוק. קישור לרשומה עצמה

איזו מדליקה הבת שלך, לאכול אותה!!!!!!

האמפנדאס שלך נראים משהו, יקירתי!!! אני יושבת שעות וצובטת ומסובבת אותם, כאילו אין מחר... או יותר נכון כאילו הסבתא שלי עומדת מאחור ובוחנת אם אני עושה את זה נכון.... חחחחח.... כאילו שלא העיקר הטעם... נשיקות אחותי !!!!!!

ואת התמונה הזאת הבת שלי

עשתה יום אחד אני באה להעלות את התמונה פתאום אני רואה את התמונה הזאת ואני בשוק אני שומעת אותי מאחורי מתפקעת מצחוק

למעלה