../images/Emo210.gifניתוח שיר !../images/Emo210.gif
השיר שבחרתי לנתח הוא OBLIVION. שיר מאוד מיוחד, שאני מתחברת מאוד למילים שלו ולמשמעות שיש לו לדעתי. מקווה שתהנו מהניתוח שלי
האוייב מגיע חומק אל תוך הלילה כולם רצים עכשיו כולם רצים עכשיו פורצים אל תוך זמן אחר למקום שהם חיים בו הגיע אוייב. אוייב שהוא אינו ברור, אלא חמקני, קשה לזהות אותו. יכול להיות שהאוייב הזה כבר היה קיים בסביבה עוד קודם, אולי הוא אפילו לא היה מזיק, אבל עכשיו הוא מתחיל להיות מסוכן. האוייב הזה גורם לבהלה ולריצה. להתרחשות מסויימת. ההתרחשות היא פריצה לזמן אחר. כלומר- לעבור לתקופת חיים חדשה, שבה החוקים משתנים. האוייב הזה שלי אלוהות מוגדרת כולם רצים עכשיו כולם רצים עכשיו כולם רצים עכשיו כולם רצים האוייב הזה, הוא אלוהות מוגדרת. אלוהים שיש לו הגדרה מסויימת ויש רק דרך נכונה אחת להתייחס אליו. זהו אותו אלוהים לכולם ללא פשרות. הכותב אינו מסכים עם זאת ומחשיב את האלוהות הזאת כאוייב, כמשהו רע ופוגע. ייתכן שקודם הדבר לא היווה בעיה, אך עתה המציאות הזאת מתחילה לקומם. כנראה שיש עוד אנשים ששותפים לו בדעה הזאת, והם נוקטים פעולה, הם רצים, הם פועלים, הם מנסים לשנות. תחת השמש הבוערת אני מביט סביב מדמיין האם כל זה ירד מטה אני מחכה ליום שיגיע באור יום, בצלילות מלאה הוא מביט סביב, הוא רואה את כל מה שיש בעולם הזה ומנסה לדמיין איך כל זה נוצר. הוא תוהה האם זה הגיוני שכל מה שקיים ירד מלמעלה, כיצד זה אפשרי. מתחילות להתעורר בו שאלות קיומיות, הוא תוהה על החיים. הוא מחכה ליום שיגיע. כאן נשאלת השאלה, איזה יום? מה אמור לקרות ביום הזה? ייתכן כי מדובר ביום הוכחה- שכן, אלוהים יצר את כל זה או שהכל היה רק אגדה. אפשר לנסח זאת אחרת- יום שבו השאלות שלו ייענו. בוא איתנו לימין הצטרף אל הקרב כולם רצים עכשיו כולם רצים עכשיו פורצים אל תוך זמן אחר הקרב החל, הוא מזמין אותנו להצטרף לימין, לצד הנכון והצודק. כולם נענים לקריאתו ומצטרפים, מצטרפים ליצירת השינוי, ליצירת זמן אחר בעל חוקים שונים, חוקים שיתאימו יותר להם ולזמן החדש בו הם חיים. האחידות מתפלגת החלוקה תתאחד כולם רצים עכשיו כולם רצים עכשיו כולם רצים עכשיו כולם רצים האחידות מתפלגת- כבר אין דת ואמונה אחידה, האנשים מתמרדים נגד ההגדרות שאומרות להם איך נכון לחיות. החלוקה תתאחד- כל אלו שדוחים את הדת המוגדרת מתאחדים, כדי ליצור ביחד משהו חדש. הם עושים זאת במלוא המרץ וההתלהבות.הם קמים כגוף אחד נגד מה שהם לו מסכימים לו. תחת השמש הבוערת אני מביט סביב מדמיין האם כל זה ירד מטה אני מחכה ליום שיגיע שוב, הוא לא חדל להסתכל סביב, לשאול שאלות, להעלות תהיות. הוא לא נותן למסורת ולחוקים הישנים לכסות את עיניו. הוא מתעקש להסתכל על הכל בצלילות ובבהירות, בלי שהחשכה תפריע לו לראות משהו. (מטה) תחת השמש הבוערת (מטה) אני מביט סביב (מטה) מדמיין האם כל זה ירד מטה נס הוא כולו כל כך יפה עד שהוא נעלם תוך כדי הסתכלות הוא הגיע למסקנה: הנס שהוא בריאת העולם נראה לו מדהים ויפה, אך ההכרה מכה בו- זה אינו נס, זה לא אמיתי, שום אל לא יצר זאת. הכביכול נס כבר לא נראה לא יפה, כי הוא גילה את השקר שבו.הנס יפה- עד שמגלים שהוא אינו נס. תחת השמש הבוערת אני מביט סביב מדמיין האם כל זה ירד מטה תחת השמש הבוערת אני מביט סביב מדמיין האם כל זה ירד מטה תחת השמש הבוערת אני מביט סביב מדמיין האם כל זה ירד- למרות שהוא מגיע למסקנה שלו, הוא ממשיך להסתכל ולחקור. הוא לא מתכוון לנוח על זרי הדפנה-עדיין יש לו שאלות חסרות תשובה. הוא אינו רוצה ליפול שוב לאותו מצב שבו הוא מציית בצורה עיוורת לחוקים. עדיין יש לו תהייה קלה בקשר לעולם, לדרך יצירתו, אז- הוא מחליט. הוא יודעה מה התשובה הנכונה בשבילו. זהו, סיימתי. הערות, הארות, תוספות ועוד יתקבלו בברכה
השיר שבחרתי לנתח הוא OBLIVION. שיר מאוד מיוחד, שאני מתחברת מאוד למילים שלו ולמשמעות שיש לו לדעתי. מקווה שתהנו מהניתוח שלי