עוד הירהור...

youngG

New member
../images/Emo210.gifעוד הירהור...

הכיצד שמעולם לא נעשה שילוב כלשהו בין בוב דילן ללאונרד כהן? דבר שבעיני מתבקש ביותר...

תתפלא לדעת, דווקא היה

שיתוף פעולה ביניהם, אבל אולי לא במובן שאתה מתכוון אליו. זה היה כשדילן ומשורר הביט, אלן גינזברג הוזמנו לעשות קולות רקע לשיר Don't Go Home with Your Hard-on, מתוך תקליטו של ליאונרד כהן שיצא ב-1977 ונקרא Death of a Ladies' Man. אולי היו עוד כמה נסיונות שלהם ליצור ביחד, אבל לא שזכור לי משהו כזה.

youngG

New member
א.אני בת (-: .ב. יש לי רעיון

ההסבר היחידי שעולה על דעתי הוא שהשניים אינם נוהגים לבצע שירים של אמנים אחרים,בעיקר מפאת מעמדם. בעיניי זה פיספוס, כי השילוב יכל להיות מנצח

ההסבר לא כל-כך מתאים.

דילן, דווקא, בהחלט מבצע שירים של אחרים, ועשה זאת הרבה בקריירה שלו. הוא גם יודע לתת כבוד לאמנים אחרים בביצועים לשיריו. כמו, למשל, בטענתו המפורסמת, שהביצוע של ג'ימי הנדריקס ל-All Along the Watchtower עולה בהרבה על המקור (אני, אגב, לא מסכים לטענה זו, אבל זו דעתי).

youngG

New member
תיקון טעות

א.דילן מבצע אומנים רבים בתחילת דרכו,אך מרגע שזכה למעמד הרם הוא הפסיק עם המחוות. ב.דילן כתב את all along the watchtower, כאשר הביצוע של ג'ימי התפרסם לפני שבוב דילן פירסם את שלו

youngG

New member
...

אני מתכוונת לביצוע לא בהופעה,אלא באלבום (אם לא הסברתי את עצמי נכון)

תיקון לתיקון

א. דילן ממשיך לבצע שירים רבים של אמנים אחרים עד היום. לעיתים יותר ולעיתים פחות, אך הוא כלל לא הפסיק עם זה. ב. אני לא בטוח, עד כמה הבנתי את כוונתך. בכל מקרה, זהו שיר מקורי של דילן, והביצוע של הנדריקס הוא "גרסת כיסוי" (אחת מיני רבות).

youngG

New member
enlight me

באיזה אלבומים מהעשור האחרון ביצע דילן שירים של אמנים אחרים? וכן,לגבי הנדריקס הסכמתי איתך

youngG

New member
ושוב, באיזה אלבומים?

יש הבדל מהותי בין ביצוע באלבום מוקלט לבין מחווה בהופעה. הכוונה שלי לגבי כהן ודילן היא ליצירת משהו משותף (בתור שני כותבים אדירים שיכלו להפיק משהו עצום ביחד), ולא זה מבצע את שירו של זה בהופעה.

Chocoholic

New member
לא מהעשור האחרון

מעט לפני: האלבום 'Good As I Been To You' מ 1992 הוא כולו קאברים; האלבום 'World Gone Wrong' מ 1993 הוא כולו קאברים. מלבד זה הוא מבצע קאברים רק בהופעות. אני מסכים ששיתוף פעולה ביניהם היה מעניין, הוא עשה את זה בעבר (לא הרבה) עם אנשים פחות ידועים מכהן.

ערןלוי

New member
קאברים מוקלטים...

היו לו כמה קאברים מוקלטים באלבומים משנות ה 80 (למשל ב knocked out loaded יש כמה). כמו כן, בעשור האחרון ובאלו שלפניו הוא תרם כמה וכמה קאברים לאלבומי "אמנים שונים", ביניהם אלבומי מחווה לדוק פומוס, סאן רקורדס, האנק ויליאמס, וודי גאת'רי ועוד רבים וטובים.

garcia

New member
מה ההבדל בין ביצוע מוקלט לבין מחווה

בהופעה? זה שבוב דילן אוהב לעשות קאוורים בהופעות שלו זה לא גורע מאלבומי האולפן שלו. את אולי תופתעי לשמוע שבוב דילן ביצע בהופעות שלו שירים של גרייטפול דד כמו Friend Of The Devil, Alabama Getway ו-West L.A. Fadeaway או את Hoochie Coochie Man של Willie Dixon או את Old Man של ניל יאנג או את Not Fade Away של באדי הולי. השירים האלו הם ממש לא בקטע של מחווה לאומן אלא בגלל שהוא אוהב לנגן ולשיר את השירים האלו.

Chocoholic

New member
אני לא יודע לגבי כהן

אבל דילן כן מבצע שירים של אמנים אחרים, אפילו בימים אלה. בממוצע כל הופעה שלישית שלו כוללת קאבר. הוא גם ביצע את 'Halleluja' של כהן , פעמיים בסיבוב הופעות בקיץ 1988.

למעלה