בואו נשרשר עוגות פרג

../images/Emo212.gifבואו נשרשר עוגות פרג ../images/Emo212.gif../images/Emo151.gif

בפורים לא רק אוזני המן מככבות גם עוגות פרג שתפו אותנו במתכונים לעוגות פרג ונשמח גם לתמונות
 

smady a

New member
אני מאוד אוהבת פרג.בעוגות שמרים,בטורט

באוזני המן בכל צורה.
 

הדRי

New member
גמני לא אוEבת פרג../images/Emo5.gif

שבועיים אחרי שאוכלים עוגת פרג,,,,, פתאום צץ לו פרג בשן
 

pirge

New member
עוגת פרג שוקולד פירורי לחם סילאן אגוזים-נפלאה

עוגת שוקולד עם פרג -רטובה טעימה בטירוף . לחה ומשאירה טעמים של עוד מקור:פירגה 200 גרם שוקולד מריר מומס במיקרו 100 גרם חמאה או מרגרינה מזולה 2\1 2 כוסות פרג טרי טחון 2 כפות סילאן 6 ביצים מופרדות כוס סוכר כוס אגוזים גרוסים גס 2\1 כוס פירורי לחם\קמח מצה ציפוי: חצי מיכל שמנת מתוקה 100 גרם שוקולד מריר אופן הכנה : להקציף 6 חלבונים עם חצי כוס סוכר לערבב בקערה : 6 חלמונים 200 גרם שוקולד מומס 100 גרם מרגרינה רכה – או חמאה 2\1 2 כוסות פרג טרי שנטחן במעדניה - חצי כוס סוכר שנשאר 2 כפות סילאן כוס אגוזים גרוסים 2\1 כוס פירורי לחם להוסיף למיקסר ולערבל לאט מאד עם החלבונים המוקצפים. לצקת לתבנית משומנת עגולה מספר 24. אפיה בחום 175 מעלות בתנור שחומם מראש כ-40 דקות. בודקים בעזרת קיסם עץ. מיד כשהעוגה חמה יוצקים ציפוי: מרתיחים חצי מיכל שמנת מתוקה וסוגרים להבה. מוסיפים 100 גרם שוקולד מריר ומשהים חצי דקה. בוחשים ויוצקים חם על העוגה. שומרים במקרר.
 

pirge

New member
הכושית בפרג - המון המלצות מהחג שעבר

כושית בפרג- עסיסית במיוחד – המון המלצות מקור:פירגה לתבנית חד פעמית 30X22 או עגולה קפיצית מס' 24. לשמן את התבנית. לשים בקערה: כוס קקאו כוס פרג טרי טחון (יש לקנות רק במעדניות ולטחון במקום --שומרים בפריזר עד להכנה) כוס קמח רגיל שקית אבקת אפיה 2 כוסות סוכר 2 ביצים כוס שמן 2 כוסות מים רותחים אפשר להוסיף: כף רום\קוניאק\ליקר לציפוי: 2\1 מיכל – עד מיכל שלם של שמנת מתוקה (אפשר פרווה) 100 גרם שוקולד מריר מחולק לקוביות לקישוט: שבבי שוקולד / סוכריות צבעוניות/ קוקוס אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים למעט המים. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים לבלילה אחידה ללא גושים. לפי בחירה מוסיפים כף ליקר/רום/קוניאק. אופים כ 45 דקות בחום 175 מעלות. לציפוי: מחממים שמנת עד לסף רתיחה ומכבים להבה. מכניסים קוביות שוקולד ומחכים דקה. מערבבים ויוצקים חם, על עוגה חמה. לקרר היטב. לקשט בסוכריות או שוקולד צ'יפס או קוקוס. תהנו
 

pirge

New member
כרוכיות בבצק הלבן הרב שימושי

בצק לבן רב שימושי - עדין ביותר ונימוח מאד (נשאר בצבע לבן זהוב גם אחרי האפיה) מהמחברת המשפחתית של פירגה חומרים לבצק: חבילה חמאה/מרגרינה לאפיה=200 גרם 4\1 כוס שמן קנולה 2\1 כוס מים מהברז 3 כפות סוכר 4 כוסות קמח-מתחילים ללוש עם 3 כוסות וממשיכים להוסיף לפי הצורך שקית אבקת אפיה שקית סוכר וניל או תמצית וניל ללוש לבצק רך ועדין ולחלק ל-5 כדורים שווים. לרדד עבה---------- לקרוץ למלא ולגלגל-מה שרוצים. אופים על ניר אפיה ---מניחים את המאפים במרווחים-הם תופחים. אפיה בחום 175. כ-30 דקות - לא להשחים. מקררים ומאבקים באבקת סוכר. המלצות : אזני המן מעמול כדורי בצק ממולאים בתמרים/פרג/ממרח חלבה ועוד שטרודל/כרוכיות תמרים או מלית אחרת מיני סהרונים/קרואסונים ממולאים בשלל ממרחים שבלולים ממולאים עוגיות צורות סהרונים (חצי ירח) עוגיות סנדויץ' ממולאות בשלל ממרחים ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם. נועה המירה לחמאה והמליצה לקרר שעה את הבצק במקרר לפני ההכנה תהנו.
 

pirge

New member
כדורי פרג בשוקולד-שווה להרוס ../images/Emo8.gif את העוגה

כדורי פרג ושוקולד לפסח או לכל ימות השנה מקור:פירגה מכינים עוגת פרג למשל כזו: חומרים: 100 גרם מרגרינה רכה 200 גרם פרג טחון טרי (רק במעדניות) 6 ביצים שלמות 2 כוסות סוכר 3 כפות קמח לעוגה של פסח או קמח תופח רגיל תמצית וניל\רום\קוניאק כוס חלב ההכנה: מכניסים לסיר: פרג----חלב-----רק כוס סוכר אחת-------100 גרם מרגרינה מבשלים בבחישה עד שיהיו בועות.לסגור להבה. מקררים מעט. להוסיף רום וניל או מעט קוניאק. להקציף את הביצים השלמות עם הכוס סוכר שנשארה לפחות 2 דקות. מערבבים את הביצים עם הפרג ויוצקים לתבנית עגולה או מלבנית. אופים בחום 175 – כ-40 דקות. מצננים היטב את העוגה. מכניסים את כל העוגה לקערה גדולה ומפוררים אותה ביד. ממיסים על האש או במיקרו 200 גרם שוקולד מריר. מכניסים את השוקולד המומס לעוגה ובוחשים. במידה וחסר נוזלים להוסיף שמנת מתוקה. ללוש . להכין כדורים גדולים. לגלגל בקוקוס. תהנו אחד הדברים הטעימים והמתוקים שאכלתי.
 
למעלה