המאפה ו\או המאכל הכי טעים שהכנתם השבוע

../images/Emo212.gifהמאפה ו\או המאכל הכי טעים שהכנתם השבוע

מהו המאפה ו\או המאכל הכי טעם שהכנתם השבוע ואתם רוצים להמליץ לנו עליו+מתכון נשמח גם לתמונה אם יש.

ruthi26

New member
קרלנושי אפיתי את החלה מהסדנא

יצא מדהים בזכות בן, שאמר לי שאפשר לאפות עם שימרית, על הכמות שאמרת בשמרים רגילים, שמים שקית שלמה של שימרית... יצא מדהים... הריח שהגיע לכל רחבי הבית היה מדהים... לאחר שאפיתי, מישהו התגנב בשקט, וחטף לחמניה ואכל... והחלטתי בעקבות המעשה,פשוט להפריד את כל הלחמניות... וכולם היו מאושרים... נשארה אחת בודדה... טעים, פריך ומדהים..טעיםםםםםםםםםםםםםם... חבל, שלא צילמתי, פעם הבאה אצלם.. ואשוויץ קצת.. תודה רותי

איזה יופי כמה אני שמחה לקרוא את זה../images/Emo13.gif

ואני שמחה מאד שיצא לך טעים. מחכה לתמונות של הפעם הבאה

ktumama

New member
אז ככה... ../images/Emo9.gif

ביום שבת עשינו אני וחברה עם הילדים שלנו (6 ילדים בני 8, שניים בני שבע, שתיים בנות ארבע ואחד צעיר בן כמעט 3), עשינו טאבון. הדלקנו מדורה בחבית, וכמובן עשינו בצק ופיתות על הסאג'. אבל אז הבן שלי בא בהצעה שבהתחלה לא נשמעה לי כלכך אבל זרמתי... לקחנו בצק, שמנו בפנים קוביות שוקולד מריר, עטפנו בנייר כסף ואת זה שמנו על הגחלים. אחרי 15 דקות בערך הוצאנו, ומה שיצא מזה היה פשוט מעדן. רק מהמחשבה על זה אני נהיית שוב רעבה. תנסו את זה, יוצא מעולה. הבצק הוא בצק שמרים הכי פשוט שיש כפית מלח קילו קמח 3 כפות שמרים יבשים או קוביית שמרים 3 כפיות סוכר 1/4 כוס שמן (אני מתקמצנת בכמויות השמן) - אפשר לשים גם 1/2 כוס שמן. כ - 2.5 כוסות מים מערבבים הכל לבצק, ונונתים לו לתפוח עד שמכפיל. אני הורדתי אותו והתפחתי 3 פעמים. יצרתי עיגולים ונתתי שוב להתפיח. יצא מעדן.

ktumama

New member
ועוד משהו טעים

ואל נורא משמין שעשינו אתמול. אני באה ממשפחה עם נטייה להשמנה, אני אישית בדיאטה, וכולם אחרי בשמירה על המשקל. לכן, המצאתי פנקייק לשומרי משקל. 2 כוסות חלב 1/4 כוס סוכר (אני שמה תחליף סוכר - לא סוכר ממש, כגון סוכרהלייט או סוכרה דיאט) חצי כפית מלח כפית שטוחה סודה לשתייה כף תמצית וניל 4 ביצים קמח - כמה שנכנס, עד שנהיה בסמיכות הרצוייה. מערבבים הכל ו"מטגנים" שמחבת חשמלית, או כל מחבת אחר ללא שמן, או במעט ספריי שמן. (המטגנים במרחאות - כי בעצם זה לא טיגון, אלא יותר אפייה במחבת). יוצאים טעימים ונטרפו בצ'יק.

או, בדיוק שרשור מתאים!

באתי להגיד תודה רבה על הסדנת חלה!
יצא ממש טוב, כ"כ טוב שאפיתי אותה פעמיים השבוע- ביום רביעי סתם ניסיון, ולכבוד שבת שוב!
ממש מתכון מעולה, הסברים מעולים, ותמונות שעשו חשק לנסות..
תודה רבה ושבוע טוב

והנה תמונה להמחשה../images/Emo9.gif

טוב נו, לא בדיוק כמו התמונות שהיו פה, אבל בניסיון משלי

למעלה