../images/Emo41.gif המתכון - חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד
חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד - 1winnie 115 גר חמאה/מחמאה 210 גר ( 3/4 1 כוסות) אבקת סוכר 1 כוס חמאת בוטנים 3/4 כוס ביסקוויטים מפוררים לציפוי: 100 גר שוקולד מריר ½ כפית סירופ תירס (זה לא חובה למי שאין) 60 גר חמאה/מחמאה להמיס 115 גר חמאה/מחמאה בסיר על גז בחום נמוך (אפשר גם במיקרו), להסיר מהאש ולערבב פנימה את אבקת הסוכר. להוסיף את חמאת הבוטנים והביסקוויטים המפוררים ולערבב עד לקבלת עיסה אחידה. לשמן תבנית בגודל 20X20 לשים נייר אפייה שיבלוט בצדדים החוצה ולשמן גם אותו (כך יהיה נוח לחלץ אחר כך מהתבנית לקלף את הנייר) ולהעביר את העיסה לתבנית ולשטח אותה. לצנן במקרר (10-20 ד') לפני מריחת הציפוי. באותו הסיר, על חום נמוך, להמיס 55 גר חמאה/מחמאה, להוסיף את השוקולד ולערבב עד שהשוקולד רך וכמעט נמס (אבל לא נמס לגמרי). להוריד מהאש ולהמשיך לערבב (להוסיף את סירופ התירס) עד שהשוקולד חלק ומבריק. למרוח מעל שיכבת חמאת הבוטנים, ולקרר במקרר ל 30 דקות לפחות (עדיף לכמה שעות). לחלץ מהתבנית עם נייר האפייה, לקלף את נייר האפייה (הוא יתקלף בקלות) ולחתוך לריבועים