מתוקים שהכנתי לאחרונה - לחמניית סביבון

1winnie

New member
../images/Emo212.gif מתוקים שהכנתי לאחרונה - לחמניית סביבון

כמה מתוקים שהכנתי לאחרונה - בחנוכה ולשבתות שהיו אני אתחיל בלחמניית סביבון שהכנתי לשבת חנוכה. הכנתי כמה והילדים אהבו את זה. וכמובן שהן גם היו מתוקות.
 

1winnie

New member
חיתוכיות חמאת בוטנים שוקולד לבן ואגוזי קשיו

אני מאד את השילוב של חמאת בוטנים ושוקולד ואלה חיתוכיות שממש נחטפו. הן גם קלות מאד להכנה. הכנתי אותן גם לאחת המסיבות שהיינו בחנוכה
 

1winnie

New member
../images/Emo41.gif המתכון לחיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד לבן

הדגש|חיתוכיות חמאת בוטנים, שוקולד לבן ואגוזי קשיו קלויים - 1winnie 125 גר קמח 1 כפית אבקת אפיה 100 גר חמאה מרוככת (אפשר להכין גם עם מחמאה!) 150 גר חמאת בוטנים חלקה. (אני הפעם השתמשתי בחלקה עם דבש) 175 גר סוכר חום בהיר 1 ביצה טרופה 1 כפית תמצית וניל 75 גר שוקולד לבן קצוץ ½ כוס אגוזי קשיו קלויים וקצוצים - (קליתי בתנור 170 מעלות למשך כ 15ד) לציפוי: 2 כפות אגוזי קשיו קלויים קצוצים 25 גר שוקולד לבן קצוץ לחמם תנור ל 170 מעלות. לשמן תבנית 20X20 כולל הדפנות. לשים נייר אפייה (שיבלוט משני הצדדים) ולשמן מעט גם אותו. בקערה קטנה לערבב את הקמח ואבקת האפייה בקערה גדולה לטרוף את החמאה וחמאת הבוטנים עד שהתערובת מאד רכה (כדאי במיקסר, אפילו ידני). להוסיף את הסוכר, הביצה ותמצית הוניל ולהקציף עד שהכל מתאחד להוסיף את תערובת הקמח ולערבל מעט ואז להוסיף את השוקולד הקצוץ והאגוזים ולערבב. להעביר את הבלילה (היא מזכירה בצק רך) לתבנית, לפזר מעל את הציפוי ולאפות כ 25-30 דקות עד לקבלת צבע חום-זהוב ושאמצע העוגה כמעט יציב – אך לא יותר מדי. קיסם צריך לצאת מאמצע התבנית עם פירורים לחים. לקרר היטב לפני שמוציאים וחותכים לריבועים
 

1winnie

New member
חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד - ללא אפייה

זה בעצם החטיף האולטמטיבי בארה"ב מאד מאד קל להכנה, וזה אפילו ללא אפייה. אני מכינה אותו די הרבה. זה עם בסיקוויטים מפוררים בתחתית במקום קמח בשבת שעברה היו לנו חברים שהוא עולה מקנדה, וזה מאד הזכיר לו את הבית
 

1winnie

New member
../images/Emo41.gif המתכון - חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד

חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד - 1winnie 115 גר חמאה/מחמאה 210 גר ( 3/4 1 כוסות) אבקת סוכר 1 כוס חמאת בוטנים 3/4 כוס ביסקוויטים מפוררים לציפוי: 100 גר שוקולד מריר ½ כפית סירופ תירס (זה לא חובה למי שאין) 60 גר חמאה/מחמאה להמיס 115 גר חמאה/מחמאה בסיר על גז בחום נמוך (אפשר גם במיקרו), להסיר מהאש ולערבב פנימה את אבקת הסוכר. להוסיף את חמאת הבוטנים והביסקוויטים המפוררים ולערבב עד לקבלת עיסה אחידה. לשמן תבנית בגודל 20X20 לשים נייר אפייה שיבלוט בצדדים החוצה ולשמן גם אותו (כך יהיה נוח לחלץ אחר כך מהתבנית לקלף את הנייר) ולהעביר את העיסה לתבנית ולשטח אותה. לצנן במקרר (10-20 ד') לפני מריחת הציפוי. באותו הסיר, על חום נמוך, להמיס 55 גר חמאה/מחמאה, להוסיף את השוקולד ולערבב עד שהשוקולד רך וכמעט נמס (אבל לא נמס לגמרי). להוריד מהאש ולהמשיך לערבב (להוסיף את סירופ התירס) עד שהשוקולד חלק ומבריק. למרוח מעל שיכבת חמאת הבוטנים, ולקרר במקרר ל 30 דקות לפחות (עדיף לכמה שעות). לחלץ מהתבנית עם נייר האפייה, לקלף את נייר האפייה (הוא יתקלף בקלות) ולחתוך לריבועים
 

1winnie

New member
עוגת תפוחים-אגסים עם פירורים

בזמן האחרון אני די בעניין של עוגות עם פירורים אני חושבת שרותי "אשמה" בעניין הזה, מאז העוגה שהיא הביאה עם הפירורים למעלה. אמנם רציתי עוגה עם פירורים (שהתפוחים/אגסים יהיו ביחד עם הבלילה), אבל בסוף הכנתי מעין פאי אני עדיין מתכננת עוגה בסגנון
 

1winnie

New member
פאי אגסים בקרם שקדים עם ציפוי ריבת תות

את הפאי הכנתי לארוחת שבת-בצהרים. היום היתה באמת ארוחת "שחיתות" מעין כמוה. פשוט לא יאמן כמויות האוכל שהיו, למרות שלא היינו כל כך הרבה אנשים. הפאי היה ממש קינוח מתאים זה בצק פריך, מעליו קרם שקדים עשיר ואז פרוסות אגסים. שהפאי יוצא מהתנור - הברשתי אותו בריבת תות שחיממתי הכנתי עוד כמה דברים - כמו עוגת שמרים-שושנים במילוי עשיר מאד(!) של שוקולד - מתכון נהדר ומאד מומלץ של ברי סייג. צילמתי אבל התמונות יצאו מטושטשות לגמרי
 

1winnie

New member
../images/Emo41.gifמתכון - טארט אגסים בקרם שקדים בציפוי ריבה

טארט אגסים בקרם שקדים בציפוי ריבת תות - 1winnie המתכון הוא ארוך ונראה מסובך, אבל הוא ממש לא(!) תבנית טארט 24 לבצק: 210 גר קמח (1.5 כוסות מידה) 55 גר סוכר דק (אפשר גם רגיל) קורט מלח 120 גרם מחמאה קרה חתוכה לקוביות 1 חלמון (גודל M ) 1 כף מים קרים שעועית יבשה לאפייה עיוורת לקרם השקדים: 170 גר מחמאה רכה 110 גר סוכר (כוס + כף) 190 גרם שקדים מולבנים טחונים לאבקה 85 גר קמח (1/2 כוס + כף גדושה) 3 ביצים (גודל M ) בטמפרטורת החדר ½ כפית מחית אמרטו - לא חובה למי שאין 4 אגסים גדולים, מקולפים וחתוכים לפרוסות (6 פרוסות מכל אגס) ‭1/3‬ כוס ריבת פטל 2-3 כפיות מים הכנת הבצק: במעבד מזון מערבבים את הקמח עם הסוכר והמלח. מוסיפים את המחמאה ומעבדים מעט, עד שמתקבלת תערובת פירורית. טורפים את החלמון עם המים, מוסיפים ומעבדים רק עד לקבלת גושי בצק גדולים. מוציאים ומעבדים מעט ביד לעיגול שטוח. עוטפים בניילון נצמד ומניחים לשעה במקרר. מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות). מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 35 ס"מ בין 2 יריעות נייר אפייה מקומח מעט ומרפדים את התבנית והדפנות בבצק. מחוררים במזלג, עוטפים בניילון ומניחים 15 דקות במקפיא. מכסים את הבצק בנייר אפייה ומניחים מעליו שעועית יבשה. אופים אפייה חלקית כ 20 דקות עד שהבצק נראה יבש וצבעו זהוב-בהיר. מסירים את נייר האפייה והשעועית ומחזירים לתנור לעוד כ4 דקות. מוציאים ומצננים על רשת. הכנת קרם השקדים: בקערת המיקסר שמים את המחמאה עם הסוכר ומקציפים כמה דקות במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת קרמית מעט תפוחה. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבלים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את מחית האמרטו ומערבלים. מוסיפים את השקדים הטחונים ומערבלים היטב ואז מוסיפים את הקמח ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מורחים את הקרם על תחתית הבצק האפוי ומסדרים את פרוסות האגסים מעליו (מתחילים בעיגול החיצוני). מכניסים לתנור ואופים 15 דקות בחום בינוני ‭180)‬ מעלות‭.(‬ מנמיכים את הטמפרטורה לחום נמוך - 140 מעלות (פותחים את דלת התנור כדי שהטמפרטורה תרד), עד שהקרם מתייצב ותופח מסביב לאגסים (אני כיסיתי בשלב הזה בנייר כסף עם חור באמצע ואפיתי עוד כ 2-3 דקות). מצננים בתבנית על רשת. בינתיים ממיסים את ריבת התות עם המים – כמה שניות במיקרו, ומערבבים היטב. זה צריך להיות חם כך שאפשר להכניס שוב למיקרו לעוד כמה שניות מברישים את החלק העליון בעודו חם בריבה החמה. מניחים לצינון מלא בתבנית על רשת. לתמונות נוספות של הכנת הטארט
 

רותי410

New member
../images/Emo140.gifוויני, תודה רבה על המתכונים../images/Emo140.gif

שומרת אותם בכיף♥
 

1winnie

New member
וחלה מתוקה עגולה

סתם התחשק לי לפזר עליה גם קצת אגוזי קשיו מקורמלים (כמו ברס)
 

רותי410

New member
וויני, הכול מהממם. החלה - וואו

יפהפייה אמתית - ואני בטוחה שגם טעימה. ואהבתי את כל העוגות שלך - הפאי נראה מזמין כל כך - וחתיך כל כל כך עם האודם למעלה!!! (ממתי זָכר מתאפר? טוב, יאללה, לא ניכנס לזה). אשמח מאוד למתכון גם של הפאי עם השקדים וגם של החיתוכיות עם החמאת בוטנים. אם יש בהן שליש מיכל חמאת בוטנים, אוכל להכין. אם לא - צריך לקנות מיכל חדש. (כבר סיפרתי לך שקניתי כדי להכין את המוס חמאת בוטנים שלך - נדמה לי שזה היה מוס? - ובסוף ליקקתי קצת, ועוד קצת, ועוד קצת.... ונשאר שליש מיכל. אז דחפתי אותו עמוק למעמקי הפריזר כדי שלא אתפתה יותר.)
 

1winnie

New member
את יודעת שיש גם חמאת בוטנים עם דבש?../images/Emo3.gif

אם תקני את זה בכלל לא תוכלי לעמוד בפיתוי..... הוא אגב לא יותר מתוק, כנראה שהם מחליפים את הסוכר שמוסיפים בדבש. אצלי במזווה יש תמיד חמאת בווטנים. ובדרך כלל יש גם קופסא פתוחה במקרר (חחח) אני אשתדל להוסיף במשך היום את המתכונים ממש חבל שהתמונות של עוגות השמרים שהכנתי היו מטושטשות לגמרי. כי המתכון של ברי סייג ממש נהדר. המילוי גם מאד(!) עשיר - ממרח שוקולד ביחד עם ממרח תמרים בתוספת של קקאו. זאת עוגת שמרים שלא צריך לחפש את המילוי ותודה רבה לך!!
 

רותי410

New member
טוב, אולי זה הפתרון נגד חיסול המיכל עוד לפני

שמשתמשים בו לאפייה - כי אני שונאת דבש. לא יכולה לסבול את הריח שלו!! אם היו שמים סילאן - זאת כבר אופרה אחרת. וברי סייג - כמו שאת לא מחזיקה מקרין גורן ואני כן, הניסיון היחיד שלי עם ברי סייג לא היה מוצלח במיוחד, הכנתי עוגת מוס שלו - וגם הבצק היה מלא פרודוקטים שלטעמי היו מיותרים וגם המוס שופע חמאה ושוקולדים. בעעע אז נכון שמניסיון אחד אי אפשר להכליל על יכולותיו של אופה ונכון שכולם משבחים אותו - אז זו כנראה רתיעה פסיכולוגית שלי בשלב הזה מלהתנסות בעוד מתכונים שלו. בינתיים - ברי סייג לא בבית ספרי!!! ואני שמחה מאוד שאהבתם את המתכון. (בינתיים המתכון הכי טוב לעוגות שמרים שניסיתי הוא של מיקי שמו, שאני חושבת שהוא
. ואם פורים די קרוב, אני יכולה לציין לטובה גם את המתכון שלו לאוזני המן. תארי לך שמכישלון חרוץ בהכנת אוזני המן, הגעתי למצב שאנשים נטרפו אחריהן וביקשו מתכון - והכול בזכות מיקי שמו - יבורך שמו לעד!!)
 

1winnie

New member
חחח כרגיל את מצחיקה אותי

אבל משום מה תפוז עצבני עלי, כי הוא לא שולח לי הודעות על תגובות..... המשפחה שופטת בענייני עוגות (אני לא אוכלת הרבה), והם ממש הכריזו שהעוגה היתה נהדרת. הבצק מאד מזכיר את הבצק שמרים שיש לפירגה, והמילוי מאד עשיר. אגב - בעיקרון מוס עם הרבה חמאה ושוקול'ד - זה בדיוק מה שעושה את המוס עשיר. את מיקי שמו גם אני מאד אוהבת. הוא גם מאד חביב ועוזר(!) ואת בטח תשמחי לשמוע שיש לו תוכנית אפייה חדשה!! זה בערוץ האוכל, וזה התחיל לפני שבוע אם אין לך את הערוץ, אז אני חושבת שיש את קטעי הווידאו עם המתכונים באתר של ערוץ האוכל. בקשר לאזני המן - לא יעזור כלום, אחרי שגיליתי בשנה שעברה את המתכון של קונדיטוריית טאטי (עם הקונדיטור ברי סייג!!) אני לא מחליפה את מתכון הבצק. מתכון מעולה (עם שמנת מתוקה בבצק). אני בטוחה אגב שהמתכון של מיקי שמו הוא מוצלח (המתכונים שלו מוצלחים!).
 

רותי410

New member
איזה רעיון מדליק!!! גם אני לא הייתי מתנגדת

לנעוץ את שיני בסביבון הזה. חחח החגים מוציאים מאתנו את היצירתיות, הא? (לא שבמקרה שלי הם הוציאו. כי אין מה להוציא..
)
 
למעלה