שירשור עוגות שוקולד!!

מיכלוש10

New member
../images/Emo212.gifשירשור עוגות שוקולד!!

למי אין את העוגה הזו האולטימטבית שמכינים לילד ליום ההולדת? לגן או לבית הספר... שרשרו כאן את עוגות השוקולד הבחושות שלכן עם מתכונים וטיפים להמלצה.. תמונות יתקבלו בשמחה.
 
אצלי יש עוגה שמככבת פה../images/Emo13.gif

אין ילד שלא אוהב אותה הנה המתכון פה רשום לשים בתוך תבניות מאפינס אבל בהחלט ניתן לשים בתוך תבנית מצרכים: 5 ביצים 2\1 2 כוסות קמח 2\1 2 כוסות סוכר 4\1 1 כוס שמן 2 א. אפיה 1 כוס קקאו 2\1 2 כוסות מים מכניסים הכל לקערה מערבלים לבלילה חלקה ויוצקים למאפינס מכניסים לתנור לחום 170 מעלות כשקיסם יוצא יבש המאפינס מוכנים. בתאבון מקור המתכון והתמונה: ק ר נ ו ש י
 

ktumama

New member
זו עוגת השוקולד שלי

כמויות המתכון מתאימות לתבנית חד פעמית מהסוג הענק. למי שצריך עוגה גדולה במיוחד או עוגה לחיתוך. החומרים 3 כוסות קמח 1.5 כוסות סוכר 1.5 כוסות אבקת שוקולית 1.5 כוסות מים 1.25 כוסות שמן 5 ביצים אופן ההכנה מערבבים את החומרים היבשים בקערה. מוסיפים את החומרים הרטובים ומערבבים היטב. אופים כ-35 דקות ב 180 מעלות. וחייבת לאמר שהמתכון לא שלי אלא של בת דודתי היקרה והוא לקוח מפה ועוד תמונות אפשר לראות בבלוג שלי
 

מיכלוש10

New member
עוגה מהירה 7 דקות במיקרוגל

אי אופה בתבנית טפרוואר כמו בתמונה, אבל אפשר לאפות בתבנית אפיה רגילה בתנור אבל להכפיל את הכמות: 2 ביצים כוס סור 1.5 כוסות קמח חצי כוס קקאו חצי כוס שמן חצי כוס מים אבקת אפיה לערבב הכל לשפוך לתבנית כשהעוגה מתקררת להכין ציפוי - 1 שוקולד מריר + 1 שוקולד חלב + 1 שמנת מתוקה (לערבב ולשפוך על עוגה קרה, אפשרי עם עוגה חמה) זה קרם עשיר, אם העוגה לא לאירוח אפשר קרם פשוט: 50 גר' חמאה, מעט חלב, 2 כפות סוכר, כף קקאו אפשרי כמה קוביות שוקולד, להמיס על האש ולשפוך על העוגה. בתאבון
 
עוגת שוקולד וריוויון

קיבלתי את ההמלצה מפורום אחר וברגעים אילו ממש היא נאפת אצלי בתנור גם בריא ואין לי ספק כי גם ממש טעים. עוגה אוורירית, עסיסית ורכה, מאוד קלה ומהירה להכנה. חומרים: 150 גרם חמאה רכה 1 כוס סוכר 4 ביצים 1 כוס קמח תופח או כוס קמח רגיל +כפית אבקת אפייה 1/3 כוס אבקת קקאו 3/4 כוס ריוויון *תבנית בקוטר 22 (אם אין, אז בקוטר 24) או תבנית קוגלהוף הכנה: 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית. 2. שמים בקערת מיקסר את החמאה והסוכר וטורפים עם וו גיטרה, במהירות בינונית, עד שהתערובת אחידה ואוורירית. מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, עד שהן נבלעות בתערובת ומתקבלת קציפה בהירה ואוורירית. 3. מנפים יחד את הקמח והקקאו. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום. 4. מוסיפים לקציפה מחצית מהקמח והקקאו ומחצית מהריוויון ומעבדים רק עד שהם נטמעים בבלילה. מוסיפים את שארית הקמח והקקאו ושארית הריוויון ומעבדים עד שהבלילה חלקה ולא יותר. תתקבל בלילה נוזלית, וזה בסדר. יוצקים את התערובת לתבנית, ואופים כ-35-40 דקות, או עד שהעוגה יציבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש. הערות ותוספות: * לעוגה אוורירית אף יותר, בסעיף 2 טורפים את החמאה והסוכר עם החלמונים בלבד. את החלבונים מקציפים בנפרד לקצף רך ומקפלים בעדינות עם התערובת המוכנה (בסוף שלב 4). * אם אין מיקסר: בשלב 2 אפשר להשתמש במיקסר יד חשמלי. בשלב 4 מקפלים את הקמח, הקקאו והריוויון בעזרת מרית או בהקצפה איטית בעזרת מיקסר יד חשמלי. * ניתן לצפות את העוגה בכל קרם שאהוב עליכם, אבל היא טעימה, עשירה ועסיסית גם כך.
 
למעלה