המאפה ו\או המאכל הכי טעים

../images/Emo214.gifהמאפה ו\או המאכל הכי טעים ../images/Emo214.gif

מהו המאפה ו\או המאכל הכי טעם שהכנתם השבוע ואתם רוצים להמליץ לנו עליו+מתכון.
 

litzuf

New member
אני הכנתי היום עוף עם תפוחי אדמה ויין בתנור..

אני מאוד אוהבת להכין את המאכל הזה... תפוחי אדמה קוביות... חלקי עוף... מכינים בלילה.... פפריקה מתוקה כף מרק עוף כף וחצי מלח פלפל לפי הטעם 2 כוסות יין אדום 1/2 כוס שמן רסק עגבניות 2 כפות מים עד שהבלילה לא סמיכה ולא דלילה.... מכניסים לבלילה תפוחי אדמה כל פעם קצת... מערבבים בבלילה ומניחים בתבנית.. כך עד שכל תפןחי האדמה בתבנית. מנקים את העוף ומכניסים לבלילה.. ומוציאים לתבנית....מי שרוצה יכול להוסיף גם ירקות כמו בצל, גזר, פלפל ירוק.ומפזרם על הכל תבלין גריל עוף. שופכים את יתר הבלילה לתבנית... עם לא נכנס... משאירים קצת להמשך. מכסים בנייר כסף מהדקים הייטב ולתנור לשלוש שעות..אחרי שעה וחצי מוציאים את התבנית הופכים את העוף מוסיפים את שארית הבלילה ומכניסים לתנור שוב לעוד שעה.... בחצי שעה האחרונה מורידים את נייר הכסף ומכניסים שוב לתנור
 

pirge

New member
קציצות עם "פירה" תרתי משמע

כשאתם מכינים קציצות בשר ו"פירה" אז לגיוון אפשר להכין את ה"פירה" בשילוב עם בטטות ויוצא צבע מדהים כזה.......... תהנו
 

pirge

New member
קציצות בשר "פירה" תקחו מה"פירה" שהכנתם

2 כפות ותלושו ביחד עם תערובת קציצות הבשר. תטגנו . הקציצות מבחוץ יוצאות קריספיות והבפנים יוצא רך רך. תהנו
 

pirge

New member
שטרודל ריבת חלב - בגלל טעות שלי בבצק

הכנתי עם קמח רגיל ולא הוספתי אבקת אפיה. תראו בתמונה איזה בצק נהדר שיצא. שטרודל ריבת חלב\שקדים\ ממרחים מוכנים. מאמרים מקור:פירגה. המלית מגוונת ועשירה. בצק שק"ם חבילה מרגרינה או 4\3 כוס שמן 2\1 2 כוסות קמח תופח שמנת חמוצה 9% הוספתי חלמון ביצה –-----החלבון מהול בכף סילאן, ויצופה על העלים לפני הכנסתם לתנור. ללוש לבצק רך ונעים. לחלק ל-3 או 4 כדורים כל כדור לרדד בעזרת קמח לעלה מלבני. מלית: ממרח ריבת חלב או ממרח של חרובית בטעם אגוזים או שקדים בכל כרוכית לפזר על הממרח : 2 טבליות שוקולד לבן שבור קטן 2 תמרים יבשים קצוצים 2 משמשים יבשים קצוצים 5-6 אגוזים שבורים גדול חופן צימוקים לבנים מעט קינמון \ קליפת תפוז \ מגלגלים לכרוכית ומניחים על ניר אפיה אפשר להניח 4 גלילות במרווח קטן- על ניר אפיה, בתבנית גדולה של התנור. לסמן בסכין חדה למנות – כמעט עד סוף הרולדה. להבריש בחלבון המהול בסילאן. אפיה בחום 175 בתנור שחומם מראש עד להשחמת הרולדות. כ-30 דקות. לצנן היטב. לחתוך לפי הסימנים ולהניח בשכבות בין ניר אפיה בקופסה סגורה. הכנתי חלק בממרח ריבת חלב וחלק בממרח שקדים מילאתי באותה מלית את שניהם. תהנו.
 
למעלה