מה אומר המשפט הבא? "חושך שבטו שונא בנו" אשמח אם תעזרו ותמצאו לי דוגמא מהחיים
פ פיגמיסט New member 22/11/07 #1 מה אומר המשפט הבא? "חושך שבטו שונא בנו" אשמח אם תעזרו ותמצאו לי דוגמא מהחיים
R Rgsx1000 New member 22/11/07 #4 צריך עזרה קטנ ה קודם כל אחלה פורום צריך עזרה אני בטוח שיש פה רבים שמכירים את המשפט veni vidi vici אפשר ליראות את הכיתוב בתמונה בלטנית זה מאוד יעזור לי תודה ואם אפשר אני ממש צריך את זה היום
צריך עזרה קטנ ה קודם כל אחלה פורום צריך עזרה אני בטוח שיש פה רבים שמכירים את המשפט veni vidi vici אפשר ליראות את הכיתוב בתמונה בלטנית זה מאוד יעזור לי תודה ואם אפשר אני ממש צריך את זה היום
מ מנור9 New member 22/11/07 #8 אחד הציטוטים האהובים עלי של סטאלין יקירנו זה שאתה פראנואיד לא אומר שלא רודפים אחריך
D darklighter New member 23/11/07 #14 ../images/Emo45.gif../images/Emo6.gif../images/Emo190.gif חחח אני חולה על PARANOID של גארבג'...
א א פ ק ט ה פ ר פ ר New member 22/11/07 #13 לא כל כך הבנתי למה הכוונה,אבל../images/Emo26.gif אולי פה תמצא משהו http://images.google.co.il/images?hl=iw&q=veni%20vidi%20vici%20&oe=UTF-8&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
לא כל כך הבנתי למה הכוונה,אבל../images/Emo26.gif אולי פה תמצא משהו http://images.google.co.il/images?hl=iw&q=veni%20vidi%20vici%20&oe=UTF-8&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
U UnknownAscent New member 22/11/07 #3 חוסך... הכוונה היא שאדם אשר אינו מעניש את ילדיו לפעמים, מונע מהם חינוך. כלומר, שונא אותם..
F f i g h t e r 23 New member 22/11/07 #7 יותר מדויק חוסך שבטו שונא בנו שבט= מקל מי שחוסך את המקל שלו (שבטו) מילדיו (דהיינו לא מכה אותם במקל), שונא בנו.
יותר מדויק חוסך שבטו שונא בנו שבט= מקל מי שחוסך את המקל שלו (שבטו) מילדיו (דהיינו לא מכה אותם במקל), שונא בנו.
נ ניטרוי New member 22/11/07 #12 זהו פירוש מילולי אבל לא כדאי לקבל את הפירוש הישן. כדאי לאמץ את זה כרעיון כללי ובמיוחד את הצד השני של המטבע - לתת חיזוקים על התנהגויות חיוביות של הזאטוטים.
זהו פירוש מילולי אבל לא כדאי לקבל את הפירוש הישן. כדאי לאמץ את זה כרעיון כללי ובמיוחד את הצד השני של המטבע - לתת חיזוקים על התנהגויות חיוביות של הזאטוטים.
ג גדעון ליבוביץ New member 24/11/07 #18 אני לא בטוח הרי בתקופה שזה שנכתב (וזה היה לפני הרבה שם) היה מקובל לחנך ילדים בצורות של הלקאה
ג גדעון ליבוביץ New member 25/11/07 #21 זה תלוי זה תלוי איך אתה רוצה ללמוד מזה- לגבי איך שאתה צריך להתנהג היום או איך שהתנהגו פעם