האמת שזה לא נורא קשה בשבילי.
עם כל החרא שיש פה, ומי שממש מכיר אותי יודע מה היחס שלי לארץ הזאת, לא כזה קשה לי למצוא דברים שאני אוהבת פה.
המחול בארץ, למרות שהוא לא תופס מקום ענק, הוא מדהים וברמה מאוד טובה, אני חייבת לומר. אתמול הייתי בהופעה של ענבל פינטו ואבשלום פולק, "הידרה", וחזרתי מאושרת. הופעה מדהימה. כבר הוכיחו שיש לכראוגרפים שלנו טעם מאוד מיוחד ומעניין ביחס לכל העולם, ובזה אני מאוד מאוד גאה.
מוזיקה ישראלית זה אחד הדברים שמסמלים בשבילי איזשהם אהבה וחיבור למה שקורה כאן. מוזיקה ישראלית ישנה כחדשה - זה הבית שלי.
אין ספק שאחד המקומות הראשונים ברשימה ניתנים בכבוד ל
טבע שלנו שהוא פילאי, מרשים, חד פעמי ופשוט מדהים.. אני מטיילת הרבה, ואני חייבת להגיד שיש לנו נופים מדהימים בארץ ופלאי טבע שלא יאומנו. תלמדו על זה קצת וישר תבינו, וגם אם לא, פשוט לצאת קצת מהבית ולראות את כל היופי שיש כאן.. החרמון, המדבר (נגב, הרי אילת, מדבר יהודה..), הכרמל,
הגליל, השפלה, הרי ירושלים, מישור החוף, הגולן.. שווה כל דקה של נסיעה.
החומוס. נו מה אני אעשה?! הייתי חייבת
התאטרון בארץ, הסטירי, הקשוח, הפוגע במקומות הכי כואבים של המציאות כאן...
סרטים ישראלים הם הסרטים שאני הכי מתחברת אליהם מכל העולם. פשוט ככה. ובנימה יותר מקומית...
בית הספר שלי,
תפן, שתודה לאל שהוא קיים.
הגליל, הצפון. ההרים הירוקים האלה, האוויר הנקי, הגשם, השלג (!!), הקיץ הכייפי שיש פה, להרתיח מים על הגז, לשתות תה צמחים במרפסת.. לשאוף טונות אוויר.. להתחמם על ההסקה, פשוט לחיות כאן. רחוק, קרוב. הכל ביחד. תענוג.
הבית שלי ממש. האחים, ההורים, החינוך שלי. כל האנשים האלה שמסמלים בשבילי את המשפחה של כאן, המשפחה של הבית. עם הערבים שמנגנים ושרים שלא נגמרים, עם הדיונים על ספרות ופוליטיקה ומוזיקה ופילוסופיה, עם הבדיחות הפרטיות, עם לעלות לבי"ס לערבי מוזיקה ומחול והפקות תאטרון, ולפגוש את כל בי"ס, ולאכול מרק בקפיטריה ולדעת איזו אמא הכינה אותו, וכל החינוך הזה, שקיבלתי כאן, וכמה שאני גאה בו...
החברים שלי, שהם כל החיים שלי. האנושיות, היופי, העוצמה, התמיכה, העזרה ברגעים הכי הכי קשים. ההתרגשות.. עזבו עכשיו את כל החברים שלי..
אתן, יקרות שלי, וכל מה שאתן בתוך העולם שלי, כל הנתח הענק שאתן תופסות בו... באמת שאני לא צריכה יותרץ
וכמובן, איך אפשר לשכוח שכאן גר האחד והיחיד, האדם שבלעדיו אין מוסיקה ישראלית עילוי שלא נראה כמותו אמן בנשמה, מוזיקאי בלב אושר שמיימי שכמוהו נשמה טובה
ובקיצור - כפרה עליו!
כפיר אפשטיין!
בואנה חפרתי
אבל היה ממש ממש כיף! תודה