שטרדל דבש ולקום וגם שוקולדצ'יפס
שטרודל דבש במלית לקום אגוזים שוקולצ'יפסו pirge [מצורף קובץ jpg] ו 09:36 | 26/07/07 שטרודל דבש ולקום מאת:פירגה פותחים על השיש בצק ע ל י ם לעלה ברוחב 14 ס"מ, ובאורך תבנית 33 תבנית משומנת בגודל 27X33 מצפים את התבנית בניר אפיה מורחים על העלה ריבה טובה מפזרים פירורי בסקויטים או פירורי לחם דקיקים ולא מתובלים כמובן. מפזרים לפי בחירה: אגוזים ושקדים--- חתיכות לקום צבעוניות-- שוקולדצ'יפס לבן-----צימוקים---תמרים חתוכים------שומשום---קינמון----גרודת תפוז. את המלית מפזרים ממש באמצע העלה (לא על כולו....) ומכסים מ-2 הצדדים אחד על השני. להכין 4 או 5 כרוכיות. להניח את ה"תפר" של הכרוכית למטה.בתחתית. להכניס לתנור לאפיה בחום 175. התנור מחומם מראש. אחרי 10 דקות להוציא ולסמן למנות --לחתוך את המנות עד לסוף התבנית. לצקת דבש נוזלי בין החריצים, בעזרת סכין...... להמשיך לאפות עד שהרולדת מזהיבות ומתחילות להשחים. להוציא שוב ולמרוח שוב בדבש,הפעם למרוח גם מצידי הכרוכית וגם בחריצים..... לאפות שוב עד השחמה. לצנן היטב. לחתוך לפי המנות ולשמור בקופסה סגורה. אפשר להגיש עם אבקת סוכר או בלי. מזכיר את הבקלוואה,אבל יותר טעים. תהנו