יש חניכי תנועות נוער בקהל?

Bezalel P

New member
../images/Emo216.gif יש חניכי תנועות נוער בקהל?

הבוקר התפרסמו ידיעות על חשד לתקיפה ואונס בקורס של הצופים. לא רק זה, אלא טוענים גם שההנהגה ניסתה למנוע מהחניכים להתלונן או לספר להורים. מישהו היה בקורסים של תנועות נוער? הייתם עדים למקרים דומים? מזועזעים או חושבים שזה נופח מעבר לפרופורציה? רק לי זה מתחבר לחשיפה של ההתעללות בשריון? והאם זה אומר משהו על החברה שלנו ומתח האלימות שמקנן בה? אנחנו נשמח לשמוע (ולקרוא) מחשבות שלכם בנושא. בצלאל.

בצופים?

יופי, הלחצת אותי עכשיו... מזל שחופש ואין פעולות (אמא של ילדה קוראת שהיא במקרה גם מכורה לצופים)

Bezalel P

New member
לא התכוונתי...

אבל אשמח אם יש לך מה לכתוב על הנושא.

מר בצלאל היקר

אתה יכול בבקשה <לפני שאני נכנסת ללחצים מיותרים, אני מקווה> לציין על איזה קורס צופים מדובר? שהרי בשבועות האחרונים התקיימו גם מחנות קיץ של הצופים במקומות שונים בארץ. תודה על תשובתך המהירה.....

seymore butts

New member
זה רק מצדיק את מה שאני אומר עוד משחר ילדותי

תנועות נוער זה בולשיט והשחתת זמן. אני מקווה שילדיי יידחו מזה כמו שאני נדחיתי בזמנו.

אני חושבת שטעות בידך אולי לך אישית יש התנסות לא מוצלחת . גדלתי בתנועת הנוער "העובד והלומד" , הייתי מדריכה בהמשך ,ובנותיי גדלו והיו פעילות גם אחת מהן כמדריכה . הקן ביישוב שלנו נחשב קן מוצלח מאד ,מושקע מאד הן מבחינת היישוב שמשקיע בנוער ,והן מבחינה מועצתית ששמנו הולך בה . אישית לא מכירה את תנועת הצופים ולכן אין לי מידע לשפוט . אך אני בדעה שבעשור האחרון הדור הצעיר גדל בחברת שפע ותנועות הנוער ואו חוגי הסיירות של החברה להגנת הטבע שבנותיי היו פעילות שם מספר שנים טובות מאד : יש להן ערכים ,הן מקנות לילדנו כישורים חברתיים ,טיולי טבע ,ערכי אהבה לטבע ולישראל ,הישרדות ועוד .לינה בחיק הטבע ולא במלונות ועוד . ולדעתי כחלק מתוכנית החינוך בישראל היה חשוב להכניס את חוגי הסיירות ,זה היה תורם רבות לילדים ולנוער שחיים בעידן המיחשוב והטלויזיה ומתנתקים מהעולם החיצוני .

goldy

New member
מה את מבלבלת את התישקורת עים עובדות

הם רוצים ריגוש שימכור פירסומות. אמת לא מוכרת פירסומות.

seymore butts

New member
ערכים, כישורים חברתיים,לינה בחיק הטבע

מעניין איפה היו כל אלו כשבצופים השתרשו מסורת וערכים של אינוס החניכים. מחריד !!! אני מקווה שגדעון סער יוכיח שהוא שווה משהו כשר חינוך ויאסור את המשך קיומם של תנועות אונס נוער המוניות מעין אלו. בעצם אולי לא יהיה צורך, אם ההורים של אותם נערים יתבעו את תנועות הנוער הפיצויים שהן תצטרכנה לשלם יקברו אותן.

והנה עוד דבר שאנחנו דומים בו

רק שלי לא יהיו ילדים, גידול ילדים זה השחטת זמן (אוי אוי.. הולכים להתנפל עלי... אז רגע לפני שאתם מתעצבנים - ילדים זה דבר נהדר - פשוט כשהם שלכם ולא שלי)

לא יכולה שלא להגיב ב ../images/Emo13.gif

פשוט, הרוב חושבים שהילדים שלהם זה הדבר הכי נהדר, לא של אחרים, ואלה שלא רוצים ילדים בדרך כלל יש להם איזה אג'נדה כללית כזו של אנטי תינוקות / ילדים / כל דבר מתחת לגיל 18 (או 30)... בכל מקרה, חייך אותי המשפט האחרון שלך

seymore butts

New member
הנה אני מתנפל עלייך

השחתת זמן !! לא "השחטת" !!
ולגופו של עניין - יעבור לך...

suki da yo

New member
או שלא.

יש בהחלט מספיק זוגות שבוחרים במוגע שלא להביא ילדים. רק בארץ מתייחסים אליהם כאל סכנה למאזן הדמוגרפי ומפעילים עליהם לחץ פיזי מתון. אגב, אני חושבת שזה דוקא מעשה אחרי. לא כולם מתאימים לגדל ילדים, וחבל שלא יותר אנשים חושבים קצת לפני שהם מביאים ילדים לעולם.

seymore butts

New member
מסכים איתך. מצטער אם אני משתמש בקלישאה

אבל חבל באמת שאין דבר כזה רישיון להורות. בהחלט ייתכן שהיא תמשיך לחשוב כך גם בעתיד, אבל בעיניי זה קצת מוקדם מדי לדבר בפסקנות כזו על כך שלא יהיו לה ילדים. בכל מקרה אחד מסוגי האנשים השנואים עליי ביותר הם מפעילי הלחץ הפיזי המתון שהזכרת.

דנטל

New member
גיל 36 זה מספיק מאוחר?

או שגם לי אתה חושב שיש תקנה?
ולהבדיל מאינה, בעיני גם ילדים של אחרים זה לא נהדר
.

Bezalel P

New member
גם אני מסכים.

העובדה שיצירת ילדים היא (עבור רוב האנשים) פעולה פשוטה, זולה ומהנה, מביאה למצב שבו הרבה פעמים לוקחים את ההחלטה בקלות ראש.

יצירת התא הראשוני אולי מהנה

אבל תהליך התפתחות העובר (במיוחד בחודשים המתקדמים) לא כל כך נעים, וגם הלידה ברוב הפעמים לא קלה. לדעתי ברוב המקרים לא מדובר בהחלטה האם להביא ילדים, אלא האם יש מספיק כסף כדי לגדל אותם. בארץ ברירת המחדל היא להביא ילדים (כי "צריך", ולפעמים גם כדי שהסבא-סבתא ישוויצו בנכדים), ומי שבוחר לא לעשות את זה - מחשיבים אותו לחריג, לא בצדק. אנשים פשוט לא חושבים על ההשקעה וההשפעה שיש להבאת ילד על כל החיים שלהם. הם "יודעים" שצריך להביא ילדים, וזהו.

דנטל

New member
מתחתנים כי "צריך", לילדים יש סיבה יותר גרועה

כי "מי יטפל בך כשתזדקני?". האחרון שאמר לי את המשפט המחריד הזה הוא עובד זר מנפאל, כך שזה לא משהו ישראלי דווקא. והתשובה היא, כמובן, "לא מביאים ילדים בשביל שבעתיד תהיה לך אחות סיעודית שתטפל בך, אלא בגלל שאתה רוצה לטפל במישהו".

כן, גם את זה שמעתי

ויש את אלה שבא להם נכדים (כדי להשוויץ בהם), אז הם מפצירים בילדים שלהם שיביאו ילדים.

למעלה