הקולקציה של פטרישיה פילד חמרקס אנד ספנסר
מתוך גלריה "פטרישיה פילד, שהלבישה בין היתר את בנות "סקס והעיר הגדולה", עיצבה קולקציה נועזת וצבעונית שאמורה להפיח חיים ברשת הבריטית המנומנמת מרקס אנד ספנסר פטרישיה פילד, הסטייליסטית שיצרה בין היתר את סגנון לבושן הזוהר של כוכבות הסדרה "סקס והעיר הגדולה", משיקה בימים אלה קולקציה חדשה שעיצבה למותג הבריטי מרקס אנד ספנסר. הקולקציה, "Destination Style New York", היא מחווה לעיר ניו יורק ולסגנון הלבוש שיצרה פילד בשנות עבודתה הרבות בטלוויזיה ובקולנוע האמריקאי. זהו שיתוף הפעולה הגדול הראשון מסוגו של הרשת הבריטית עם מעצב אופנה, כחלק ממגמה כללית לפנות לקהל צעיר יותר, והוא נוצר ביוזמתה של הסטייליסטית הנודעת. פילד, בת 66, ילידת ניו יורק ממוצא יווני, החלה את דרכה עם פתיחת הבוטיק המפורסם שלה בגריניץ' וילג' בשנת 1966. היכולת שלה לאפיין דמויות באמצעות בגדים זיכתה אותה בשני פרסי אמי, ובמועמדות לפרס האוסקר על התלבושות שעיצבה לסרט הקולנוע "השטן לובשת פראדה". אולם עבודתה המפורסמת והמשפיעה ביותר היתה עיצוב התלבושות לסדרת הפולחן "סקס והעיר הגדולה" ולסרט שנוצר בעקבותיה, שבזכותם היתה לאחת הסטייליסטיות המוכרות והמשפיעות בעולם. פילד, הידועה בחיבתה לבגדים אולטרה-סקסיים וקיטשיים, לא נראית כבחירה הטבעית למותג הבריטי, המזוהה עם נשים בסגנון מירנדה - איכותיות, מעשיות ואמינות, אך נטולות תעוזה. אולם בעזרתה של פילד התקרב המותג אל דמויותיהן של קארי וסמנתה. "המראה שיצרתי הוכיח את עצמו כראוי לשידור בטלוויזיה בכל העולם, ומרקס אנד ספנסר הם רשת עולמית, לכן זה נראה לי מתאים באופן מושלם", אמרה פילד בראיון ל"אינדיפנדנט". קייט בוסטוק, מנהלת מחלקת ההלבשה במרקס אנד ספנסר הוסיפה באותו ראיון: "אני מכירה את חוג הלקוחות שלנו היטב, ואני יודעת כמה הן אוהבות את הדברים שפטרישיה עשתה". כל אחד מ-35 הדגמים המרכיבים את הקולקציה נושא את חותמה האישי של פילד, ונוצר בהתאם לסטנדרטים הגבוהים של המותג הבריטי בכל הנוגע לחיתוך הגזרות ואיכות התפירה והגימורים. "אני לא חושבת שהרגעתי את המראה שלי בשביל החנות", אמרה פילד באותו ראיון. "מדובר בשילוב של מיטב הניסיון שצברתי בעשור האחרון, בטלוויזיה, בקולנוע או בקולקציות שלי. הבגדים שלי יישארו כל הזמן עוצמתיים, וכן, הם נוטים להיות סקסיים". ואכן, חלק מהדגמים נועזים למדי, ועלולים לגרום ללקוחות להקים גבה בסניפים מסוימים של הרשת הבריטית. הקולקציה צבעונית וסקסית, ונשענת לא אחת על מראה הדיסקו של שנות ה-70 וה-80. אפשר למצוא בה בדים כמו משי, ז'ורז'ט וסאטן אלסטי ומבריק, והדפסי פרחים, כוכבים, פסים, נקודות פולקה והדפסי חיות. כמו כן ניכרת בה חיבתה הידועה של פילד לצבעים עזים ולעתים מתנגשים, כמו למשל שמלת קטיפה מנוקדת בגוונים של אדום וורוד או שמלת מיני קצרצרה בגוון כחול אקווה, בעלת שרוולי שיפון רחבים ומתנופפים. "חלק מהצבעים נראים טוב עם צבע השיער שלי, למשל משקפי הטורקיז שלי", אומרת פילד, שמרבה להתאים שמלות לורקס צבעוניות ומנצנצות לשערה הצבוע באדום אש, המסורק בגלים באופן שמזכיר את דמות האנימציה ג'סיקה ראביט. "גם המכונית שלי היא בגוון טורקיז מוזר שתואם את צבע השיער שלי, כך שכשאני יושבת בתוכה זה נראה טוב ביחד", היא מפרטת ומוסיפה כי "השמלה עם הכתפייה האחת מהקולקציה שעיצבתי למרקס אנד ספנסר תיראה ממש נהדר בתוך מכונית אדומה עם גג נפתח".