כשהמאמן מפסיק את האימון

tlingit

New member
../images/Emo219.gif כשהמאמן מפסיק את האימון

קורה? לא יכול לקרות? האם יש מצבים בהם הייתם מעלים את האפשרות להפסיק את האימון? האם כבר קרה לכם? האם תוכלו לשתף בתחושות והמחשבות שהיו לכם?

../images/Emo4.gifצריך לקרות

אישית לא קרה לי עדיין (עניין של ותק מן הסתם...).... אולם ברור לי שמאמן אחראי צריך להציע הפסקה של האימון בכמה מקרים: אם כל המטרות הושגו והמתאמן לא מציב מטרות נוספות. אם המאמן מבחין שמה שיכול לקדם את המתאמן זה יעוץ/טיפול/דיאטנית/אבחון תעסוקתי/רו"ח.....בקיצור בעלי מקצוע אחרים (ולא מאמן). אם מאמן מבחין שמאמן אחר יהיה יותר אפקטיבי עבור המתאמן שלו. ובודאי אם המאמן לא מצליח להביא פריצות דרך להניע את המתאמן לפעולה במשך מס' סביר של שיחות. ולהבדיל.... אם מתאמן לא משלם.... לא מתקשר.... ולא עומד במחויבות שלו באימון. בנוסף - מאמן צריך לשמור קודם כל על עצמו, ואם במסגרת של אימון של אדם זה או אחר, זה אינו אפשרי עבור המאמן האחריות לעצמו היא סיבה טובה מספיק להפסקת האימון.

Gaby R

New member
הניסיון שלי בהפסקת אימונים

קודם כל מסכימה לגמרי עם דורון באשר לתנאים להפסקת אימון. רוצה לשתף מניסיוני: אימון אחד בו המתאמנת השיגה את המטרה המאוד גדולה וחשובה שלה כבר באימון 8, הצעתי ואפשר לומר ממש שכנעתי את המתאמנת שנסיים באימון 9 ולא "נמשוך" עד האימון ה-12 רק בגלל שזה מה שסיכמנו מראש. למרות שהמתאמנת מאוד הופתעה, היא הבינה ואף הסכימה, ולמרות ש"הפסדתי" כסף "בטוח", זאת אחת ההחלטות שאני הכי גאה עימן. בעוד שני אימונים יזמתי הפסקת אימון עקב חוסר עקביות בעבודת המתאמנות, חוסר מחוייבות ועוד. בשני המקרים לשמחתי היוזמה להפסקת האימון שימשה למתאמנים כ"צלצול השכמה" ומאותו רגע התחילו לעבוד במרץ והשיגו פריצות דרך. בשני המקרים התתלבטתי רבות לפני ההחלטה, וכן עשיתי הכנה מעמיקה וכמובן הסברתי ונימקתי את הדברים וגם נתתי מקום להישגים ולהתקדמות שכן היתה - אין סיבה לשפוך את התינוק עם המים ולצבוע הכל שחור. אני מרגישה שהאינטגריטי שלי כמאמנת מחייבת לקחת החלטות כאלה, ואני משוכנעת שהן בסופו של דבר לטובת המתאמן. גבריאלה רייכר מאמנת אישית ועסקית [email protected]

קרה וגם יקרה

הפסקת אימון היא חלק טבעי (לעתים קל וטבעי , לעתים פחות) מהעיסוק בתחום. הפסקתי אימון מכמה סיבות: 1. הפניה לטיפול נפשי (ההמלצה שלי - פסיכיאטר, התקבלה. המתאמנת פנתה ונענתה באופן מיידי). בפגישה הראשונה העליתי את האפשרות של טיפול פסיכולוגי. מצבה הלך והחמיר ובתום הפגישה השלישית המלצתי על פניה. מתוך בקשה שלה היא הגיעה גם לפגישה נוספת (חששה להינטש) אחרי שפנתה לטיפול. 2. חוב כספי מצטבר. התחמקות מתשלום. לא נעים. אבל קרה. חוב שהלך ותפח לסכום גבוה מאד. כל שבוע של התלבטות הוכיח לי אחר כך שוב את שאלת הגבולות העסקיים. הפסקתי את האימון בהודעה חד משמעית שאם החוב לא יכוסה - אני לא נפגשת אפילו פעם אחת. אגב... הוא לא כוסה עד היום... 3. הפסקת האימון כי אין אימון. יש שיחות. מפגשים א-לה-פסיכולוג, אבל לא אימון. העליתי את הסוגיה. כמה מפגשים ברציפות. למתאמנת היה כייף לבוא לשיחות אבל שום רצון לעשות משהו. זה נחמד לארנק אבל לא לאינטגריטי של העיסוק. אמרתי שאני מבקשת להפסיק את האימון והזמנתי לחדש אותו כשיהיה לה צורך ורצון. הוא לא חודש... 4. הפניה למאמן אחר עם תחום התחמחות רלוונטי יותר. קרה לי כמה פעמים. אהבתי להפנות. עשיתי את זה ברצון רב. מקבלת הפניות בתמורה (אתה נותן - היקום מחזיר לך). אם לא נכנסים לשאלת האגו בהתלבטות להפסיק אימון - אני לא רואה בזה בעייתיות גדולה. זה חלק מתהליך העבודה. לפעמים - אין צורך. לעתים - יש צורך ואין רצון. עתים אחרות - אין כימיה. פעמים נוספות- לא נתת את מיטבך. במקרים מצערים - מועלים באמון ולא משלמים. הכל קורה. בכל עיסוק. גם כאן. חלק מההתבגרות שלנו כאנשי מקצוע היא לדעת לקחת החלטה ולהפסיק אימון. רק טוב והרבה ממנו ענת

דילמה אישית

הי ענת, שמחתי לקרא את אופציה 3 "הפסקת האימון כי אין אימון" (כמובן גם את כל השאר כרגיל), היה לי מקרה דומה של בחור מאוד מוצלח שמחפש את דרכו בקריירה ובמשך כל האימון אינו יוצא לפעולה נראה שהוא עסוק בעיקר בלהגן על דרך ההתנהלות שלו כרגע. כמאמן אני מאמין שאם אימון לא עבד (ולזה יש כמה פרמטרים) סימן שמשהו בהקשבה שלי לא היה נקי, דעות , שיפוטים, התחברתי לחויה אישית, אג'נדה ועוד ועוד. מאידך ברור שיכול להיות מצב שמתאמן מגיע לאימון מכל מני סיבות שלעשות שינוי או להציב ולהגשים מטרות הם לא חלק מהם (איך אחד כזה מגיע אלינו זו גם שיחה אבל אחרת). וזה משהו שהתלבטתי ביני לבין עצמי על סמך מה אני מחליט אם המצב בו מתאמן לא יוצא לפעולה זה בהקשבה שלי או במחוייבות שלו? אשמח עם תשתפי איך את ראית את הדברים בהקשר לדוגמא בסעיף 3 האם את הגעת למסקנה או שהיא אמרה מפורשות שהיה כייף לבוא לשיחות אבל שום רצון לעשות משהו תודה

ותוספת קטנה אישית../images/Emo219.gif

כשהרגשתי שהמתאמן, אישיותו וסגנונו הכללי פורטים אצלי על מיתר שהיה אז לא פתור, צורם. לא משנה כמה נסיתי לעשות הפרדות, אז, באותו זמן, זה לא עבד כי הייתי קרובה מדי לאירוע שלי עצמי. חיתוך אלגנטי והבן-אדם קיבל עזרה אצל מישהו אחר שיכול היה לעזור לו יותר ממני באותו זמן.

tlingit

New member
תודה לכם על התגובות והשיתופים ../images/Emo22.gif

נראה לי שקבלת החלטה על הפסקת אימון איננה פשוטה עבור המאמן/מאמנת ודורשת גיוס של משאבים פנימיים כדי לעשות את הבירור האישי/מקצועי הפנימי קודם כל לפני שעושים אותו עם המתאמנים

דניאלוג

New member
הפסקת אימון

היי לכולם בדיוק היום הרהרתיבשאלת השאלות:הפסקת אימון ע"י המאמן. לפי דעתי באימוןהמתאמן צריך לבחור ולרצות להתאמן.היות ולא תמיד מתאמן יודע מה זה אימון חובתנו המקצועית לתת לו צאנס להבין ולהכנס לתהליך...כמובן שמסבירים בםגישה הראשונה שאימון זה לא רק הקשבה אלא גם הנעה לפעולה וגרימת שינוי אצל המתאמן.אם עוברים מספר מפגשים והמתאמן לא לוקח על עצמו מטלות להתאמן בין מפגש למפגש או לסירוגין לוקח ולא מבצע..זה בהחלט המקום לפתוח איתו את הנושא ...אני אישית בדיוק עומדת במצב של הפסקת אימון למתאמן שבחר להתאמן על שיפור מערכת היחסים עם אישתו ושיפור התקשורת בינהם.שמתי לב שהוא מבין שמשהו לא בסדר ולט טוב לו בזוגיות הקימת ובהחלט יש לו רצון לשנות אך יחד עם זאת הוא לא מצליח לעשות שום שינוי בכדי לשנות..לפעמים יש מתאמנים שרוצים לדבר על הבעיה במקום לעבוד ולשנות ...... אני חושבת שלפני שמחליטים להפסיק אימון צריך לשתף את המתאמן וזה לכשלעצמו יכול לעשות שינוי.

hayapollak

New member
הקלות הבלתי נסבלת של

הפסקת אימון מהסיבה שהמתאמן לא מתקדם, לא מצליח לעשות שום שינוי... מי צריך ויכול לקבוע את הקצב? מי מאוכזב מחוסר ההתקדמות? המאמן? המתאמן? שניהם? מהי הסיבה שהוא "תקוע" עם המטלות? לפעמים חשוב מאד לבחור מטלות "עקיפות" ולא ישירות. אפילו מטלות פשוטות כמו לעשות הליכה רגלית לבד, לכתוב לעצמך הרגשות ומחשבות, אם המתאמן תקוע עם המטלות - הוא לא בשל עדיין למטלות. כשעושים דיאטה למשל ולא מרזים, או נעצרים, משנים תפריט לא? מתעמלים יותר או לפעמים פחות כדי לא לבנות שרירים .. משוחחים הרבה על רגשות, כדי לא לצבור כעסים - שמריצים אותנו למקרר... ואם לא רזיתי במשך שבועיים ואפסיק מה השגתי? אשמין שוב ואחליף דיאטנית? למה להרים ידיים?

tlingit

New member
אני לא חושבת כך ...

ראשית אני לא חושבת שדניאלוג העלתה את נושא הפסקת האימון בקלות רבה כל כך שנית, הפורום נועד לפתוח מרחב לדיון בין מאמנים על כל הנושאים שעולים באימון ומסביב לו, כדי להיעזר בשאר המאמנים הכותבים בפורום, אולי כדי לראות עוד זויות או נקודות מבט על הנושא אולי כדי לאפשר לעצמנו לבחון את המחשבות ביחד עם אחרים, לא רק לבד בפנים
כאן בפורום, במרחב הזה שהוא ניטרלי ומאפשר, זה המקום לדעתי לפתוח ולבדוק כל נושא וכל פרדיגמה הקשורים לאימון להעלות כל התלבטות וקושי שבהם אנחנו נתקלים, ולהיעזר בשאר החברים בבחינה של הדברים לעומק. משום שבירור מלא של כל הדברים הוא זה שיאפשר לנו לראות ולבחור את הדרך שנראית לנו המתאימה והנכונה לנו ביותר

hayapollak

New member
אני בהחלט הבאתי

הרהורים ודעה אישית, בשום אופן לא היתה לי כוונה לבקר את מה שדניאלוג מרגישה. הפורום משמש עבורי החלפת דעות כללית לחלוטין ולא אישית. אם דעתי לא הובנה כדעה כללית אני מתנצלת.

בירור צרכים ובדיקת מחוייבות

מניסיוני פגשתי לא מעט אנשים שבוחרים באימון בגלל פרדיגמה שמלווה אותם לגביי טיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי הנגיעה בעבר גורמת להם לחפש אלטרנטיבות אחרות. אימון היא אחת מהן. ולכן בשיחה הראשונית לרוב זה עולה..אני משקפת ושואלת האם הם כאן בגלל שאופציה אחרת מרתיעה אותם,או בגלל שזה המקום שהם מרגישים הכי קרוב לצרכים שלהם בשלב זה בחייהם. בשיחה הראשונה לפעמים בשניה...בירור הצרכים והרצון להתחייב מאוד חזק במפגשים שלי...לאחר השיחה השניה אני מבקשת מהמתאמן לחשוב שוב האם הוא חושב שאימון זה מה שיקדם אותו,במידה ולא..אנחנו חושבים יחד,איזו מסגרת תתאים לו יותר ואז מטרת האימון היא להגיע למקום הזה. שאגב זה אימון בפני עצמו!!! נכון...זה לא בריא ל"כיס" אבל בהחלט בריא לנפש. רחל וקנין מאמנת אישית,מתמחה באימון לקהילה ההומוסקסואלית,הלסבית,הבי והטרנס www.coaching4u.co.il

למעלה