מה הייתן רוצות למצוא בפורום?

אתי אתי

New member
../images/Emo219.gif מה הייתן רוצות למצוא בפורום?

כדי שיענה כמה שיותר על העניין והצורך שלנו?

הציפיות שלי מהפורום

שלום אתי. קודם כל, כל הכבוד על השאלה הפתוחה. ולתשובתי: ב"תפוז" יש שני סוגים של פורומים: 1) פורום תמיכה -- שבו אנשים חסרי הכשרה מקצועית בתחום חולקים מידע זה עם זה. 2) פורום מומחה - פורום המנוהל על ידי אדם בעל הכשרה מקצועית בנושא הפורום (רופא, פסיכולוג, דיאטנית וכו'). שמו של איש המקצוע והכשרתו מצויינים, לרוב, בראש הפורום. כשאני קראתי את ההודעה שנפתח פורום תזנה בהריון, מאוד שמחתי, משום שאני בהריון וכמו שראית יש לי התלבטויות תזונתיות. אבל כשנכנסתי לראשונה לפורום זה, לא כל כך הבנתי לאין הגעתי: האם זה פורום תמיכה או פורום מומחה? היום אני יודעת שזה פורום מומחה. אך לקח זמן עד שביררתי את זה. משום ש: א) לא ברור האם אתי אתי זהו שמך האמיתי או כינוי אינטרנטי? בפורום מומחה, המומחה כותב בשם אמיתי ותואר, ומפרט בכרטיסו האישי את הכשרתו. ב) התשובות של איש מקצוע מתמקדות בדרך כלל בהעברת מידע, מפורט ככל שמתאפשר בפורום. כאן, לעומת זאת, מצאתי לפעמים יותר אייקונים (כמו
,
) מאשר מידע. ג) בפורום מומחה, גם אם הפורום שקט מדיי, לא מנסים לקדם אותו באמצעות משחקים חברתיים כמו "אשת השבוע", אלא למשל באמצעות הוספת מאמרים חדשים, ראיונות עם אנשי מקצוע אחרים (הרעיון לארח את טובה קראוזה מצויין) וכו'. ד) וענין אישי שלי (לא קשור לקודמים): אני באופן אישי לא הרגשתי בנוח לראות דיאטנית נותנת עצות רוחניות (להתפלל למוכנות למוכנות וכו'). מקווה שזה יעזור במשהו...

מעיןבר

New member
אני יכולה לענות

שהפורום בפירוש קם כפורום תמיכה ועד לאחרונה היו כאן עוד מנהלות. אתי צורפה לתמונה כי בתחום של תזונה טוב שיש גם תזונאית בשטח, אבל היא מכירה את הכל מקרוב כי לה עצמה יש 4 ילדים, כולל שני הריונות די צפופים. מאז המנהלות "החברתיות" עזבו ואתי נשארה לבד במערכה עם כל המטלות. הפורום לא מצליח ליצור קהל קבוע ולכן קשה לעשות פינות וכדומה והשאלות של אתי נועדו כדי לראות איך מקדמים את הפורום לכדי יצירת קהילה פעילה ומגובשת.

אתי אתי

New member
המון תודה ../images/Emo140.gif

לא, זה ממש לא פורום מומחה, זה בהחלט פורום תמיכה שבקרוב תהיה לו גם מנהלת לא מקצועית. למדתי המון מהתשובה שלך, וזה בהחלט מבהיר כמה עניינים. אפעל בהתאם, ושוב, המון תודה

אתי אתי

New member
ומשהו אישי

זה נכון שאני דיאטנית, אבל אכילה עליה וירידה במשקל, זה הרבה הרבה יותר מאוכל, ונראה לי נכון שזה יבוא לידי ביטוי בפורום

בבקשה

לדעתי חבל שזה לא יהיה פורום מומחה. הייתי שמחה לתשובות מקצועיות (פעם שאלתי לגבי תזונה בהריון בפורום תזונה ודיאטה של איכילוב ולא ממש ידעו לענות לי). אבל... זו בחירה שלך כמנהלת. בכל מקרה, בהצלחה!

מעיןבר

New member
קצת לא ברורה לי הבעיה

התשובות של אתי ימשיכו להיות גם מקצועיות אבל גם תהיה כאן מסגרת חברתית תומכת של קבוצת תמיכה. לא ברור לי למה לא להינות מכל העולמות? הרי החלק הקשה ביותר בעשיית דיאטה הוא בצורך בתמיכה חברתית והפורום מספק פה מקום לחלוק בחינם מבלי שתצטרכי לשלם עבור קבוצת שומרי משקל. אני ממש לא מוצאת פסול בעירוב של התחומים המקצועי והחברתי.

אתי אתי

New member
בהחלט

אבל יש גם המון ידע לכל אחת מכן, שערכו לא נופל מידע 'מקצועי', וחבל לותר עליו. מה גם שתמיכה נוגעת במקומות שידע לא יכול להגיע...

אז ככה

להמון נשים בהריון אין זמן/אנרגיה/כסף ללכת להתיעץ עם דיאטנית, ולדעתי כן היה מקום לשים תפריטים שהם קוים מנחים לתזונה בהריון. להגיד שצריך למעט בממתקים, לאכול אוכל בריא וכו' לא באמת מחדש שום דבר לאף אחד. אמנם תפריט תזונה צריך להיות מותאם אישית באופן אידאלי, אבל מה לעשות שאנחנו לא חיים בעולם אידאלי, ואולי עצות תזונתיות קצת יותר מפורטות הן עדיין יותר טוב מכלום.

אתי אתי

New member
לכל שאלה תשובה...../images/Emo8.gif

מה שמתאים לאחת, לא מתאים לאחרת. מה שמתאים היום, לא בהכרח מתאים מחר, אז הכי נכון בעיני זה, שכשיש עניין הבנות מדברות עליו, והתשובה בהתאם. לדיאטנית הולכים כשיש צורך בליווי מקצועי או תפריט אישי. כאן אנחנו לא נכנסים עד כדי כך לפרטים

ליאת 0212

New member
אז במה זה שונה בעצם מכל המידע

ש"כולם כבר יודעים" ואפשר למצוא בכל מקום אחר? אני גם בהריון וגם אחרי לידה
, ולא ממש מבינה מה ההבדל בין אישה במצבי לבין "סתם אחת" שרוצה לאוכל בריא ו/או לרדת במשקל. העצות הן אותן עצות, שמטרתן להכניס כמה שפחות אוכל "מזיק". מקצת שיטוט שלי כאן נתקלתי יותר בשאלות של "אני לא מצליחה לרדת" ופחות בשאלות שנמצאות גם בפורום "הריון ולידה" כמו "מותר סושי?" או "מותר אלכוהול כשמניקים?", ולכן אני באמת לא רואה הבדל בין הפורום הזה לבין כל פורום דיאטות אחר. אני מאוד מסכימה עם מי שכתבה בצורה כזו או אחרת, שמה שחסר לה הוא סוג של "קבוצת תמיכה" אינטרנטית. בקבוצות התמיכה למיניהן יש תפריט קבוע לכולם, הצעות למתכונים, שקילה ומדברים על כלמיני. אולי אם העצות היו יותר קונקרטיות (כמו נתינת תפריט לדוג') היה לאנשים יותר קל להתחיל, ואם יש מישהי שלמשל כתוב לה בתפריט לאכול טונה והיא שונאת טונה (נחשי מי??) אז היא תשאל אותך מה את מציעה במקום זה. אני מבינה שקבוצת תמיכה זה לא דיאטנית שמתאימה אישית את התפריט, אבל זה יותר טוב מכלום ומעצות של "תאכלי מסודר ותמעטי בשטויות". חוצמיזה, מאוד נהניתי ולמדתי מהפינה שלך ב"הריון ולידה" כשהייתי בהריון עם יובל ומאוד שמחתי לקרוא שאת מנהלת פורום
ואני מסכימה מאוד עם מה שמעיין אמרה על הצד החברתי!! אם הפורום היה עונה על צרכי האישיים והייתי חברה פעילה בו (ואולי זה עוד יקרה, מי יודע... כרגע המצב הוא כמו שתיארתי למעלה) היה לי מאוד נחמד לדעת שזה לא רק פורום ענייני עם הערות "נא לשרשר" אלא מפגש חברתי לכל דבר.

למעלה