הציפיות שלי מהפורום
שלום אתי. קודם כל, כל הכבוד על השאלה הפתוחה. ולתשובתי: ב"תפוז" יש שני סוגים של פורומים: 1) פורום תמיכה -- שבו אנשים חסרי הכשרה מקצועית בתחום חולקים מידע זה עם זה. 2) פורום מומחה - פורום המנוהל על ידי אדם בעל הכשרה מקצועית בנושא הפורום (רופא, פסיכולוג, דיאטנית וכו'). שמו של איש המקצוע והכשרתו מצויינים, לרוב, בראש הפורום. כשאני קראתי את ההודעה שנפתח פורום תזנה בהריון, מאוד שמחתי, משום שאני בהריון וכמו שראית יש לי התלבטויות תזונתיות. אבל כשנכנסתי לראשונה לפורום זה, לא כל כך הבנתי לאין הגעתי:
האם זה פורום תמיכה או פורום מומחה? היום אני יודעת שזה פורום מומחה. אך לקח זמן עד שביררתי את זה. משום ש: א) לא ברור האם אתי אתי זהו שמך האמיתי או כינוי אינטרנטי? בפורום מומחה, המומחה כותב בשם אמיתי ותואר, ומפרט בכרטיסו האישי את הכשרתו. ב) התשובות של איש מקצוע מתמקדות בדרך כלל בהעברת מידע, מפורט ככל שמתאפשר בפורום. כאן, לעומת זאת, מצאתי לפעמים יותר אייקונים (כמו
,
) מאשר מידע. ג) בפורום מומחה, גם אם הפורום שקט מדיי, לא מנסים לקדם אותו באמצעות משחקים חברתיים כמו "אשת השבוע", אלא למשל באמצעות הוספת מאמרים חדשים, ראיונות עם אנשי מקצוע אחרים (הרעיון לארח את טובה קראוזה מצויין) וכו'. ד) וענין אישי שלי (לא קשור לקודמים): אני באופן אישי לא הרגשתי בנוח לראות דיאטנית נותנת עצות רוחניות (להתפלל למוכנות למוכנות וכו'). מקווה שזה יעזור במשהו...